Το Ποτάμι: πλέοντας τεμπέλικα στο Κουκάκι

Το Ποτάμι: πλέοντας τεμπέλικα στο Κουκάκι

To Ποτάμι είναι από τα αγαπημένα μου καφέ-μπαρ-μεζεδοπωλεία στο Κουκάκι. Απέναντι από το πάρκο πάνω στη Συγγρού, κοντά στο τέλος του πεζόδρομου της Ολυμπίου και δίπλα από το γνωστότερο αλλά (κατά την ταπεινή μου άποψη) υποδεέστερο Μπελ Ρεϋ, εδώ βρίσκω τον φτηνότερο καφέ στο Κουκάκι με τον πιο όμορφο, παστέλ πολύχρωμο ευρύχωρο εσωτερικό χώρο και τα τεράστια φωτεινά παράθυρα.

Μου αρέσει πολύ να έρχομαι εδώ και να κάθομαι στον ψηλό πάγκο δίπλα στην είσοδο με το λάπτοπ μου -- έτσι ακριβώς όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Όσες φορές έχω πάει στο Ποτάμι, δεκάδες πλέον, πάντα η θέση είναι κενή και με περιμένει. Συνήθως παίρνω έναν διπλό αμερικάνο ή μια από τις φτηνές μπύρες τους (ναι, φτηνή μπύρα, υπάρχει ακόμα!) Πρόσφατα όμως πήγα και με παρέα -- έναν φίλο μου Γάλλο, τον Τιμοτέε, με τον οποίο παίξαμε σκάκι δίπλα στα φωτεινά παράθυρα που προανέφερα. Με νίκησε τελικά, και όταν το παιχνίδι είχε ανάψει, ένα από τα παιδιά που δουλεύουν εκεί ήρθε και άρχιζε να χαζεύει το παιχνίδι!

Όπως προανέφερα, το Ποτάμι είναι και δίπλα στο πάρκο απέναντι από την Πάντειο (από τη μεριά του Κουκακίου), οπότε τις ζεστές μέρες του χρόνου τα τραπεζάκια έξω, ειδικά αργά το απόγευμα και το βράδυ, κάτω από τα φωτεινά λαμπάκια, είναι απόλαυση.

Κατάλληλο για εργασιακές σόλο καταστάσεις όπως και για μεγαλύτερες, παρεΐστικες μαζώξεις. Δεν θα σας απογοητεύσει.

Το Ποτάμι
Γεωργίου Ολυμπίου 27, Κουκάκι
Δευτέρα 18:00 - 02:00
Τρίτη - Κυριακή 10:00 - 02:00
 

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.