Bonjour Breakfast!

Bonjour Breakfast!

Έρχεται η στιγμή που θέλεις να κάνεις ένα ξεχωριστό δώρο στο αγαπημένο σου πρόσωπο. Ένα δώρο που διαφέρει από το συνηθισμένο και που φανερώνει ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ή θέλεις να κακομάθεις λίγο τον εαυτό σου και να αρχίσεις χαρούμενα την ημέρα σου. Γενικά, αναζητείς κάτι πρωτότυπο για μια ξεχωριστή στιγμή. Το Bonjour Breakfast σου δίνει τη λύση με πολλή αγάπη και φροντίδα!
Η Χριστιάνα και η Χαρά, δυο φίλες που μοιράζονταν κοινές ανησυχίες για μια καινούργια δουλειά, σκέφτηκαν να εφαρμόσουν μια πρωτότυπη ιδέα: μια ιδέα που εξελίχθηκε σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο.
"Το concept του breakfast delivery, " όπως μας είπαν," υπάρχει πολλά χρόνια στην Βόρεια Ευρώπη". Όμως μετά από έρευνα που έκαναν, διαπίστωσαν με χαρά ότι ήταν άγνωστο στην Ελλάδα και αποφάσισαν να το τολμήσουν. Το προσάρμοσαν στα ελληνικά δεδομένα, προσθέτοντας μια νότα πολυτέλειας, το "κατιτίς" δηλαδή που ζητάει ο Έλληνας.
Βέβαια υπάρχουν πακέτα όλων των κατηγοριών και βαλάντιων για να ικανοποιούν κάθε πορτοφόλι.
Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα για δώρο. Όλοι ψάχνουμε να βρούμε κάτι μοναδικό να χαρίσουμε και το Bonjour Breakfast προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

 

Ποιες ήταν οι σκέψεις σας γύρω από το στήσιμο και η διακόσμηση του Bonjour Breakfast;

 

 Στην πορεία βγήκε αυτό που βλέπετε. Αρχικά  θα ήταν ένα πολύ αυστηρό εργαστήριο λευκό με πολύ "ανοξείδωτο" και τελικά, το μαγαζί από μόνο του, σιγά σιγά μας υπέδειξε το ύφος και τα χρώματα και βγήκε πολύ κοριτσίστικο, πολύ ρομαντικό. Θέλαμε να έχει ρομαντική εικόνα, -το πρωινό στο κρεβάτι είναι ένα από τα ωραιότερα καθημερινά δώρα που μπορεί να κάνει κάποιος. Είναι μια πράξη που δείχνει αγάπη, φροντίδα και τρυφερότητα.  Κάπως έτσι γεννήθηκε και το logo μας.

Πόσα άτομα απασχολούνται σε μια τέτοια επιχείρηση;
Ακόμα είναι νωρίς και δεν έχουμε μόνιμο προσωπικό.  Βασιζόμαστε κυρίως στις δικές μας δυνάμεις, όμως υπάρχουν συνεργάτες που θα κληθούν να βοηθήσουν όταν έχει πολλή δουλειά. Ανάλογα με την περίσταση θα ζητήσουμε βοήθεια να μας υποστηρίξουν σε κάθε τομέα. Είτε αυτό είναι στην κουζίνα, είτε στην ετοιμασία των πακέτων ή και στην παράδοση.

Πόσος  χρόνος χρειάζεται για να ετοιμαστεί μια παραγγελία;
Καταρχήν είναι σημαντικό να πούμε ότι οι παραγγελίες πρέπει να γίνονται το αργότερο 24 ώρες πριν. Είναι πολλά τα υλικά που τοποθετούνται σε ένα πακέτο και απαιτείται χρόνος για την ετοιμασία του.  Μια προετοιμασία γίνεται από την προηγούμενη μέρα, όμως υπάρχουν λεπτομέρειες που "τρώνε" χρόνο, όπως ο καφές για παράδειγμα που βρίσκεται σε γυάλινη καφετιέρα και θα τοποθετηθεί δαντελίτσα, φιογκάκι, ταμπελίτσα. Οι κρέπες ή κάποια γλυκά θα ετοιμαστούν από την προηγουμένη και θα συσκευαστούν λίγο πριν την παράδοση. Τα "scramble eggs"  μαγειρεύονται το πρωί πριν την παράδοση όμως θα πρέπει να βρεθούν σε θερμοκρασία δωματίου για να συσκευαστούν. Ακολουθούμε επίσης τις οδηγίες που μας έχει δώσει το υγειονομικό. Για παράδειγμα το αυγό βραστό δεν το βάζουμε σκέτο μέσα στο πακέτο. Είναι μέσα στην αυγοθήκη πακεταρισμένο σε ένα σελοφάν για να μην έρχεται σε επαφή με τα υπόλοιπα υλικά. Είναι λεπτομέρειες που μαθαίνεις πάνω στη δουλειά.

Υπάρχει πολλή πίεση για να ετοιμαστούν τα πακέτα;
Πίεση δεν θα το έλεγα. Υπάρχει μια ένταση για να είναι όλα στην εντέλεια, μας αρέσει να προσέχουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά. Πέντε η ώρα το πρωί, κανείς δεν είναι μέσα στην καλή χαρά, αλλά μετά από δυο καφέδες ανεβαίνει το κέφι και όλα πάνε καλά! Έχουμε αποκτήσει ένα ρυθμό και παρά τις μέρες με έντονη δουλειά δεν αντιμετωπίζουμε εντάσεις.

