Στο Κnave πιστεύουν στα θετικά της απάτης

Στο Κnave πιστεύουν στα θετικά της απάτης

Κίτρινο χρώμα να κυριαρχεί και μια χαρακτηριστική τοιχογραφία του Dreyk the Pirate, με τους ναύτες να μαλώνουν παίζοντας χαρτιά. Αλλά αυτό που μας σφηνώθηκε στο μυαλό ανεβαίνοντας την Ασκληπιού και μπαίνοντας στο νέο σχετικά bar ήταν κυρίως η –θέλουμε να πιστεύουμε- εύλογη ερώτηση: γιατί Knave;

«Στη slang εκδοχή των αγγλικών knave σημαίνει απατεώνας, σημαίνει επίσης και τον βαλέ στην τράπεζα. Στην αρχή θέλαμε μια ρομαντική απεικόνιση του απατεώνα, του καταφερτζή, του αλήτη με την καλή αν θες έννοια, αυτού που καταφέρνει να ανταπεξέρχεται στις αντιξοότητες» εξηγεί ο Βαγγέλης Θανάσης, ένας εκ των ιδιοκτητών του Knave bar όσο μας μιλά για το όνομα του μαγαζιού και το νόημα πίσω από αυτό.

Όμως όταν ακούς το γιατί έχουν επιλέξει να εμπλακούν πείθεσαι ότι μόνο περί απάτης δεν πρόκειται. «Έχουμε έρθει να δώσουμε ένα ωραίο ποτό, μια όμορφη στιγμή, να κάνουμε το κομμάτι μας, δίχως να βομβαρδίζουμε με πληροφορίες και πάρα πολύ πράγματα. Κι αυτό αν θες είναι μια μορφή όμορφης απατεωνιάς, λες ήρθα να πιώ ένα ποτό και ο απατεώνας μου σέρβιρε μια έκπληξη κάτι φοβερό».

 

«Επιλέξαμε να ονομάσουμε τον κατάλογο ancestry για να μοκάρουμε, να κοροϊδέψουμε τον όρο γεναολογία, καθώς όλα είναι μίξη, είναι blended, οπότε έχουμε παραλλαγές με ένα διαφορετικό στοιχείο από το καθιερωμένο, πχ σε ένα τζιν τόνικ θα προσθέσουμε ένα ιταλικό βερμούτ, γενικά ένα spirit από μια άλλη χώρα σε μια πιο κλασική συνταγή είναι η φιλοσοφία μας. Η δουλειά μας είναι το ανακάτεμα εξάλλου, η μίξη, τίποτα δεν είναι απόλυτα παρθένο γευστικά όταν μιλάμε για ποτό», συμπληρώνει ο Δημήτρης Μπούκουρης, έτερος του δημιουργικού τιμ, εφιστώντας μας παράλληλα την προσοχή στο ότι η μίξη είναι έννοια ταυτισμένη με τον σεβασμό στον πελάτη και στο feedback που αυτός δίνει.

Κάπου εκεί παρεμβάλεται από πλευράς μου η κλασική ερώτηση: «Τι αρέσει περισσότερο στον κόσμο;». «Το Crookie Highball με τζιν, ένα cordial από εσπεριδοειδή και περγαμόντο, λικέρ από ράσμπερι και ένα ωραίο τόνικ με πορτοκάλι. Το καλοκαίρι ζητούσαν το Gypsy που είναι με τζιν, μαστίχα και τζίντζερ και το Fidel, μια παραλλαγή pina colada με ρούμι παλαιωμένο με φύλλα padan ασιατικής προέλευσης που σου βγάζουν μια βουτυρένια, σοκολατένια γεύση σε συνδυασμό με το λικέρ καφέ το λαιμ και τον ανανά» μας απαντούν συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον όσο τα μάτια τους σπιθιρίζουν από ενθουσιασμό. Εμείς πάλι ξεχωρίσαμε και προτείνουμε το pornstar «Britney», όπως και τις RnB και soul μουσικές του μαγαζιού αλλά και τα όσα διευκρίνισε αμφότερο το ντουέτο μιλώντας για τα θετικά του εγχειρήματος και την έννοια της παρέας: «Είναι θετικό που το ξεκινήσαμε ως παρεΐστικο εγχείρημα δίχως να σημαίνει αυτό κάτι χαβαλετζίδικο ή αντιεπαγγελματικό. Και πιστεύω πετύχαμε μια ισορροπία ανάμεσα στο να είμαστε φιλικοί προς τον πελάτη και να μην κάνουμε εκπτώσεις σε ό,τι αφορά το επίπεδο επαγγελματισμού που προσφέρουμε».

«Δυσκολίες δεν υπήρξαν;» ρωτάει ο σπαστικός γκρινιάρης που υπάρχει μέσα μου. «Το δύσκολο ήταν να κάνουμε adapt στο νέο κλίμα που πρέπει να κάνεις όχι μια αλλά εκατό δουλειές, γεγονός που το γούσταρα προσωπικά τις πρώτες 10 μέρες λόγω της δημιουργικής έντασης. Και είμαστε ακόμη σε μια ένταση τι αρέσει στον κόσμο, να πειραματιστούμε παραπέρα» διευκρινίζει επανερχόμενος ο Βαγγέλης ενώ μας πληροφορεί πως σε αντίθεση με άλλα στέκια της Ασκληπιού, το Knave ανοίγει από το πρωί σερβίροντας και bar food όπως σαλάτες, σάντουιτς και burger.

Φως και χρώματα, αυτοσαρκασμός, πίστη στην ιδέα της σύνθεσης και της παρέας. Το Knave είναι όλα αυτά και ταυτόχρονα ενώ περήφανα διεκδικεί ντόμπρα το μερίδιο του στις αρετές της απάτης δεν κοροϊδεύει, δεν απατεωνεί, είναι anti-bullshit όπως μας πληροφορεί στην φωτεινή ταμπέλα πίσω από τη μπάρα το βασικό μότο του μαγαζιού, υπενθυμίζοντας μας πως η μίξη είναι σπουδαίο προτέρημα στη σωστή δοσολογία.

 

Info:

Knave, Ασκληπίου 22, Εξάρχεια

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.