Αρχιτεκτονικά κοσμήματα στο Γκάζι!

Αρχιτεκτονικά κοσμήματα στο Γκάζι!

Δεν μπαίνεις συχνά σε χώρους που να σε εμπνέουν από την πρώτη στιγμή, ούτε έχεις συχνά την ευκαιρία να συνομιλήσεις για όση ώρα θέλεις πίνοντας καφέ, με δημιουργούς που εκτιμάς τη δουλειά τους.

Με τη Νεφέλη αυτό συνέβη, όταν επισκεφθήκαμε το εργαστήριο/showroom/γραφείο της, το οποίο ανταποκρίνεται εξίσου και στις 3 διαφορετικές αυτές λειτουργίες. Χρώμα, φως και καθαρές γραμμές είναι τα πρώτα στοιχεία που μου έρχονται όταν ξαναφέρνω στο μυαλό μου το χώρο, και συνειδητοποιώ αυτόματα ότι αυτά τα στοιχεία  βλέπω και πάνω στα κοσμήματά της.

 

Οι δημιουργίες της Nefelia είναι ήδη γνωστές και έχουν αποκτήσει μόνιμους followers. Η δουλειά της είναι άκρως διαφορετική και μέσα σε ένα πραγματικό χαμό από κοσμήματα, έχουν κάτι που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Ως αρχιτέκτονας, έχει μεταφέρει τη  λογική των αρχιτεκτονικών όγκων και των μορφών που χρησιμοποιεί στο σχεδιασμό κτηρίων, σε πολύ μικρότερα μεγέθη, χωρίς αυτά να χάσουν σε τίποτα την αισθητική τους. Κοσμήματα που δημιουργούνται με τη λογική των κατόψεων. Αυτή είναι η ματιά με την οποία βλέπει τα κοσμήματα της η Νεφέλη τα οποία, τελικά, μπορεί και να λειτουργούν ως επιμέρους λεπτομέρειες ενός γενικότερου αρχιτεκτονικού συνόλου.

Η διαφορά ωστόσο με τη λογική που ακολουθεί ως αρχιτέκτονας, είναι ότι τα πρώτα πλημμυρίζονται από χρώματα, αφήνοντας για τα κτήρια τους περιορισμούς.

 

Δεν είναι πάντα εύκολο να παίζεις μεταξύ διαφορετικών πεδίων, χωρίς να χάνεις το προσωπικό σου κριτήριο, την ταυτότητά σου αλλά, αντίθετα, να καταφέρνεις να αλλάξεις τη ‘’γλώσσα’’ σου έτσι ώστε να διηγηθείς την ιστορία που θέλεις.

Κάνε όταν μπορέσεις  #μιαστάσηεδώ από το χώρο της Νεφέλης. Η νέα της συλλογή μόλις ξεπρόβαλλε από το εργαστήριο! Αξίζει όμως να περάσεις και για να πάρεις έμπνευση, να εισχωρήσεις στον προσωπικό χώρο ενός δημιουργού, να ρωτήσεις και να ανακαλύψεις από μόνος σου τι κάνει τα κοσμήματά της τόσο διαφορετικά!

Και αν τύχει να βρεθείς στο Ναύπλιο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, η Νεφέλη συμμετέχει με τη δουλειά της στο 3ο Fougaro Craft Fair!

Μπορείς να επισκεφθείς την προσωπική της σελίδα:   http://www.nefelia-architecturalfashion.com/  για να δεις την τελευταία συλλογή της ή αναζήτησέ την στο facebook page της: https://www.facebook.com/nefelia.boutique?fref=ts

 

 

Οι φωτογραφίες είναι του Καλαφατέλη Μάνου.