Η κυρά-Yoko ξαναχτυπά

Η κυρά-Yoko ξαναχτυπά

Το γεγονός ότι μπορούμε να αρθρώνουμε ένα εστιατόριο sushi με τον ίδιο τρόπο που θα το κάναμε για μία ταβέρνα είναι καταρχάς η μεγάλη επιτυχία του Yoko. Πάω στην κυρά-Μαρία για μπιφτέκια, στον κυρ-Γιάννη για παϊδάκια, πάω και στην κυρά-Yoko για το νιγίρι μου. Αφού υιοθετήσαμε με τέτοια ευκολία το sushi στις διατροφικές μας συνήθειες καλά θα (του) κάνουμε να το εντάξουμε και στην γαστρονομική μας ορολογία...

Ο λόγος που το Yoko κατέκτησε τον τίτλο της «κυράς» είναι απλός: μας προσφέρει εδώ και ένα χρόνο περίπου, φρέσκο και καλοδουλεμένο ιαπωνικό φαγητό, σε τιμές που τις σηκώνει η τσέπη μας και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Είτε μιλάμε για take out, είτε για delivery, είτε αν έχουμε αυτόν το λίγο πολύτιμο χρόνο και μπορούμε να καθίσουμε σε ένα από αυτά τα υπέροχα τραπεζέκια στην Πατριάρχου Ιωακείμ κάτω από τις ομπρελίτσες, δε θα χρειαστεί να το σκεφτούμε πολύ. To sushi με το Yoko δεν έχει δεύτερες σκέψεις. Απλά σου έρχεται και πας.

Γεύσεις από τζίντζερ, σόγια, φρέσκο ψάρι, αλλά και ζεστά πιάτα θα κάνουν pamper στον ουρανίσκο σου, θα σε ταξιδέψουν και θα δώσουν τελικά μια διαφορετική αίγλη στην ημέρα σου: το ιδανικό διάλειμμα. Επίσης θα έχεις και εκπλήξεις – καλές ευτυχώς!

Με τον χειμώνα που μας χτύπησε κατά κούτελα η ανακάλυψη 2 νέων πιάτων –ζεστών παρακαλώ!- απλά μας έφτιαξε την ημέρα! Τρίτη απόγευμα, κι ενώ σε όλο το λεκανοπέδιο ρίχνει χιόνι, δύο φίλοι κάνουν τη γνωστή στάση στο Κολωνάκι. Να το πούμε υπερβολή, κάτω από τις λευκές νιφάδες; Όχι! Κοιτάμε τον κατάλογο, και δύο σούπες μας κλείνουν το μάτι! Έχει και στην Ιαπωνία χειμώνα βρε παιδί μου!

Ορίστε λοιπόν:

Carrot Ginger Soup. Βελουτέ σούπα με καρότο και ginger. Ελαφριά επιλογή, που χορταίνει χωρίς να βαραίνει.
Dynamite Beef Noodle Soup. Χορταστική πρόταση με μοσχάρι, σπανάκι, καρότο, noodles, και lemongrass.  

 

Αυτό που φαντάζεστε αυτό και είναι! Ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι με τέτοιο καιρό! Βελούδινη η μία, γεμάτη ενδιαφέρον η άλλη... Φάγαμε, χορτάσαμε, είπαμε και δυο κουβέντες και δεν άλλαξε και πολύ το βάρος της τσέπης μας... Μια χαρά δηλαδή!

Κι ενώ φεύγαμε –τσουπ!- άλλη μια έκπληξη! Το Yoko απέκτησε αδελφάκι στου Αμπελόκηπους.  Τι σημαίνει αυτό; Πως αν κυρίες και κύριοι μένετε και λιγάκι πιο έξω από το κέντρο –βλέπε Φιλοθέη, Μετς, Ηλύσια, Ζωγράφου και κοντινές περιοχές- η κυρά Yoko μπορεί να έρθει μια χαρά στην πόρτα σας και να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε ουρανίσκου που θυμήθηκε τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου! Ακριβώς!

 

Πληροφορίες:

http://www.yoko.gr/

Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι Τηλ. 210 3424654

Μεγάλου Σπηλαίου 21, Αμπελόκηποι Τηλ. 210 6466736