Ζωοδόχος Πηγή: η αγαπημένη μας μυστική γωνιά στα Καμίνια

Ζωοδόχος Πηγή: η αγαπημένη μας μυστική γωνιά στα Καμίνια

Η ταβέρνα-εστιατόριο-μεζεδοπωλείο (αλήθεια, δυσκολεύομαι πια να τα ξεχωρίσω όλα αυτά!) Ζωοδόχος Πηγή είναι κάπως κρυμμένη στα Καμίνια, μερικούς δρόμους μακριά από την οδό Πειραιώς. Έχουμε πάει με συνάδελφους Spotters, φίλους και οικογένεια, και πάντα ήταν μια κορυφαία εμπειρία που μας γέμιζε απόλαυση και ικανοποίηση.

Έχει τα πάντα με το μέρος του: τους συμπαθητικούς αδερφούς Λάμπρου που δουλεύουν εκεί όλη τους τη ζωή, έχοντας κληρονομήσει την επιχείρηση από την οικογένεια τους και η οποία υπάρχει από το 1944 - το φαγητό το οποίο είναι απολαυστικά γνώριμο ελληνικό με μικρές πινελιές που το απογειώνουν (όπως οι μελωμένες μπέιμπι πατάτες, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, η μους πατζαριού ή οι τηγανητές πατάτες με τηγανητό αυγό από πάνω) - ο ήσυχος, σκοτεινός δρόμος στη γειτονιά που δημιουργεί μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και ασφάλειας - οι ικανοποιητικές μερίδες, αλλά και οι τιμές!

Στην φωτογραφία δεν έχουμε το μπέργκερ προβατίνας που παρήγγειλε η Μαριλένα, αλλά επέμενε να το αναφέρω. Επίσης επέμενε να αναφέρω τα λιβανέζικα πιτάκια (που αυτά όντως είναι στη φωτογραφία) με το γιαούρτι. Το οποίο γιαούρτι είναι λίγο πιο ξινό εκεί νομίζω - κι απλά λατρεύω τα ξινά!

Ζωοδόχος Πηγή σημαίνει η πηγή που έχει δεχτεί, οπότε περιέχει, τη ζωή. Παραδοσιακά, σύμφωνα με το Βικιλεξικό, αυτό σημαίνει τον ίδιο το Χριστό - γι' αυτό και το όνομα συχνότερα απαντάται σε εκκλησίες αντί για μεζεδοπωλεία/εστατόρια/ταβέρνες. Ε λοιπόν, νομίζω ότι αυτή η Ζωοδόχος Πηγή είναι ένας πραγματικός ναός της γεύσης. Ακούγεται πολύ γγγκρίντζι αυτή η τελευταία πρόταση, αλλά τι να κάνω, προσπαθώ κι εγώ να επινοήσω διάφορα για να σας πείσω να πάτε, οπότε να με συγχωρέσετε!

Ζωοδόχος Πηγή
Κατσούλη 77, Καμίνια
Δευτέρα - Τρίτη, Πέμπτη & Σάββατο 19:45 - 02:30, Τετάρτη & Παρασκευή 20:30 - 02:30
2104814438

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.