BookTalks

BookTalks

Με βιβλία που δεν τα συναντάς εύκολα αλλού, ράφια από ξύλο που πλαισιώνουν αρμονικά το χώρο και έχοντας παρέα το άρωμα του καφέ ο Άγης και η φίλη, συνέταιρος και συγγραφέας, Κατερίνα, δημιούργησαν ένα Βιβλιοπωλείο Cafe (και ουχί το αντίστροφο) εκεί που δεν υπήρχε κάτι ανάλογο. Στα Νότια Προάστια, και συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο. Το βιβλιο-blogging, απ’ όπου μοιράζονταν τις απόψεις τους για τα βιβλία, τους έφερε κοντά, και το Δεκέμβριο του 2013 η ιδέα που υπήρχε χρόνια στο μυαλό του Άγη, υλοποιήθηκε επιτυχώς. Εφαλτήριο αποτέλεσε ένα ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη και αντίστοιχος χώρος που συνάντησε εκεί, όπως μας διηγήθηκε.

 

Η φιλοσοφία του χώρου συνοψίζεται με τις λέξεις βιβλιοφιλία, απόλαυση, ηρεμία και ζεστασιά. Ένας χώρος στον οποίο θα σε συντροφεύσουν ήχοι από lounge και jazz μουσική, όση ώρα απολαμβάνεις τον καφέ σου, παρέα με βιβλία που υπάρχουν να διαβάσεις ειδικά γι’ αυτό το σκοπό, σε ανάλογη κατηγορία, ενώ για τις ζεστές ημέρες μπορείς να αξιοποιήσεις κάποιο από τα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο.

Εσωτερικά, χαρακτηρίζεται από ξεχωριστή, λιτή διακόσμηση δίνοντάς σου την αίσθηση Νεοϋρκέζικου καφέ. Κοιτώντας ψηλά, θα δεις βιβλία να ίπτανται πάνω από το κεφάλι σου, ενώ ένα μεγάλο προτρεπτικό “Read” διακοσμεί τον ένα τοίχο, το οποίο φαίνεται να είναι σήμα κατατεθέν του όλου εγχειρήματος. Ο πίνακας με κιμωλία, εκτός των άλλων, μας πληροφορεί τον κωδικό του wifi που διόλου τυχαία είναι το όνομα γνωστού συγγραφέα που επισκέφτηκε πρόσφατα την πόλη μας. Το ίδιο το όνομα δε, προέκυψε από την ομώνυμη ραδιοφωνική εκπομπή του Άγη, με θέμα, τι άλλο; Το βιβλίο. Όσο για το όνομα της εκπομπής, ήταν η πρώτη λέξη που του ήρθε στο μυαλό όταν του ζητήθηκε να τη βαφτίσει.

 
 

Την καθημερινή ροή του BookTalks, διακόπτουν οι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις, οι οποίες γίνονται στο χώρο δύο φορές την εβδομάδα και έχουν μεγάλη απήχηση από τον κόσμο.

 

Ρωτήσαμε για τη δυνατότητα παραγγελίας βιβλίων που δε βρίσκονται στα ράφια και με χαρά πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει, ενώ σχετικά με το είδος το βιβλίων που φιλοξενούν η απάντηση από τον Άγη ήταν σαφής: “Στο βιβλιοπωλείο μας φέρνουμε όλα τα είδη, δεν αποκλείουμε κανένα.” Και χαμογελώντας προς την Τζένη, συμπλήρωσε: “Ακόμα και μεταφυσικά. Αλλωστε”, συμπλήρωσε, “η βιβλιοφιλία είναι για όλους, όχι για λίγους. Κι επίσης, απευθυνόμαστε σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.” Κάτι που το διαπιστώσαμε και μόνοι μας καθώς ανακαλύψαμε την παιδική γωνιά και τα βιβλία που απευθύνονταν στους μικρούς βιβλιόφιλους!

Τέλος, αν ως θαμώνας έφερνε το πρώτο του ραντεβού εδώ, αυτά που θα πλαισίωναν τη βραδιά θα ήταν σίγουρα ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, μαζί με το βιβλίο ‘Η Τριλογία της Νέας Υόρκης’ του Paul Auster.

Όσοι λοιπόν θέλετε να συνδυάσετε την αγάπη για το διάβασμα με ένα φλιτζάνι καφέ ή λίγο κρασί, το BookTalks είναι εκεί και σας περιμένει!

 

BookTalks, Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 210-9802520

 

Θανάσης Οικονόμου & Τζένη Δρούγκα