Γευσιπωλείον «Υποβρύχιο» :: Μυστικό "μαγέρικο" στην καρδιά της πόλης

Γευσιπωλείον «Υποβρύχιο» :: Μυστικό "μαγέρικο" στην καρδιά της πόλης

Σε μια ήσυχη δροσερή στοά, εκεί που κάποτε έσφυζε από ζωή το εμπόριο των μαρμαράδων.

 

Στην στοά αυτή την δεκαετία της αθηναικής ανοικοδόμησης, (1960- 1970) βρισκόντουσαν τα καταστήματα που προμήθευαν όλους τους μαρμαροτεχνίτες με εργαλεία και υλικά. Το κτίριο της Αιόλου 102, ήταν ένα απο τα πολλά κτίρια γραφείων της εποχής εκείνης, που διέθετε υπόγεια στοά καταστημάτων με δυο κλίμακες ανόδου - καθόδου και κεντρικό θυρωρείο ως ένα πολυκέντρο υπηρεσιών της εποχής εκείνης. Με το πέρασμα των χρόνων και καθώς το επάγγελμα των μαρμαράδων περιορίστικε, η στοά αυτή έμεινε κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ρωτήστε την Αντωνία να σας πει την ιστορία της στοάς, καθώς θα γεύεστε τις σπιτικές νοστιμιές της. Είναι απίστευτη η ησυχία που βρίσκεις μόλις μερικά μέτρα από την πολύβουη Ομόνοια. Θα το βρείτε εύκολα αν συνεχίσετε την Αιόλου και κοιτάτε αριστερά προς τα ορθοπαιδικά. Μια μόνο επιγραφή με τη λέξη υποβρύχιο, κάτι που σίγουρα, δεν θα περίμενες  να συναντήσεις στην Ομόνοια.

Δοκιμάσαμε τα μαγειρευτά και ήταν καλύτερα από της μαμάς. Η Αντωνία με τη ζεστασιά της και την αγάπη της για τη στοά και τη μαγειρική της, κερδίζει τις εντυπώσεις. Ιδανικό δροσερό ήσυχο και οικονομικό μέρος για φαγητό μετά τα ψώνια ή τις δουλείες στο  πολύβουο κέντρο της πόλης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Facebook page
  • Διεύθυνση: Αιόλου 102, Χαυτεία, Αθήνα
  • τηλ: 2103239960