Yellow Devil Sauce: Μοιράζονται με το deBόp τη συνταγή του "spicy" ήχου τους!

Yellow Devil Sauce: Μοιράζονται με το deBόp τη συνταγή του "spicy" ήχου τους!

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση και τη σύσταση της πικάντικης μουσικής «σάλτσας» τους, οι Yellow Devil Sauce παραμένουν μια hard rock μπάντα με χαμηλό προφίλ άλλα και με μια σταθερή εξέλιξη στη καλλιτεχνική τους πορεία και στον grunge-influenced ήχο τους. Την Πέμπτη 24 Μαϊου,ο Θοδωρής (μπάσο), ο Alex (κιθάρα/φωνή) και ο Γιώργος (drums) θα ανέβουν στη σκηνή του Temple για μία εκρηκτική συναυλία εν όψει της κυκλοφορίας της τέταρτης ολοκληρωμένης δισκογραφικής τους δουλειάς, του πολυαναμενόμενου "Zulu". Πριν από αυτό όμως συστήνονται στους αναγνώστες του deBόp με την παρακάτω συνέντευξη:

Πώς, πού και πότε γνωριστήκατε και συλλάβατε την ιδέα των Yellow Devil Sauce;

O Alex και ο Γιώργος ειναι παιδικοί φίλοι. Έχουν μεγαλώσει στην ουσία μαζί καθώς έμεναν στο ίδιο διόροφο στη Νέα Σμύρνη απ'ο την ηλικία των δύο. Η αγάπη τους για τη μουσική κάποια στιγμή στην εφηβεία, τους παρακίνησε να δημιουργήσουν το δικό τους σχήμα, το οποίο για πάρα πολλά χρόνια δεν ακουγόταν με τίποτα. Ελπίζουμε οτι μετά απο τέσσερα album αυτό να έχει διορθωθεί.

Ποιοι είναι οι λόγοι - ατομικά ή/και συλλογικά- για τους οποίους κάνετε μουσική;

Καθαρά από εσωτερική ανάγκη. Είναι κάτι που βγαίνει εντελώς φυσικά, επομένως δεν θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά οτι είναι από επιλογή. Απλά είμαστε αυτοί οι αστείοι τύποι που πρέπει πάση θυσία να παιδεύουμε τα αυτιά μας και κατ' επέκταση τα δικά σας.

 

Πώς έχετε εξελιχθεί μουσικά, και ατομικά αν θέλετε, ανά τα χρόνια; Ποια η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια;

Τεχνικά υπάρχει μία φυσική εξέλιξη η οποία ήρθε με την πάροδο του χρόνου και με τη σχετική τριβή. Σαν σχήμα τώρα, η καλή χημεία μεταξύ μας σίγουρα έχει συμβάλλει στο να βάζουμε όλοι τις καθημερινές μας εμπειρίες στο παίξιμό μας και αυτό βγαίνει με τη σειρά του στη μουσική μας. Γενικά έχουμε μείνει εντελώς στάσιμοι και κολλημένοι στα 90s για πάντα, μην ακούς... Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να καταφέρνουμε να αφήνουμε στη άκρη την πίεση της καθημερινότητας και να μπαίνουμε στο στούντιο ακόμα και μετά από 20 περίπου χρόνια.

Ποια η κεντρική θεματολογία στα τραγούδια σας; Από ποιες εικόνες της καθημερινότητας σας ή άλλη πηγή μπορεί ν' αντλήσετε έμπνευση;

Άτιμη κοινωνία, βρέχει πάλι ή τι ζέστη είναι αυτή και τέτοια. Νομίζω οτι η καθημερινότητα όλων των ανθρώπων είναι πλούσια σε καλές και κακές εικόνες. Απλά εμείς αυτό το κάνουμε μουσική, όπως και πολλοί άλλοι.

 

Θα σας ζητήσουμε να διαλέξετε δύο κομμάτια από το νέο δίσκο και να δημιουργήσετε με αυτά δύο ξεχωριστές εικόνες ή σκηνικά οπού θα τα τοποθετούσατε ως ταιριαστό soundtrack.

To "Zulu" στη σκηνή όπου ο Brandon Lee στο "the Crow" παίζει κιθάρα στη στέγη και το "Queεn of luck" σε οποιαδήποτε φρικαλέα είδηση μεταδίδεται καθημερινά στα ΜΜΕ.

Tι μας υπόσχεστε να δούμε και να ακούσουμε στις 24/05 στο Temple;

Λίγη σάλτσα έτσι για τη γεύση..

 

 

Έστερ Νάνο

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.