CRIME SCENE , το νέο escape room στην Αγία Παρασκευή

CRIME SCENE , το νέο escape room στην Αγία Παρασκευή

Μιλήσαμε με την ομάδα που δημιούργησε ένα νέο  escape –room, το crime scene στην Αγία Παρασκευή.  Τηρώντας ευλαβικά το «τα παιδία παίζει» και επεκτείνοντάς το και σε άλλες ηλικίες , σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε να ακονίσετε το μυαλό σας και να λύσετε το γρίφο…Ας δούμε τι μας είπαν:

 

Τον τελευταίο καιρό στην πόλη ξεπρόβαλαν –όχι δειλά είναι η αλήθεια- escape rooms. Για τι ακριβώς πρόκειται;

Πρόκειται για διαδραστικά παιχνίδια γρίφων στα οποία  μια παρέα/ομάδα  "κλειδώνεται" σε ένα δωμάτιο και έχει στη διάθεσή της μια ώρα να αποδράσει. Αυτό το κάνει ερευνώντας το δωμάτιο, παρατηρώντας τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα και λύνοντας μια σειρά από γρίφους που ανακαλύπτει

 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσετε το δικό σας escape room ;

Η ιδέα προέκυψε αφού επισκεφθήκαμε κι εμείς σαν παίκτες άλλα της πόλης, και σκεφθήκαμε ότι θα μας άρεσε πάρα πολύ να στήσουμε το δικό μας, και να παρατηρούμε τους παίκτες αυτή τη φορά να λύνουν τους δικούς μας γρίφους! Χρησιμοποιήσαμε τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας για τους γρίφους, ενώ μας βοήθησε πολύ και η δομή του χώρου.

 

Πόσα άτομα εμπλέκονται στη δημιουργία αυτού; Πόσο καιρό πήρε ο σχεδιασμός και η κατασκευή του;

Είμαστε 3 άτομα που ασχοληθήκαμε με τη δημιουργία του δωματίου είτε με το στήσιμο είτε με τα διαδικαστικά. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του μας πήρε περίπου 2 μήνες, μαζί με τις δοκιμές που χρειάστηκε να κάνουμε με φίλους μας, μέχρι να το τελειοποιήσουμε. Να σημειωθεί ότι βρήκαμε τον ιδανικό χώρο, μια πολυτελή μονοκατοικία του 70 ανακαινισμένη πρόσφατα, και επομένως σε πολύ καλή κατάσταση. Για αυτό και ετοιμαστήκαμε τόσο σύντομα.

 

Το γεγονός πως  στεγάζεται σε ένα πραγματικά παλιό και εντυπωσιακό σπίτι το καθιστά ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά της πόλης. Τι χρησιμοποιήσατε ;

Θα ήταν μεγάλο  spoiler να  αναφέρουμε συγκεκριμένα αντικείμενα που χρησιμοποιήσαμε γιατί θα αφαιρούσαμε τη χαρά από τους παίκτες να τα ανακαλύψουν μόνοι τους...  Όπως μπορεί να δει κανείς  βέβαια και στις  φωτογραφίες που ανεβάσαμε στο site μας, έχουμε φτιάξει ένα χώρο που κάλλιστα θα μπορούσε να ανήκει στο ηλικιωμένο θύμα της δολοφονίας  την οποία  καλούνται οι παίκτες να εξιχνιάσουν.  

 

Γιατί πιστεύετε πως κάποιος που δεν έχει ξαναπάει πρέπει να προτιμήσει το crime scene στην Αγία Παρασκευή;

Μια γρήγορη απάντηση που δε θα προδώσει τους γρίφους μας θα ήταν γιατί ενθουσιάστηκαν ακόμη και ομάδες που έχουν ήδη επισκεφθεί τα περισσότερα άλλα. 

 

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεστε ; Ποια η δυσκολία των γρίφων; Χρειάζονται γνώσεις,  ικανότητες, υπάρχουν επίπεδα δυσκολίας κλπ;

Οι γρίφοι δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε κάποια επιδεξιότητα. Είναι καθαρά θέμα παρατηρητικότητας, συνδυαστικής σκέψης και ομαδικού παιχνιδιού.Οπότε και οι ηλικίες που μπορούν να παίξουν ξεκινάνε από εφήβους και φτάνουν σε μεσήλικες. Όσον αφορά τη δυσκολία,  κάθε φορά πριν να ξεκινήσει το παιχνίδι ρωτάμε αν η ομάδα θέλει να της παρέχουμε βοήθειες () μέσω της οθόνης.  Αν χωρίζαμε κατά κάποιον τρόπο το παιχνίδι σε "Εύκολο", "Κανονικό" και "Δύσκολο",αυτό θα είχε να κάνει με το πόσο συχνά θα εμφανίζαμε βοήθειες στην οθόνη - κάτι που βέβαια μπορεί να αλλάξει και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού , κατ ' απαίτηση της ομάδας.

 

Πόση ώρα διαρκεί και ποιο είναι το κόστος;

Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι 1 ώρα και το κόστος είναι ανάλογο του μεγέθους της ομάδας:

  • 3 άτομα: 39ευρώ
  • 4 άτομα : 48ευρώ
  • 5 έτομα: 55 ευρώ
  • 6 άτομα : 60 ευρώ
  • 7 άτομα : 63 ευρώ

 

Πώς σας βρίσκει κανείς και πώς μπορεί να κάνει κράτηση;

Βρισκόμαστε στη διεύθυνση Αρτέμωνος 3Α (και όχι Αρτέμιδος) σε μια ήσυχη γειτονιά στην Αγία Παρασκευή. Πριν έρθει κανείς θα πρέπει να κάνει κράτηση στο site μας, www.crimescene.gr ή στο τηλέφωνο 698 77 91 101. Καλό θα είναι να γίνεται η κράτηση λίγες μέρες νωρίτερα,  γιατί συχνά γεμίζει το πρόγραμμα μέσα σε ελάχιστο χρόνο ειδικά τα Σαββατοκύριακα.
 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ra5yfcB2Y4Y

http://crimescene.gr/