Take Over is here.

Take Over is here.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα σενάριο μίας ταινίας, που ισχύουν τα εξής:
16 άτομα, άγνωστα μεταξύ τους, διαφόρων ηλικιών, ενδιαφερόντων, σπουδών, επαγγελμάτων, εμπειριών, αντιδράσεων και χαρακτήρων, βρίσκονται μέσα σε μία αίθουσα και πρέπει να γνωριστούν 

μεταξύ τους,
με το αντικείμενο που θα ασχοληθούν,
με τη διαδικασία διοργάνωσης μίας δράσης,
με τους συντονιστές του εγχειρήματος στο οποίο συμμετέχουν, 
πιθανότατα με τους εαυτούς τους, 
και αφού γίνουν όλα αυτά, να συνεργαστούν.

Αν έπρεπε λοιπόν να κατηγοριοποιήσουμε αυτή την ταινία, που θα την κατηγοριοποιούσαμε; Στην περιπέτεια ή στο θρίλερ; 

Επειδή όμως το παραπάνω σενάριο δεν πρόκειται για ταινία, ας τα πάρουμε από την αρχή. Πριν από 13 χρόνια δημιουργήθηκε μία ομάδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με λαμπρό μέλλον μπροστά της. Η ομάδα του BIOS. Αλλά εντάξει, δεν χρειάζεται να το πιάσουμε από τόσο παλιά.

Πριν 3 περίπου μήνες λοιπόν, η προαναφερθείσα ομάδα, ανέλαβε να υλοποιήσει ένα πρότζεκτ στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe. Αποστολή τους ήταν, να επιλέξουν νέους ανθρώπους μεταξύ 18-28, οι οποίοι με την ενέργειά τους, τις φρέσκιες ιδέες τους και την νεανική προσέγγισή τους, θα επαναπροσδιορίσουν την πολιτιστική σκηνή της Αθήνας. Με λίγα λόγια, seeing young audience through young people's eyes. Σε αυτή τη δύσκολη αποστολή όμως, το BIOS δεν ήταν μόνο. Την ίδια αποστολή είχαν και οι αντίστοιχοι οργανισμοί Chorea Theatre στην Πολωνία, Kolarac στη Σερβία και Theatre Limonaia στην Ιταλία. Την αποστολή, καθώς και τον πρόγραμμα εξολοκλήρου συντόνιζε το Βρετανικό Συμβούλιο.

Λίγους μήνες αργότερα, η αποστολή αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η ύπαρξη των τεσσάρων Youth Boards είναι πλέον γεγονός. Μιλώντας για την Ελλάδα, μία ομάδα 16 ατόμων υπό την αιγίδα του BIOS, ορίστηκε υπεύθυνη για την επιμέλεια και την παραγωγή πολιτιστικών δράσεων.

Φτάνοντας στο σήμερα, η πρώτη demo δράση σε μορφή πάρτι, θα λάβει χώρα, την Παρασκευή 9 Οκτώβρη στις 22.00 στο Ρομάντσο. Πρόκειται για ένα πάρτι γνωριμίας της ομάδας, με την πολιτιστική παραγωγή και το αθηναϊκό νεανικό κοινό. Ένα πάρτι σηματοδότησης της έναρξης της δράσης του Take Over και της περιπέτειας αυτής, που θα θέσει τα θεμέλια για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Σημειώστε λοιπόν στις ατζέντες σας την 9η Οκτώβρη 2015 και ελάτε να δείτε how WE do it

Party teaser εδώ.
 

Φαίη Πιτσιλίδου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.