Sofar Sounds Athens: επιστρέφοντας στη ζωντανή μουσική τη μαγεία της

Sofar Sounds Athens: επιστρέφοντας στη ζωντανή μουσική τη μαγεία της

Πριν φτάσω έξω απ'το γωνιακό νεοκλασικό σπίτι στο Μετς, με την ένδειξη Sofar Sounds Athens στην πόρτα, ήξερα μόνο τις λέξεις «μουσική» και «μυστικό». Ανέβηκα την μαρμάρινη σκάλα και με έκπληξη βρέθηκα στο χολ ενός σπιτιού. Με απορία προχώρησα ως την ταράτσα των λίγων τετραγωνικών, που όμως ήταν αρκετά για να φιλοξενήσουν μια εμπειρία απλά μοναδική!

Οι θεατές είχαν πάρει τις θέσεις τους, τα διακοσμητικά φαναράκια διάσπαρτα στους τοίχους και στις γλάστρες έκαναν την ατμόσφαιρα ζεστή και με την μοναδική θέα της φωτισμένης Ακρόπολης δεν έμενε παρά να ανοίξει το μικρόφωνο.

Η πρώτη μουσική έκπληξη ήταν ο Βασίλης Κετεντζόγλου που με την γεμάτη αποχρώσεις ηλεκτρο-ακουστική του κιθάρα μας ταξίδεψε από την Ήπειρο και τη Σμύρνη μέχρι την Αίγυπτο. Τη σόλο εμφάνισή του διαδέχτηκε ο πρωτόγνωρος συνδυασμός της ηλεκτρικής κιθάρας μαζί με εφέ και synth του Γιάννη Αναστασάκη και της τρομπέτας με εφέ του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου. Στο σχήμα τους,συμπτωματικά προστέθηκαν τα απόκοσμα φωνητικά της Σοφίας Σαρρή και με τον αέρα να φυσάει, τα χαμηλωμένα φώτα και την ψυχεδελική ατμοσφαιρική μουσική τους, συνέθεσαν ένα σκηνικό σχεδόν θεατρικό που εντυπωσίασε.
Ακολούθησε η λατέρνα του κυρίου Γιώργου Κίζιλη την οποία κατεβήκαμε κυριολεκτικά στο δρόμο για να απολαύσουμε και να περιεργαστούμε τον εσωτερικό μηχανισμό της καθώς ο ίδιος μας άνοιξε το «κουτί» της καθώς έπαιζε.
Τέλος,ανεβήκαμε και πάλι στην ταράτσα για να δούμε τη σκηνή να παίρνει φως από τις ξεχωριστές μελωδίες του αυθεντικού flâneur Γιώργη Χριστοδούλου μαζί με το ακορντεόν του Νίκου Παπαναστασίου. Ο χώρος μετατράπηκε σε πεζόδρομο της Βαρκελώνης ή του Παρισιού κι αυτό ήταν το φινάλε της συγκεκριμένης μαγικής βραδιάς του Sofar Sounds Athens.

Αυτό που εγώ έζησα, ήταν μία μονάχα από τις μουσικές βραδιές-εμπειρίες που οργανώνει η αθηναϊκή έκδοση του Sofar Sounds.

To Sofar Sounds, είναι μία μουσική κοινότητα που σχηματίστηκε το 2009 σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα του Λονδίνου και εκτείνεται πλέον σε όλο τον κόσμο. Αφορμή ήταν η απογοήτευση των μουσικών από τις συνηθισμένες ζωντανές εμφανίσεις. Άρχισαν έτσι να παίζουν σε ατμόσφαιρα παρέας, σε επιλεγμένο κοινό και χώρους οικείους -σπιτιών ως επί το πλείστον- ώστε να φέρουν πίσω τη μαγεία της ζωντανής μουσικής.
Δείτε το βίντεο παρακάτω για να πάρετε μια γεύση:

Το Sofar Sounds έφτασε πριν από 7 μήνες και στην Αθήνα και μας καλεί να γίνουμε όλοι κομμάτι της κοινότητας με μια εγγραφή στη σελίδα του Sofar Sounds Athens όπου με μόνη πληροφορία τη διεύθυνση και έχοντας θετική διάθεση έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε διαφορετικούς ήχους και ανθρώπους μια φορά κάθε μήνα.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε! Εμείς, ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση!

website: http://www.sofarsounds.com/athens-greece
facebook page: https://www.facebook.com/sofarsoundsathensgreece

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.