Αρόδου

Αρόδου

«Ψάρευα και είχα ένα όραμα»,  μου διηγήθηκε ο Δημήτρης Καρανικολόπουλος,  ιδιωκτήτης. «Όταν ένα καράβι πλησιάζει το λιμάνι για να ξεφορτώσει και περιμένει στ’ ανοιχτά να αδειάσει για να πιάσει θέση λέγεται “βρίσκεται αρόδου”. Σκέφτηκα λοιπόν να ονομάσω έτσι το μεζεδοπωλείο που θα άνοιγα και που το φανταζόμουνα συνέχεια γεμάτο»!

Όντως  αυτό συμβαίνει στη Μιαούλη 22. Κάθε βράδυ τα τραπεζάκια γεμίζουν και φτάνουν μέχρι το διπλανό πεζοδρόμιο.

Είναι ο 11ος χρόνος που λειτουργεί το μαγαζί, ξεκίνησε πρώτη φορά το 2004.  Μαζεύει κυρίως φοιτητές αλλά συναντάς όλες τις ηλικίες.

Σερβίρεται  καφές και ροφήματα από το πρωί και σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους τα οινόμελα, το ουζάκι, το τσίπουρο και  σπιτικό ρακόμελο. Κρασομεζέδες και ουζομεζέδες για να συνοδεύσουν το ποτό και μια μεγάλη ποικιλία από πολύ γευστικά πιάτα με έμφαση στα θαλασσινά για να τιμήσουν και το όνομα του μεζεδεπωλείου!

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη υπάρχει ζωντανή μουσική με το ύφος  να εναλλάσεται μεταξύ ροκ, έντεχνο  και λαϊκο ρεμπέτικο.

Το ‘Αρόδου είναι από τα πρώτα μαγαζιά που λειτούργησαν στην οδό Μιαούλη. Ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ φιλικός και ζεστός, η χειροποίητη διακόσμιση με ζωγραφιές στους τοίχους και στα τραπεζάκια φέρει την υπογραφή του “Αντώνη” !

Ελάτε απο το πρωί να απολαύσετε τον καφέ σας χαζεύοντας τους κατοίκους και περαστικούς, κάντε μια στάση το μεσημέρι για τσίπουρο και σπιτικό γαύρο μαρινάτο και διασκεδάστε από αργά το βράδυ μέχρι το πρωί ακούγοντας ζωντανή μουσική και δοκιμάζοντας τα ζουμερά πιάτα και τους αρωματικούς ναργιλέδες!

Κι αν βρεθείτε “αρόδου”, μη φύγετε,  θα βρεθεί σίγουρα τρόπος να καθήσετε κι εσείς!

 

Αρόδου, Ρακόμελο-Μεζεδοπωλείον, Μιαούλη 22, Ψυρρή