Μπαγκλαντές

Μπαγκλαντές

Ακούς για το Μπαγκλαντές στο κέντρο της Αθήνας και δεν μπορείς παρά να περάσεις να δεις περί τίνος πρόκειται.

Μια συλλογική προσπάθεια τριών φίλων (ιδιαίτερα ενδιαφέρον εγχείρημα από μόνο του), ένας χώρος για να στεγάσει προσωπικές τους δράσεις, παραστάσεις, performance.

Και ενώ έχεις πάει εκεί να συζητήσεις για το χώρο και τις πρώτες δράσεις του, με τις οποίες και θα ανοίξει, βρίσκεσαι να παίζεις και εσύ ο ίδιος, πριν το καταλάβεις, σε μια παράσταση που μόλις έχει στηθεί για σένα (κατά τη συνάντησή μας πιστέψαμε πραγματικά ότι είμαστε κομμάτι μιας άτυπης performance) και μπαίνεις αμέσως στο κλίμα και τη φιλοσοφία των τριών καλλιτεχνών που βρίσκονται πίσω από το χώρο.

Η οδός Χαλκοκονδύλη στην Ομόνοια και όλη η γύρω περιοχή, δεν είναι και η αγαπημένη των περισσοτέρων (από εμάς τους υπόλοιπους!) αλλά έχει όλα αυτά τα στοιχεία που λειτουργούν ως έμπνευση για τους τρεις τους. Αέρας άλλης εποχής και περιοχής που σε μετατοπίζει κατά πολύ από το ευρωπαϊκό σκηνικό που μάλλον έχεις συνηθίσει.

 

Το ημιυπόγειο, που θα στεγάζει από εδώ και πέρα τις δράσεις των Βάσω Καμαράτου, Κώστα Κουτσολέλου και Βασίλη Νούλα, ανήκε κάποτε σε μέλη της μπαγκλαντεσιανής κοινότητας και λειτουργούσε και τότε ως καλλιτεχνική κοινότητα, με τα μέλη της να οργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις και άλλα.

 

Το Μπαγκλαντές είναι μια συλλογική προσπάθεια που στηρίζεται στην ανάγκη των τριών καλλιτεχνών να έχουν το δικό τους προσωπικό μέρος να εκφραστούν, χωρίς χρονικούς περιορισμούς που αναμφίβολα υπάρχουν σε μη ανεξάρτητους χώρους, να δουλεύουν με φίλους και γνωστούς, να προβάλουν τη δουλειά τους, την καλλιτεχνική τους ταυτότητα και, εν τέλει, τον ίδιο τους τον εαυτό, χωρίς να περιορίζονται σε όλα αυτά που προστάζουν οι μεγάλες θεατρικές σκηνές.

Το Μπαγκλαντές άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο με τις «Ωδές στον πρίγκιπα», μια performance από την ομάδα NovaMelancholia. Ενώ τον Νοέμβριο ανέβηκε η παράσταση «Κορνήλιος Καστοριάδης, η Παράσταση».

Έπεται συνέχεια!

Μπορείτε να βρείτε το Μπαγκλαντές εδώ: https://www.facebook.com/pages/%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%82/295457457323310?fref=ts

 

Μπαγκλαντές, Χαλκοκονδύλη 35, Αθήνα

 

Οι φωτογραφίες είναι του Καλαφατέλη Μάνου.