Απλίκα: η πιο φιλόξενη μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη

Απλίκα: η πιο φιλόξενη μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη

Έχει βουήξει ο τόπος τις τελευταίες μέρες με τα νέα ότι η Νέα Σμύρνη φιγουράρει στον Guardian σαν μια από τις καλύτερες γειτονιές στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αντικειμενικός, αφού μεγάλωσα και μένω εδώ, αλλά ας πούμε ότι χαίρομαι που η αγαπημένη μου Νέα Σμύρνη βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας και λαμβάνει την προσοχή που θαρρώ ότι της αξίζει.

Το αγαπημένο μου καφέ/μπαρ στην γειτονιά, μετά από πολλή και πολυετή σκέψη, έχω καταλήξει ότι είναι η Απλικά, εκεί που πριν καμιά 10αριά χρόνια ήταν το Putumayo World Café.

Δεν είναι ακριβώς πάνω στην πλατεία -- είναι ένα στενό κάτω από την Ομήρου, στη Μεγάλου Αλεξάνδρου -- και αυτό του δίνει μια λίγο πιο ήσυχη ατμόσφαρα από τα πολυσύχνατα, συχνά ποζεράδικα καφέ πάνω στον πεζόδρομο της πλατείας.

Η Απλίκα είναι σε μια μονοκατοικία από την δεκαετία του '50. Έχει περάσει από πολλά χέρια αλλά αυτά στα οποία είναι σήμερα της προσφέρουν πολλή φροντίδα. Κάθε χώρος είναι ξεχωριστός και εξίσου όμορφος. Φαίνεται στη διαρύθμιση ότι κάποτε ήταν σπίτι, αλλά χωρίς να το παρακάνει. Η αισθητική του είναι προσεγμένη από τα χρώματα στους τοίχους μέχρι τα διακοσμητικά αντικείμενα, και κάθε φορά δεν μπορώ να αποφασίσω πού να κάτσω: δίπλα στην φωτεινή τζαμαρία; Στο εικονιζόμενο «υπνοδωμάτιο» όπου μπορείς να κάτσεις ή και να ξαπλώσεις σε ένα κρεβάτι; Αλήθεια, πείτε μου πού αλλού μπορείτε να ξαπλώσετε σε ΚΡΕΒΑΤΙ. Ή μήπως να αράξω έξω;

Ενώ έχει και live και εκθέσεις τέχνης στον πάνω όροφο, δεν έχω έρθει ποτέ παρά για να δουλέψω στο λάπτοπ μου με την ησυχία μου ή για να πιω έναν καφέ ή μια μπύρα με φίλους, από κόντα κι από μακριά. Πάντα με γεμίζει με μια αίσθηση ευεξίας και ευχαρίστησης.

Αξίζει να έρθετε κι εσείς από μακρία για να απολαύσετε την Απλίκα, πρωί, μεσημέρι ή βράδυ. Ή και τα τρία!

Απλίκα
Κ.Παλαιολογου 17 και Μ.Αλεξάνδρου, Νέα Σμύρνη
Κυριακή - Πέμπτη 10:00 - 02:00, Παρασκευή - Σάββατο 10:00 - 03:00
2114065509

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.