Στον όροφο της Κάβας Νέκταρ, «κρύβεται» μία ΧΕΛΩΝΑ που πρέπει να γνωρίσετε!

Στον όροφο της Κάβας Νέκταρ, «κρύβεται» μία ΧΕΛΩΝΑ που πρέπει να γνωρίσετε!

Υπάρχουν διάφορες γωνιές στην πόλη που λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε και που ξέρουμε από την πρώτη μας επίσκεψη πως θα φιλοξενήσουν κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας στιγμές. Μια από αυτές είναι και το «ζαλισμένο κτήνος» της οδού Ερμού, ή αλλιώς η Χελώνα, το in house café/bar/restaurant της Κάβας Νέκταρ που τιμά τη slow φιλοσοφία απόλαυσης καφέ, ποτού και φαγητού.

Η Χελώνα έκανε τα πρώτα αργά της βήματα μέσα στην περίοδο της πανδημίας και του πρώτου lockdown, και άνοιξε ουσιαστικά τις πόρτες της στο κοινό τον Μάιο του 20’. Μέλος ήδη μίας οικογένειας με παράδοση 30 χρόνων και στο χώρο, μπήκε στον ανανεωμένο χάρτη εστίασης του εμπορικού τριγώνου, χωρίς τυμπανοκρουσίες και στομφώδεις εκδηλώσεις, αλλά με μία ήρεμη αυτοπεποίθηση που ταιριάζει γάντι στο όνομά της.

«Κρυμμένη» στον όροφο της Κάβας Νέκταρ, που ούτως ή άλλως ξεχωρίζει στον πολυσύχναστο δρόμο -με την ιδιαίτερη αισθητική, το walk in cellar και τη θέα των 30,000 ετικετών από όλο τον κόσμο- ξεδιπλώνεται σε έναν άψογα συνδυασμένο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο που σφίζει από λόγους για να τον επισκεφτείς όλες τις στιγμές ημέρας και νύχτας.

 

Αν αυτό που ζητάς είναι ένας ποιοτικός καφές, το χαρμάνι 100% Arabica (που παρασκευάζεται αποκλειστικά για το μαγαζί) αλλά και τα εξαιρετικά coffee blends από κάθε γωνιά του πλανήτη, θα σου προσφέρουν την ικανοποίηση που αναζητάς.

Αν τώρα η διάθεση είναι για πρωινό, brunch, γεύμα ή βραδινό, το μενού της Χελώνας, αφηγείται με έναν εξαιρετικό τρόπο τους περιπάτους της στις κουζίνες του κόσμου, φτιάχνει ένα best of από πιάτα «γρήγορου» φαγητού με slow eating διάθεση και μας μεταφέρει στις πιο λαχταριστές πατισερί της υφηλίου. Ο κατάλογος, σύντομος αλλά πλήρης, εξυπηρετεί κάθε διάθεση, ενώ τα υλικά διαλέγονται ένα ένα από την ομάδα της κουζίνας, δίνοντας σημασία σε τοπικούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

 

Η Χελώνα, εννοείται επίσης πως αγαπά τη μουσική. Βραδιές με ξεχωριστούς djs προσκαλούν σε ταξίδια deep house και jazz ηχοχρωμάτων, τόσο μεσοβδόμαδα όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Το καλύτερο όμως σας το κρατήσαμε για το τέλος...

Η Χελώνα ζει σε μία urban βεράντα, που –ναι, αν σκύψεις βλέπεις την Ακρόπολη- αλλά κυρίως αναπτύσσεται σε πλήρη αρμονία με τα στενά του Μοναστηρακίου και του Θησείου, ενώ ανταλλάσσει βλέμματα με το well-spirit graffiti του Same 84, που αλλάζει όψη ανάλογα με το φως της ημέρας ή της νύχτας.

 

Γνωρίστε κι εσείς, αυτό το τυχερό, «ζαλισμένο κτήνος» - την tipsy brute φίλη μας που ήρθε για να γίνει ένα από τα τοπόσημα της πιο πολυσύχναστης περιοχής του κέντρου!

Χελώνα,Ερμού 121, Αθήνα, 10555
THΛ: 2103222243
WEBSITE: https://chelona.cavanektar.gr/el
FB: https://www.facebook.com/chelona.athens
INSTA: https://www.instagram.com/chelona.athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.