Η μαύρη πεταλούδα

Η μαύρη πεταλούδα

Ένα παιδικό παραμύθι, αναγκαίο για κάθε ηλικία, που μας θυμίζει (μιας και ξεχνάμε ευκολότερα όσο μεγαλώνουμε) τις αξίες της φιλίας, της συλλογικότητας, της συνεργασίας και φέρνει στο προσκήνιο θέματα που μας απασχολούν καθημερινά, όπως η ξενοφοβία. 

Η κα Ρίτσου γράφει μια παιδική ιστορία με πρωταγωνιστές πεταλούδες. Γράφει την καταλληλότερη ιστορία για να μιλήσει κανείς με τα παιδιά για όλα αυτά τα ζητήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω αλλά και να τα αφήσει ελεύθερα να σκεφτούν πάνω σε αυτά.

 

 

Μια ιστορία με χαρούμενο τέλος, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να καταλήξουν οι ιστορίες όλων των ανθρώπων. Μια ιστορία-αφορμή για να συζητήσουμε με τα παιδιά για το καθημερινό φαινόμενο του ρατσισμού, να σκεφτούμε πάνω στην αναγκαιότητα της συλλογικότητας και της συνεργασίας. Και τι καλύτερο από το να ξεκινήσει ο διάλογος γυρνώντας την πρώτη σελίδα της μαύρης πεταλούδας..

Η εξαιρετική εικονογράφιση των αγαπησιάρικων πεταλούδων, και όχι μόνο, είναι της Ναταλίας Καπατσούλια.

 

Το βιβλίο «Η μαύρη πεταλούδα», της Έρης Ρίτσου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος και μπορείτε να το βείτε εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.