The Steams on debόp!

The Steams on debόp!

Οι Steams του «Mild Conquest» δεν είναι οι Steams που γνώρισες. Οι heavy κιθάρες, τα ευφάνταστα drumbeats, η εκκεντρική χροιά της φωνής, οι ενδοσκοπικοί στίχοι, όλα είναι στην θέση τους, αλλά πλέον βαλμένα με έναν μοναδικό τρόπο που κάνει το νέο, δεύτερο σε σειρά δισκογραφικό τους εγχείρημα να ξεχωρίζει, τόσο μέσα στην λίστα με τις δημιουργίες του συγκροτήματος, όσο και στο ευρύτερο ψυχεδελικό περιβάλλον.

Με αφορμή την κυκλοφορία του και για τη ζωντανή παρουσίασή του, το κουαρτέτο θα εμφανιστεί με guest μουσικούς παραδοσιακών οργάνων αλλά και 2ο drummer επί σκηνής στον συναυλιακό Ναό της Αθήνας, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.

Εδώ τους διαβάζετε όσο περιμένετε το live!

Σε τι φάση βρίσκετε τους εαυτούς σας αυτήν τη στιγμή;

Στη φάση μιας γλυκιάς αγωνίας πριν την πραγμάτωση του release party του Mild Conquest και των επόμενων ανακοινώσεων για τα μελλοντικά μας σχέδια.

Πώς συλλάβατε την ιδέα για το «Mild Conquest»;

Εάν εννοείς το σύνολο ιδεών, μουσικών και μη, οι οποίες αποτέλεσαν το album, αυτό έγινε με ποικίλους τρόπους σε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που ξεκίνησε πριν καλά καλά κλείσει ο κύκλος του Wild Ferment. Αν τώρα εννοείς την ιδέα του τίτλου, ήρθε στον Πάνο εντελώς φυσικά, ένα πρωινό του ’20.

Αισθάνεστε ότι έχετε εξελιχθεί σε σχέση με το ντεμπούτο σας;

Αρχικά αισθανόμαστε άλλοι άνθρωποι, το Wild Ferment μας μεγάλωσε με έναν έντονο και πολύ διδακτικό τρόπο. Έχοντας εξελίξει τις μεταξύ μας σχέσεις είναι αναπόφευκτο να συνέβη και στον ήχο μας.  

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου για το νέο άλμπουμ;

Όταν κυκλοφόρησε ψηφιακά, ένα βράδυ του Ιούνη, είμασταν όλοι μαζεμένοι σε ένα σπίτι και το γιορτάζαμε. Εμείς από πλευράς μας δεν κάναμε καμία ανακοίνωση, περιμέναμε να περάσουν μια-δυο μέρες για να κάνουνε post. Oπότε όσοι μας ακούγανε τους ήρθε ειδοποίηση από τις πλατφόρμες. Ακολούθησε ένα word of mouth domino το οποίο μας γέμισε εκπληκτικά μηνύματα, με κόσμο να ακούει και να μοιράζεται τα κομμάτια μας. 

Τι χρειάζεται περισσότερο για να συγκεντρωθεί ένα άλμπουμ; Υπομονή, πειθαρχία, οργανωτικότητα κ.λπ.;

Χρειάζονται σίγουρα τα παραπάνω και θα προσθέσουμε θάρρος, τρέλα, υποχωρήσεις αλλά κυρίως πίστη στο όραμα γύρω από αυτό. Α, και τα αυτιά του Άλεξ!