Πόσο καιρό λειτουργεί το μαγαζί, και ποια ήταν μέχρι σήμερα η πιο φορτωμένη περίοδο;
Το Bonjour Breakfast λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2014. Σε αυτούς τους 4 μήνες, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είχε την περισσότερη δουλειά. Είχαμε κάνει και μια διαφημιστική εκστρατεία και απέδωσε. Τον τελευταίο καιρό τα ΣαββατοΚύριακα είναι κυρίως φορτωμένα, ο κόσμος μας μαθαίνει σιγά σιγά. Έχουμε σκεφτεί  νέες προτάσεις και για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Λανσάρουμε το "Office Branch Box" για να καλύψουμε κι άλλο κοινό. Η ομάδα-στόχος στην οποία απευθύνεται αυτό το πακέτο είναι οι εργαζόμενοι. Προσφέρουμε ένα πακέτο που συνδυάζει ποικιλία εδεσμάτων για "τσιμπολόγημα" όλη μέρα από καφέ, χυμό μέχρι "quiche", αραβική πίτα με κοτοσαλάτα, και διάφορα γλυκίσματα. Όλα αυτά σε μια χάρτινη "lunch box" συσκευασία και σε πολύ προσιτή τιμή.

Ποια είναι η γκάμα προϊόντων που προσφέρετε;

 

 Ξεκινάμε με τα πιο οικονομικά πακέτα, που κυμαίνονται  μεταξύ 12 και 25 ευρώ. Τα συγκεκριμένα πακέτα δεν έχουν πολυτελή συσκευασία, έχουμε δώσει έμφαση στο περιεχόμενο πιο πολύ. Μετά έχουμε τα πιο σπιτικά όπως το "kids", το "family" ή πρωινό για ένα ζευγάρι. Ύστερα έρχονται αυτά που απευθύνονται σε ιδιαίτερες μέρες, όπως τα γενέθλια, τους νεόνυμφους ή τη νέα μητέρα. Τέλος έχουμε τα πολυτελή πακέτα που έχουν την "τσαχπινιά" τους. Εκεί θα βρείτε το "πικ-νικ" το "tower" το "sweet chocolate" και άλλα.
Επίσης εισάγαμε και τα εποχιακά. Μετά την Καθαρά Δευτέρα ξεκινήσαμε το "Σαρακοστιανό" πρωινό με μεγάλη ποικιλία νηστίσιμων. Σε λίγες μέρες θα υπάρχει και το "Ανοιξιάτικο".

 

 Οι τιμές διαφέρουν γιατί στα πιο ακριβά πακέτα, τα αντικείμενα μένουν στον πελάτη. Για παράδειγμα στο "πικ-νικ" θα παραλάβει ένα πλήρες καλάθι εξοπλισμένο με κουβέρ, πιάτα, θερμό και κούπες, και ένα ψάθινο κασόνι, πέρα από τις λιχουδιές.
Οι παραδόσεις γίνονται σε όλη την Αττική δωρεάν, και σε περιοχές όπως για παράδειγμα το Π.Ράφτη, θα υπάρξει μια μικρή επιβάρυνση για τον πελάτη.

 

 

Σκέφτεστε να επεκταθείτε και σε άλλες περιοχές;
Αν έχουν καλά τα πράγματα θα σκεφτούμε το ενδεχόμενο να ανοίξουμε και στα Β.Προάστια. Αυτό θα γίνει όμως αφού κλείσουμε χρόνο για να υπάρξει μια αξιολόγηση. Επίσης είναι σημαντικό να βρούμε και τους κατάλληλους συνεργάτες γιατί είναι πάρα πολλά τα θέματα με τα οποία ένα τέτοιο μαγαζί πρέπει να ασχοληθεί.  Όπως η προεργασία, το ψάξιμο σε μαγαζιά για τα εμπορεύματα, το Marketing κι η διαφήμιση για να προωθήσεις το προϊόν σου, κ.α. Ύστερα είναι και οι καινούργιες συνταγές! Χρειάζεται χρόνος να τις ετοιμάσεις και φυσικά να τις δοκιμάσεις!

Υπάρχει κάποιο αστείο περιστατικό που θυμάστε;

 

 Το "concept" είναι πολύ καινούργιο,  και στην αρχή δεν είχαμε ταμπέλα έξω από το μαγαζί που να λέει "Bonjour Breakfast-Home Delivery", οπότε σταματούσε ο κόσμος και  μας έλεγε "τι όμορφο μαγαζί! , είσαστε ζαχαροπλαστείο;" ή "φτιάχνετε μπομπονιέρες;" Το πιο αστείο όμως ήταν όταν δυο κυρίες που μάλλον ήταν και Κωνσταντινοπολίτισσες,  επέμεναν να αγοράσουν το τραπεζομάντιλο που είχαμε στρώσει στην είσοδο!
Επίσης, στις παραδόσεις το πρωί. Τότε είναι η ώρα που ο άλλος θα ανοίξει την πόρτα φορώντας ακόμα την πιζάμα του, αχτένιστος ή μισο-κοιμισμένος. Συνήθως είναι και δώρο που θα κάποιος στον σύντροφό του, οπότε θα χαλούσε η έκπληξη αν ετοιμαζόταν για να ανοίξει την πόρτα.

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες του deBóp;
Το Bonjour Breakfast είναι μια πολύ ευχάριστη καινούργια συνήθεια, χωρίς απαραίτητα πολλά χρήματα και μια πρωτότυπη ιδέα για δώρο! Κάντε μια στάση εδώ και γνωρίστε μας!

 

 

Bonjour Breakfast
www.bonjourbreakfast.gr
Ζησιμοπούλου 59, Παλαιό Φάληρο 17564, Αττική
Τηλέφωνο: 210-9427132