Μέλισσες

Μέλισσες

Kι εκεί που βρίσκεσαι για περπατητή βόλτα στη γειτονιά της Ν. Φιλαδέλφειας, χαζεύοντας Μικρασιατικά σπιτάκια και γραφικές, ολάνθιστες αυλές, αρχίζει μια κουβέντα για ζεστά ρακόμελα..και βλέπεις μπροστά σου τις Μέλισσες μαζί με την κυψέλη τους διακοσμημένη απ’ έξω.. ένα καινούργιο μεζεδοπωλείο που δεν το έχεις ξαναδεί ‘’θεόσταλτο’’ λες ..‘’να μπούμε’’ λένε γελώντας.. ’’γιατί όχι’’;! όπου γάμος και χαρά..αντίρρηση δεν υπάρχει..κι από χαρά το μέρος φαίνεται να σφύζει..

Κάπως έτσι λοιπόν γνωρίζουμε τις Μέλισσες, τον μικρό, όμορφο, περιποιημένο χώρο τους και την όλη ιδέα..

Ο Στέλιος, ο Γιάννης, ο Γιάννης και ο..Γιάννης(ναι επί τρία)!, είναι παιδικοί φίλοι, μόνιμοι κάτοικοι Φιλαδέλφειας ,νέα παιδιά με γνώση όμως για το αντικείμενο, κέφι, όρεξη και ζωντάνια. Είχαν την ιδέα για το μαγαζί πριν 3 χρόνια όπου έψαχναν τρόπους εν όψει των όχι και τόσο εύκολων καιρών που διανύουμε να συνδυάσουν φαγητόπιοτο με ξεχωριστούς μεζέδες αλλά και προσιτές τιμές για όλους..εγχείρημα που πέτυχαν καθώς βρήκαν το χώρο που ονειρεύονταν και εγκαινίασαν το μαγαζί με πολύ ενθουσιασμό τον Ιούνιο.

Εδώ θα βρεις..παρείστικη ατμόσφαιρα, κόσμο νεανικό, διαφορετικές συνταγές, μεζέδες και πρώτη ύλη απ’όλη την Ελλάδα, όπως το κρασοτύρι από την Κω το οποίο έρχεται πρώτα με καράβι στον Πειραιά και μετά κατ’ ευθείαν στο πιάτο σου. Θα διαλέξεις ανάμεσα στα διαφορετικά τυριά(ραβασάκι Καλαβρύτων ή  λαδοτύρι Μυτιλήνης, ιδού η απορία) θα συνδυάσεις σκιουφιχτά Μεσογειακά Κρητικά ζυμαρικά με κάπαρη και ντομάτα, θα δοκιμάσεις το χοιρινό με πιπεριές και φέτα στο πήλινο..και σίγουρα δε θα φύγεις χωρίς να τιμήσεις τη ρακή της Ιεράπετρας με μια γεύση από το ψιλοκομμένο χοιρινό απάκι.

Το προσωπικό είναι άκρως φιλικό με τον κόσμο, υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση με τους θαμώνες, όπου οι περισσότεροι γνωρίζονται ήδη. Σίγουρα θα νιώσεις σαν το μέρος να είναι στέκι σου χρόνια..

Η καλόγουστη αυλή με χαλίκι και διάσπαρτα φαναράκια είναι εκεί και σε περιμένει κάθε που ανοίγει ο καιρός!

Γιατί Μέλισσες; ρωτάω πριν φύγω...

Οι Μέλισσες έχουν αρκετές έννοιες που μας άρεσαν συνδυαστικά, μου λένε..έχουν άμεση σχέση με το μέλι το οποίο χρησιμοποιείται ως συστατικό στα πιάτα και στα ποτά του μαγαζιού..είναι εργατικές όπως εμείς οι 4..παραπέμπουν στην καλή διάθεση και εποχή της Άνοιξης  συμπληρώνουν με γέλια..

Δε σου συστήνω κάτι άλλο παρά να πας κι εσύ να το ανακαλύψεις!


Μέλισσες, Ν. Τρυπιά 39-41, Ν. Φιλαδέλφεια, Τηλ. 210 2520566