Momo

Momo

Στην καρδιά της εμπορικής Γλυφάδας, εκεί που του πρέπει, βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2014, η νέα έμπνευση του - γνωστού από το Nobu - chef Tony Vratsanos, το Momo. Εύηχη, ασιατική λέξη, με πολλά νοήματα, από τα οποία εμείς κρατάμε το “ροζ”, που είναι και το θεματικό χρώμα της διακόσμισής του. Τραπεζάκια έξω για τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, stands στο εσωτερικό, απέναντι από την ανοικτή κουζίνα για όσους επιθυμούν να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τα ταχυδακτυλουργικά του chef - επίσης προερχόμενου από το Nobu - Δημήτρη.

 

Για όσους επιθυμούν μίνι απόδραση από τους ρυθμούς του δρόμου, μια σκάλα οδηγεί στον όροφο, ο οποίος μας μάγεψε όπως κάθε ξένο προσεγμένο παιδικό δωμάτιο στο οποίο μπαίναμε μικροί. Το λογότυπο “Eat, Play, Love” δίνει το σύνθημα σε όλες τις αισθήσεις να ενεργοποιηθούν για το τι θα ακολουθήσει. Σε αυτό συμβάλλει και η μουσική, η οποία διαφέρει ανάλογα την ώρα, το πλήθος και το είδος των παρεών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκεί θα ακούσετε και θα δείτε τον Michael Jackson, αγαπημένο είδωλο του Tony.

 

Ο κατάλογος των πιάτων είναι έτσι δομημένος ώστε να ενθαρρύνει την επικοινωνία με το προσωπικό, το οποίο, χαμογελαστό και φιλικό, καθοδηγεί τους επισκέπτες στις γευστικές τους επιλογές. Συστήνουμε για αρχή την πράσινη σαλάτα με ταχίνι σε λάδι τρούφας και το μπωλ με cauliflower pops με aioli sauce. Καθότι street food, τόσο αυτά όσο και ό,τι άλλο παραγγείλετε σερβίρονται σε μπωλ με ξύλινα chopsticks, ενώ γι’ αυτούς που δυσκολεύονται, ειδικά δεμένα chopsticks θα σας λύσουν τα χέρια. Για τους λάτρεις του τηγανητού, ιδανικό pick αποδεικνύονται οι πατατοκροκέτες με κιμά μοσχαριού, ενώ δύο δυνατά πιάτα τα οποία θα θυμάστε για καιρό είναι (α) το τηγανητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σόγια, σκόρδο και τζίντζερ, με γιαπωνέζικο κάρι και ρύζι στον ατμό και (β) το μοσχάρι με yakiniku sauce και ρύζι στον ατμό. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα μπορείτε να τα παραγγείλετε και για έξω (takeaway) ή να σας τα στείλουν στο χώρο σας (delivery).

 

Συνομιλώντας με τον Tony και τον Δημήτρη, μάθαμε ότι η επιλογή της Γλυφάδας κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, αφού η περιοχή εκτός από Έλληνες με γαστρονομικές ανησυχίες, φιλοξενεί - μόνιμα ή όχι - και πολίτες άλλων χωρών με ιδιαίτερη εκτίμηση στην κουζίνα τύπου street food. Μας εκμυστηρεύτηκαν, επίσης, ότι σκέψεις υπάρχουν για τη δημιουργία περισσότερων Momo’s στο μέλλον, κάτι που το ευχόμαστε. Τέλος, στην ερώτηση “αν ήσασταν θαμώνας στο Momo και φέρνατε εδώ το πρώτο σας ραντεβού, τι θα προτείνατε;” η απάντηση ήταν ομόφωνη: γαρίδες, beef και μπύρα. Πιο ξεκάθαρα δε γίνεται!

Αν βρεθείτε, λοιπόν, στην περιοχή, κάπου ανάμεσα στη βόλτα σας, χωρέστε και το Momo. Είμαστε σίγουροι πως όταν φύγετε θα επιβεβαιώσετε στο ακέραιο τις λέξεις που περιγράφουν τη φιλοσοφία του χώρου: street, tasty, for all.

 

Momo, Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα, Τηλ. 210-8942114

 

Θανάσης Οικονόμου & Τζένη Δρούγκα

 

 

 

Θανάσης Οικονόμου