Ανδόρα | Ένας ιστορικός κινηματογράφος επιστρέφει ανανεωμένος!

Ανδόρα | Ένας ιστορικός κινηματογράφος επιστρέφει ανανεωμένος!

Tο… πριγκηπάτο των Αθηνών, ανοίγει τις πύλες του!
Την Πέμπτη 1η Μαρτίου, η ΑΝΔΟΡΑ επιστρέφει!

Μετά το θρυλικό ΑΣΤΟΡ στην Κοραή που, από τον Μάρτιο του 2015, όταν ξανάνοιξε τις πόρτες του, έχει  γίνει «σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης», η εταιρία διανομής Weird Wave εγκαινιάζει την δεύτερη κινηματογραφική της αίθουσα, αυτή τη φορά στην κατεξοχήν σινεφίλ περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η ΑΝΔΟΡΑ, ένας ακόμα ιστορικός κινηματογράφος της Αθήνας, επιστρέφει με νέο πρόσωπο και ταινίες που… αφήνουν σημάδι. Από τα Φεστιβάλ του κόσμου, στην Αθήνα της καρδιάς μας.

Η νέα «στέγη» καλού κινηματογράφου, σας περιμένει στην οδό Σεβαστουπόλεως 117 (ΜΕΤΡΟ - σταθμός Πανόρμου).

Μετά από 7 χρόνια κινηματογραφικής σιωπής και πλήρως ανακαινισμένη, η ολοκαίνουργια ΑΝΔΟΡΑ θα βρίσκεται κοντά σας, υπό τη νέα διεύθυνση της εταιρείας διανομής Weird Wave και με ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου.

Αναπαυτικά καθίσματα, σύγχρονες εγκαταστάσεις και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ήχου και εικόνας συμπληρώνουν και απογειώνουν την κινηματογραφική εμπειρία, καθιερώνοντας την ΑΝΔΟΡΑ ως μία από τις πιο άρτιες τεχνικά αίθουσες της Αθήνας.

Πολυαναμενόμενες ταινίες πρώτης προβολής από τον πάντοτε εκλεκτικό κατάλογο της Weird Wave, και όχι μόνο, πάντα όμως με το στίγμα του ανεξάρτητου σινεμά που ανανεώνει τις κινηματογραφικές μας αφηγήσεις. Ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, από καταξιωμένους δημιουργούςαλλά και νέα ταλέντα που αξίζει να γνωρίσετε, επιλεγμένες αυστηρά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ διεθνώς. Εδώ θα ανακαλύψετε κάθε νέα τάση που διαμορφώνεται στο χώρο του σινεμά, με τις καλύτερες συνθήκες προβολής.

Στη ζεστή αίθουσα, χωρητικότητας 300 θέσεων, θα μπορείτε να απολαύσετε με άνεση τις πιο αξιόλογες και πολυβραβευμένες ταινίες της πρόσφατης παραγωγής, αλλά και προσεκτικά επιλεγμένα αφιερώματα, σπάνιες ειδικές προβολές και κάθε είδους πολιτιστική δραστηριότητα που πιστεύουμε ότι πραγματικά αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας.

 

Η ΑΝΔΟΡΑ ανοίγει τους προβολείς της, την Πέμπτη 1η Μαρτίου με την νέα ταινία του σκηνοθέτη Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. 

Το πρόγραμμα της για τις επόμενες εβδομάδες, περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες ταινίες της φετινής χρονιάς:
ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ του Ξαβιέ Λεγκράν – Βραβείο Σκηνοθεσίας – Φεστιβάλ Βενετίας
BARBARA του Ματιέ Αμαλρίκ - Βραβείο Ποιητικής Αφήγησης –  Φεστιβάλ Καννών
Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΑΝΚΤΙΣ των Φρανσίσκο Μάρκες & Αντρέα Τέστα - Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Φεστιβάλ του Μπουένος Άιρες / BAFICI
ΜΑΡΓΚΕΡΙΤ ΝΤΥΡΑΣ: Η ΟΔΥΝΗ του Εμανουέλ Φινκιέλ – Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν
ΤΟ ΑΤΕΛΙΕ του Λοράν Καντέ – Φεστιβάλ Καννών

Δύο λόγια για την ιστορία της Ανδόρας:

- Η ονομασία προέρχεται από το πριγκηπάτο των Πυρηναίων, που βρίσκεται μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας.
- Η Ανδόρα λειτούργησε από το 1966, με δυο διακοπές: μία πρόσκαιρη το 1977-1978 και μια μεγαλύτερη το 1985-1991, σε ένα τμήμα της οποίας είχε μετατραπεί σε θέατρο. Έκλεισε στο τέλος της σεζόν του 2011.
- Τα ιστορικά στοιχεία προέρχονται από τη μελέτη του Δημήτρη Φύσσα, «Τα Σινεμά της Αθήνας 1896-2013 – Ιστορίες του Αστικού Τοπίου» (Αθήνα, 2013).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.