Πλαστικουργείο: γιατί το πλαστικό είναι σπαστικό

Πλαστικουργείο: γιατί το πλαστικό είναι σπαστικό

Πριν ξεκινήσω το άρθρο μου για το Πλαστικουργείο, να σας πω απλά ότι εγώ και η Μαριλένα έχουμε μια ομάδα στο Facebook με το όνομα Πλαστικό-Σπαστικό. Έχουμε μια ευαισθησία σε αυτό το θέμα, έχουμε συμμετάσχει σε καθαρισμούς παραλιών από πλαστικά, έχουμε τα δικά μας επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια και πλαστικά ποτήρια για καφέ, προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευασίες μπορούμε κτλ. Οπότε το Πλαστικουργείο ήταν πραγματική ανακάλυψη για εμάς.

Η δράση τους χωρίζεται στο κατάστημα και στο εργαστήριο τους, τα οποία στεγάζονται στον ίδιο χώρο στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια. Στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε πολλά χρήσιμα αντικείμενα τα οποία θα σας βοηθήσουν να απεξαρτηθείτε από τα πλαστικά μίας χρήσης: μαχαιροπίρουνα, ποτήρια, βρώσιμα πιάτα (!), καθαριστικά και είδη ομορφιάς, προϊόντα χύμα, ξύλινες οδοντόβουρτες, καλαμάκια από υλικά όπως σιτάρι κ.ο.κ. Επίσης θα βρείτε ανωκυκλωμένα κοσμήματα (ένας ενδιαφέρον τρόπος που έχω βρει μεταφρασμένο το upcycling!) και άλλα μεταποιημένα προϊόντα.

Το εργαστήριο τους από την άλλη χρησιμοποιεί απορριφθέντα πλαστικά, κυρίως συσκευασίες, και με ειδικά μηχανήματα τα μετατρέπει σε καλλιτεχνικής δημιουργίες -- από πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια του καφέ γίνονται η βάση για γλυπτά και άλλες δημιουργίες.

Το Πλαστικουργείο είναι το βασίλειο του DIY και των δημιουργικών οικολογικών δώρων που θα κάνουν τη ζωή σας μέρος της αλλαγής. Επισκεφτείτε το και πείτε γεια στη Δάφνη και τον Fran -- και στο πανέμορφο σκυλάκι τους, την Κίνγκα!

Πλαστικουργείο
Ασκληπιού 51, Εξάρχεια
Δευτέρα - Τετάρτη 10:30 - 17:30
Τρίτη 10:30 - 19:00
Πέμπτη - Παρασκευή 10:30 - 20:00

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.