Petite Fleur

Petite Fleur

Petite Fleur: Μικρό λουλούδι στα γαλλικά. Πρόκειται όμως και για το όνομα μιας όμορφης οικογένειας μικρών «καφέ». Το νέο μέλος , μετά από αυτά σε Κολωνάκι, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Κέρκυρα και Βόλο, άνοιξε πρόσφατα στη Νέα Ερυθραία.
Μια στάση εδώ: Για την υπέροχη ατμόσφαιρα παρισινού «καφέ».
Για την ποικιλία των ροφημάτων, τα βιολογικά αφεψήματα και τους ευφάνταστους συνδυασμούς τους. Ειδικά για τη ζεστή σοκολάτα που αξίζει κάθε ένα από τα 10 λεπτά αναμονής για την –όπως πρέπει- παρασκευή της. Για τα σπιτικά αναψυκτικά. Για το παλαιομοδίτικο  πικάπ που κάνει τα βινύλια να τρίζουν χαρούμενα και να σκορπίζουν jazz και swing μουσικές. Τελευταίο και καλύτερο, για την Ευτυχία –κορίτσι όνομα-και-πράγμα-  με το τεράστιο, ζεστό χαμόγελο και το Δημήτρη πίσω από τη μπάρα.
Λεπτομέρειες που μετράνε: Τα χρωματιστά σερβίτσια τόσο ταιριαστά με το πολύχρωμο περιβάλλον. Τα πλακάκια στο πάτωμα (να τα προσέξετε, παρακαλώ). Τα μικρά κρεμαστράκια στους τοίχους για τις τσάντες και τα πανωφόρια. Το vintage πιάνο. Τα φλυτζανάκια-φωτιστικά στο μπάρ. Το μεγάλο κόκκινο τραπέζι ιδανικό για μεγάλη παρέα.
Μια δοκιμή θα σας πείσει: Προτείνω ανεπιφύλακτα την αγαπημένη μου σοκολάτα με ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και brandy. Ή αυτή με την πραλίνα αν τη θέλετε πιο γλυκιά. Το αφέψημα “be cool” και την πορτοκαλόπιτα Kαππαδοκίας.


*Στον κατάλογο προστέθηκαν πρόσφατα και πολύ ενδιαφέρουσες αλμυρές γεύσεις.
*Προσεχώς ο χώρος θα φιλοξενήσει και μικρά μουσικά σχήματα για live μουσικές καταστάσεις.


Petit Fleur, Χαρ.Τρικούπη 146 & Στροφυλίου (επί της Στροφυλίου η είσοδος), 
Τηλ. 2106251474-6945298433