Κτήμα Αρίστη | Ένας επίγειος παράδεισος ευεξίας μέσα στην πόλη!

Κτήμα Αρίστη | Ένας επίγειος παράδεισος ευεξίας μέσα στην πόλη!

Η αλήθεια είναι πως αυτό που κάνει τους τόπους όμορφους είναι οι άνθρωποί τους. Τα νέα μυαλά που θα αψηφήσουν εμπόδια και θα καταφέρουν να εμπνευστούν τόσο από τις προσωπικές τους εμπειρίες όσο και από τις ανάγκες που βλέπουν γύρω τους ώστε να δημιουργήσουν πράγματα καινοτόμα, πράγματα όμορφα και κυρίως κοινά ωφέλημα.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Αρίστης Σάρρα και του πονήματός της που ακούει στο όνομα «Κτήμα Αρίστη».

 

Η ιστορία αρχίζει παράλληλα σε πολλούς τόπους.
Αρχίζει στο Χαλάνδρι, με 5 στρέμματα χέρσας γης που παραμένουν για χρόνια ανεκμετάλλευτα. Αρχίζει όμως και στο Λονδίνο όπου βρίσκεται η Αρίστη για να σπουδάσει culinary chef και συνεχίζει στη Νέα Υόρκη και μετά στις κουζίνες του Σαν Φρανσίσκο, όπου εργάζεται. Εκεί έρχεται σε επαφή με τις έννοιες του farm to table (από την παραγωγή στην κατανάλωση), βιώνει την αισθητική των τοπικών αμπελώνων, την απαράμιλλη ομορφιά προορισμών όπως η κοιλάδα της Νάπα και το Big Sur και νιώθει μία βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα η φύση μπορεί να προσφέρει.

Κι αυτή η ευγνωμοσύνη μετατρέπεται σε όραμα κι εκεί είναι που τα 5 στρέμματα στο Χαλάνδρι αρχίζουν να μορφοποιούνται στο μυαλό της σε αυτό που βήμα το βήμα καταφέρνει να είναι σήμερα το «Κτήμα Αρίστη».

«Κτήμα Αρίστη» λοιπόν, 5 στρέμματα έκπληξης για όποιον το δει πρώτη φορά. Ένας πράσινος βιολογικός παράδεισος, 3 λεπτά με τα πόδια από το μετρό Αγ.Παρασκευή. Ένας χώρος που εκπέμπει αρμονία και ηρεμία, ενώ ξεχειλίζει από θετική ενέργεια, όπως και οι άνθρωποί του.

 

Με το που περάσεις την είσοδο στον χώρο δεσπόζει ένας μικρός λόφος. Πάνω του, μία γκορτσιά (άγρια αχλαδιά) απλώνει τρυφερά τον ίσκιο της σε ένα ξύλινο τραπέζι πικ νικ, ένα ποδήλατο ντυμένο με αληθινά λουλούδια κι έναν συμπαθητικό διακοσμητικό νάνο που σου δίνει την αίσθηση πως τα βράδια ζωντανεύει για να σπείρει αστερόσκονη στα παρτέρια τριγύρω…
Στην πραγματικότητα η αστερόσκονη που έχει σπαρθεί δεν είναι άλλη από τη σκληρή και γεμάτη μεράκι δουλειά, τόσο της Αρίστης όσο και του γεωπόνου –πλέον επιστήθιου φίλου της- Δημήτρη Οικονόμου. Κι αυτή η αστερόσκονη είναι πάντοτε η καλύτερη!

 

Πλακόστρωτα δρομάκια ενώνουν τους διάφορους χώρους καλλιέργειας και τους δενδρώνες. Εδώ το βιολογικό έχει ξεπεράσει τον εαυτό του αφού το μόνο που χρησιμοποιείται είναι οργανικά χώματα, προϊόντα κομποστοποίησης και ό,τι χαλάει απλά… ξεριζώνεται. Γιατί; Μα επειδή σε αυτό το κτήμα μπορείς τόσο να έρθεις για να ζήσεις μία ουσιαστική εμπειρία καλλιέργειας, όσο και να γίνεις συνδρομητής ενός εβδομαδιαίου bio basket γεμάτου με εποχικά λαχανικά και μυρωδικά! (Μάθε πως εδώ)

 

Το σκηνικό μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Ένα μικρό σπιτάκι στη μέση του κτήματος φιλοξενεί ένα καφέ – παντοπωλείο με ιδιαίτερα προϊόντα σχετικά με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αλλά και τρόφιμα από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν σχετιζόμενα με την υγιεινή ζωή και την ευεξία. Εδώ θα βρεις από λουκούμια Σύρου ως και πατατάκια Ιταλίας και -κυρίως;- μία σειρά προϊόντων τσαγιού και αφεψημάτων που η ίδια η Αρίστη παράγει κάτω από την επωνυμία «Saristi».