Πώς διατηρείται η συνοχή σε ένα σύνολο ανθρώπων;

Δεν διατηρείται πάντα, δηλαδή σχεδόν ποτέ και αυτό είναι το πιο μαγικό μεταξύ μας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Γιώργο Μαζωνάκη;

Το έναυσμα ήταν η πρώτη προβολή της ταινίας «Στον Θρόνο του Ξέρξη» της Εύης Καλογηροπούλου, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Μαζωνάκης έχοντας και τον ρόλο του αφηγητή. Ο Πάνος είδε την ταινία και μας είπε την ιδέα που οραματίστηκε για την απαγγελία του ορισμού της τραγωδίας στο album. Μετά από μια σειρά επαφών και αμέτρητης αλληλογραφίας, ο Γιώργος άκουσε τα κομμάτια, του άρεσαν και έτσι συνεργαστήκαμε! 

 

Τα παραδοσιακά στοιχεία βρίσκονται συχνά στις δουλειές σας, όπως φυσικά και η παλιά σας συνεργασία με τον Ψαραντώνη. Μπορείτε να αναφέρετε κάποιες ακόμα επιρροές που είναι τελείως διαφορετικές από τον παραδοσιακό και τον ψυχεδελικό ήχο;

Ντίσκο, Ανατολίτικα 70’ς, μουσική του G.I Gurdjieff και System of a Down. 

Πρόσφατα παίξατε στην επαρχία. Πώς θα χαρακτηρίζατε το κοινό της επαρχίας σε σχέση με την Αθήνα; 

Δεν ξέρουμε αν είναι το κοινό της επαρχίας ή το κοινό στην επαρχία αλλά είναι σίγουρα πολύ πιο θαρραλέο. 

Έχετε κάποιον αγαπημένο προορισμό;

Έχουμε παίξει σχεδόν σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας και μας μένει η Θράκη, οπότε θα θέσουμε αυτό ως αγαπημένο προορισμό, υποσχόμενοι να πάμε σύντομα.

Πιστεύετε ότι η Αθήνα είναι «φιλική» πόλη για τους καλλιτέχνες;

Πιστεύουμε πως καμία πόλη της Ελλάδας δεν είναι φιλική για τους καλλιτέχνες. 

Έχετε και άλλες ενασχολήσεις πέραν της μουσικής;

Σε τυχαία σειρά: video games, food & wine tours, φωτογραφία, team management, video comedy, birdwatching! 

Πώς νιώσατε όταν παίξατε με τους La Femme στο Νιάρχος τον Σεπτέμβριο; 

Με τους La Femme ήταν ένα μεγάλο πάρτι, τόσο μεγάλο που μάζεψε 10.000 κόσμο και το να παίζεις μπροστά σε τόσες ψυχές και να δίνεις αγάπη είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση. Για πολλή ώρα μετά το live ήμασταν υπνωτισμένοι.

Υπάρχει κάποια περίοδος της ιστορίας που θα θέλατε να ζούσατε τότε για να είστε μέρος μιας άλλης πραγματικότητας είτε ως μουσικοί είτε απλά ως ακροατές;

Σαν ακροατές, οι μικρότεροι από εμάς θα θέλαμε να ζήσουμε λίγο περισσότερο τα ένδοξα χρόνια του ΠΑΣΟΚ που ταυτόχρονα ήταν και η προ-streaming εποχή και τα πράγματα ήταν λίγο πιο αληθινά. Κατά τ’ άλλα, το «τώρα» του ’22 φαντάζει καλύτερο από άλλα, σε θέματα παιδείας, ισότητας, κοινωνίας, τουλάχιστον στην Anno Domini εποχή. Σαν μουσικοί δεν μπορούμε παρά να ζηλέψουμε τα 60’s, τα 70’s και τις μπουάτ στην πλάκα.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος έμαθε κάτι από την πανδημία;

Έμαθε σίγουρα να φτιάχνει ψωμί μπανάνας, ελπίζουμε να έμαθε και να ψηφίζει. 

Τι να περιμένουμε από σας προσεχώς;

Θα βγάλουμε την δική μας μπίρα σε συνεργασία με την Sourmena Brew την οποία θα δοκιμάσετε σύντομα! 

Όλες οι πληροφορίες για τη συναυλία εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.