Βοτανικός Κήπος Διομήδους: το μεγαλύτερο μυστικό της πόλης;

Βοτανικός Κήπος Διομήδους: το μεγαλύτερο μυστικό της πόλης;

Μπορεί να μην είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό μέρος της Αθήνας, αλλά με τα σχεδόν 1860 στρέμματα του, ο βοτανικός κήπος Διομήδους μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο σε έκταση μυστικό της.

Ο κήπος αυτός είναι όντως ο μεγαλύτερος της ανατολικής Μεσογείου. Ιδρύθηκε το 1952 ως κληροδότημα του Αλέξανδρου Διομήδους, επιφανή άνδρα της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, ο οποίος μάλιστα διατέλεσσε και πρωθυπουργός το 1949. Ο κήπος είναι ιδιωτικός και συντηρείται από το αντίστοιχο ίδρυμα.

Στον κήπο αυτό μπορείτε να βρείτε συλλογές με φυτά της Ελλάδας με ειδικές αναφορές σε όσα εμφανίζονται στη μυθολογία και στην ιστορία, τομέα με φαρμακευτικά άνθη και βότανα, ανθώνα, δενδρώνα με φυτά απ' όλον τον κόσμο και άλλα.

 

Ανοιχτός καθημερινά, ο κήπος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να περπατήσετε με ησυχία και ηρεμία σε ένα κομμάτι φύσης μαζί με βατράχια, ψάρια, χελώνες, πουλιά και άλλα ζώα, να απολαύσετε ένα τρέξιμο ή ένα πικνίκ με φίλους. Για τους πιο... τεμπέληδες υπάρχει και καφέ στην είσοδο, αλλά προσωπικά συνιστώ να το αγνοήσετε αυτή τη φορά και να δώσετε έμφαση στον ίδιο τον κήπο και να εξερευνήσετε τις ομορφιές και τις κρυφές γωνιές του.

Ένας από τους λόγους που ο κήπος δεν είναι τόσο γνωστός όσο θα μπορούσε είναι σίγουρα η τοποθεσία του: βρίσκεται στο τέλος της Ιεράς Οδού, δίπλα στη Μονή Δαφνίου, εκεί που ενώνεται ο δρόμος με την εθνική οδό που βγαίνει Ελευσίνα. Μπορεί κανείς να το κάνει με μέσα (με τα λεωφορεία 811, 866, A16 από τον σταθμό του μετρό Αγ. Μαρίνα) αλλά φυσικά είναι πιο απλό να πάτε με ΙΧ.

Αφιερώστε λίγες ώρες για να επισκεφθείτε αυτή την άγνωστη γωνιά της Αθήνας και δεν θα το μετανιώσετε!

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ιερά Οδός 403
Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 - 20:00, Σάββατο - Κυριακή 10:00 - 20:00
 

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.