Ατλαντικός

Ατλαντικός

Τρίτη βράδυ, γύρω στις εννιά σε μια από τις συνηθισμένες βόλτες στο κέντρο, που τις κάνεις αμέτρητες φορές, περιμένοντας κάθε φορά να βρεις καινούρια μέρη, σε ένα ζωντανό ιστό που μεταμορφώνεται συνέχεια.

Αυτή τη φορά στρίβοντας σε ένα στενό είδα ένα πανό πιασμένο απ άκρη σ’άκρη που έγραφε Ατλαντικός και ήταν γεμάτο πολύχρωμα λαμπιόνια, κάτι σαν preview Χριστουγέννων. Ήταν ένα από τα πρώτα βράδια που το κλίμα σου υπόσχεται ένα δυνατό χειμώνα και το μαγαζάκι αυτό ήταν ότι χρειαζόταν.  Το πανό τα λέει όλα.

Ένα αυθεντικό ψαρομάγαζο. Έξυπνες συνταγές, γεμάτες νοστιμιά, καθαριότητα και μεράκι που διακρίνεται από την αγάπη των ανθρώπων του.

 

Η κουζίνα του είναι ανοιχτή και μπορείς να δεις την παραγγελία σου να ετοιμάζεται σε ένα πεντακάθαρο χώρο και με ένα μάγειρα που δουλεύει για τον ουρανίσκο σου. Η εξυπηρέτηση της Δήμητρας είναι γεμάτη φροντίδα και περιποίηση σαν να είστε γνωστοί, χρόνια. Αξίζει να δοκιμάσετε την πίτα λαχανικών, ίσως η καλύτερη που έχω βρει, τα καλαμαράκια και τη σαρδέλα ψητή αλλά και την ποικιλία θαλασσινών.

Ο χώρος είναι λιτού σχεδιασμού με όμορφα μικρά  γκρι τραπεζάκια και καρέκλες σινεμά , μίνιμαλ διακόσμηση σε ένα στενό πληθωρικό δρομάκι. Η έκπληξη έρχεται στο τέλος με γλυκό σάμαλι και χειροποίητο παγωτό μαστίχα πραγματικά σαν να φτιάχτηκε στο σπίτι.  Κι έτσι όπως ξεκίνησε να ρίχνει τις  πρώτες σταγόνες άφησα τον Ατλαντικό για άλλες στεριές με τη σιγουριά ότι θα επιστρέψω πολύ σύντομα πάλι, για άλλο ένα μυστικό και υπέροχο ταξίδι, στην πρύμνη του.

Ατλαντικός-Το Ψαρομάγαζο, Αυλητών 7, Αθήνα, Τηλ. 210-9904220