 

Δίπλα του υπάρχει ένας χώρος διαμορφωμένος για εκδηλώσεις και σεμινάρια.
Στο «Κτήμα Αρίστη» μπορείς να έρθεις απλά για να περπατήσεις σε ένα σύγχρονο αστικό περιβόλι, να χαλαρώσεις πίνοντας έναν καφέ, να κάνεις μια βόλτα με τον σκύλο σου, να πάρεις μία απλή αλλά πολύ περιεκτική ανάσα θετικού αέρα και να αποσυμπιεστείς από την καθημερινότητά σου.

 

Μπορείς όμως να έρθεις και για να κάνεις capoeira ή διαλογισμό, να παρακολουθήσεις μαθήματα φωτογραφίας ή δημιουργικής γραφής!
Μπορείς να φέρεις τους μικρούς σου φίλους για ένα εργαστήρι Μαγειρικής για παιδιά και για πολλά ακόμη! Οι άνθρωποι του κτήματος είναι πνεύματα ανήσυχα κι έτσι έχουν σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους, ικανό τόσο να ψυχαγωγήσει όσο και να προσφέρει ουσιαστική ευεξία σε σώμα και πνεύμα. (Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.)

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και κυρίως δυναμικές, μιας και αυτός ο χώρος ακούει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και είναι ανοιχτός να χτίσει κάτι σε αυτές.
Η είσοδός του είναι ελεύθερη καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης οπότε δεν λειτουργεί και οι οικοδεσπότες του βρίσκονται εκεί για να σας υποδεχτούν και να σας προσφέρουν λίγες στιγμές ή και ώρες φευγιού από τους ρυθμούς της πόλης.

Πηγαίνετε λοιπόν!
Πηγαίνετε και μην διστάσετε να τους πείτε για τί σας εμπνέει αυτό το κτήμα! Η Αρίστη και η παρέα της έχουν την πυγμή και τη μεθοδικότητα για να το πραγματοποιήσουν!
Μπορεί να είναι ένα παιδικό πάρτι, μία έκθεση εικαστικών, ή μία υπαίθρια αγορά! Μπορεί να είναι ακόμη και μία βάφτιση ή ένα ωραίο τραπέζι με φίλους… Όλα μπορεί να είναι εδώ! Η οικογένεια του κτήματος ψάχνει συνεχώς για δημιουργικές αφορμές κι εσείς δεν χρειάζεται να είστε vegeterian ή vegan απλά και μόνο επειδή η μόδα έχει συνδέσει το bio με αυτές τις τάσεις - χρειάζεται απλά να έχετε τη διάθεση να γνωρίσετε αυτόν τον νέο χώρο, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους!

 

Το «Κτήμα Αρίστη» ήρθε για να μοιράσει αρμονία μέσα από τη φύση σε όλους εκείνους που θα αποφασίσουν να το επισκεφτούν. Ήρθε για να προσφέρει χώρο έκφρασης και έμπνευσης και για να επαναπροσδιορίσει την έννοια του coolness μέσα από τα πιο απλά πράγματα που τελικά… αυτά είναι που αξίζουν στη ζωή!

 

Πληροφορίες:
Κτήμα Αρίστη, Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι. ΤΚ. 152 34
Τ. +30 210 6085559 / +30 210 6833747
K. +30 6980 855 565
E. info@ktimaaristi.com
W. www.ktimaaristi.com
FB. https://www.facebook.com/ktimaaristi/
INSTAGRAM: @ktima_aristi

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων και μαθημάτων που προσφέρονται πατήστε εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με διοργάνωση παιδικών πάρτι πατήστε εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με φιλοξενία εκδηλώσεων πατήστε εδώ.

Για επισκέψεις σχολείων πατήστε εδώ.

Για να γίνετε συνδρομητής του bio basket πατήστε εδώ.

 

                                                                                                                         (Φωτογραφίες: Μαρία Μιχαλινού)