Σφήκα | Ένα παλιό, καλό μπαράκι, στο Κουκάκι

Σφήκα | Ένα παλιό, καλό μπαράκι, στο Κουκάκι

«Όχι άλλο ένα μπαράκι στο Κουκάκι! Φτάνει πια με το Κουκάκι!»

Δεν ξέρω αν η παραπάνω κραυγή απελπισίας σας αντιπροσωπεύει προσωπικά, ξέρω όμως ότι το Κουκάκι έχει πάρει τα πάνω του για τα καλά. Σίγουρα πολλά από τα μέρη για τα οποία έχω γράψει είναι στη γειτονία. Όμως, όλο και περισσότερο ανοίγουν μπαρ, καφέ και φαγάδικα τα οποία θα μπορούσε να βρει κανείς στο μοδάτο, φιλόξενο (για τουρίστες) κέντρο κάθε ευρωπαϊκής πόλης. Το Κουκάκι βρίσκεται στα τελευταία στάδια της διαδικασίας μετάλλαξης του από μια ευχάριστη, όμορφη γειτονιά για να ζεις σε μικρό παράδεισο του AirBnb, και ό,τι μαγαζί ανοίγει εκεί φαίνεται να έχει αυτή την ταυτότητα.

Η Σφήκα κάνει τη διαφορά σε αυτό το περιβάλλον. Καταρχάς, επειδή δεν είναι καινούργια. Ειλικρινά, δεν ξέρω πόσο καιρό υπάρχει, αλλά τη θυμάμαι όλα τα ενήλικα χρόνια μου.

Είναι ένα μπαράκι το οποίο σε προσκαλεί και σε σαγηνεύει από την πρώτη στιγμή με τα θερμά χρώματα του και τον χαμηλό φωτισμό του. Έχει μια ταυτότητα χαλαρή, καλοδιάθετη. Πάντα με έκανε να νιώθω ευπρόσδεκτος.

 

Αυτό που με εξέπληξε μία από τις φορές που πήγα πρόσφατα ήταν ότι είχαν ένα Pilsner Urquell γραμμένο στον μαυροπίνακα τους, και φυσικά παρήγγειλα μία. Την επόμενη φορά που πήγα, προσέφεραν μια άλλη τσέχικη μπύρα μπουκάλι -- είναι μια μικρή έκπληξη κάθε φορά το τι θα βρεις!

Επίσης, ως φαν των Pink Floyd, πάντα σκαλώνω με αυτή την παλιά αφίσα δίπλα στα ποτά τους: Sex, Drugs & Wizards

 

Την ίδια μέρα που είχαμε πάει και ήπια την Urquell μου, μας κεράσανε ρακόμελο στο τέλος, ενώ πρόσφατα που δοκίμασα το φαγητό τους για πρώτη φορά, μου άρεσε πολύ η vegetarian ποικιλία τους, με διάφορες κροκέτες, κολοκυθο-τοματοκεφτέδες, φάβα, μανιτάρια και άλλα. Δεν ήταν για χόρταση, αλλά τίμιος θα έλεγα μεζές για τη μπύρα για 2-3 άτομα.

Η Σφήκα πλέον είναι η νούμερο ένα επιλογή μου για μια μπύρα ή ρακόμελο με φίλους ψηλά στη Βεΐκου. Έχει ακόμα κάτι από τα μπαράκια που σύχναζα πριν 10 χρόνια που με κάνει να νοσταλγώ, αλλά ταυτόχρονα έχει τον δικό του χαρακτήρα που μπορώ να χαρώ και σήμερα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Σφήκα
Στρατηγού Κοντούλη 15, Κουκάκι
Καθημερινά 10:00 - 02:00
2109221341

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.