Μια πολύχρωμη άφιξη στην Ακρόπολη!

Μια πολύχρωμη άφιξη στην Ακρόπολη!

Τελευταία πολλές γωνιές της Αθήνας αποκτούν ολοένα περισσότερο χρώμα και γίνονται έμπνευση για όποιον περάσει!

Το ίδιο συνέβη και στη γωνία της Λεμπέση, δίπλα ακριβώς από το Μουσείο της Ακρόπολης, που μπορείς να βρεις το SKOUMOKY.

Ο χώρος προϋπήρχε και ήταν εργαστήριο της μίας εκ των τριών δημιουργών, που βρίσκει πλέον κάποιος εκεί. Πρόσφατα αναδιαμορφώθηκε με βάση τις νέες ανάγκες και φιλοξενεί  δημιουργίες των Χριστίνα Σκουλούδη, Χριστίνα Μόραλη και Έλενα Κυριακαράκου.

Μπορείς να βρεις όλα αυτά τα αντικείμενα που θα ήθελες να γεμίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού σου, κούπες με παλιές διαφημίσεις ελληνικών εταιρειών, σουβέρ στο αγαπημένο σχήμα των μπισκότων Παπαδοπούλου, διακοσμητικά από felt, διακοσμητικά που μοιάζουν να μιμούνται τους όγκους και τις υφές των βράχων, μικρά έπιπλα,fashion items και κοσμήματα. Είναι από αυτά τα αντικείμενα που θέλεις να τα σηκώσεις όλα, ένα-ένα, να τα περιεργαστείς για δύο λεπτά μέχρι να αποφασίσεις, τελικά, ότι τα θέλεις. Όλα.

 

Το SKOUMOKY δε λειτουργεί  μόνο ως εκθετήριο των αντικειμένων που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν, αλλά και ως ένας χώρος δημιουργικού διαλόγου τόσο με το αντικείμενο καθεαυτό όσο και με τις ίδιες (κάτι που μας αρέσει πολύ!). Οπότε μη διστάσεις να περάσεις από εκεί και να συζητήσεις μαζί τους. Μπορούμε να σου επιβεβαιώσουμε από τώρα ότι ο διάλογος και με τις τρεις δημιουργούς θα είναι εξαρχής ζεστός και φιλικός και θα καταλήξει να σε γεμίσει έμπνευση και δημιουργικότητα, γιατί το πιθανότερο είναι η συζήτηση να ξεφύγει από τα πλαίσια του design και της τέχνης και να φτάσεις να μιλάς για ταξίδια και βιβλία πριν καν το καταλάβεις.

Και όπως πολύ καλά φαντάζεσαι, έχουν φροντίσει ώστε το  SKOYMOKY να είναι γεμάτο ολόκληρο το Δεκέμβριο με χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά!

 

 

Η Χριστίνα Σκουλούδη εδώ και μερικά χρόνια παράγει τις δικές τις συλλογές αντικειμένων, τις παρουσιάζει σε εκθέσεις στο εξωτερικό και έχει βραβευτεί  για αυτές.

Η Χριστίνα Μόραλη δουλεύει κάθε είδους κεραμικά με πλήθος τεχνικών αλλά εδώ και χρόνια έχει αγαπήσει και το  μέταλλο.

Η Έλενα Κυριακαράκου δουλεύει ένα πιο μαλακό υλικό, το felt. Ρούχα, κοσμήματα αλλά και αντικείμενα φτιάχνονται εξολοκλήρου με πρώτη ύλη το μαλλί .

Μπορείς να επισκεφθείς την σελίδα του SKOUMOKY στο facebook: https://www.facebook.com/skoumoky.handmade.design.crafts?fref=ts

 

SKOUMOKY, Λεμπέση 9 & Πορίνου, Μακρυγιάννη, στάση μετρό Ακρόπολης

 

Οι φωτογραφίες είναι του Καλαφατέλη Μάνου.