Συζητώντας με τους Planet of Zeus αμέσως μετά την κυκλοφορία του «Faith in Physics»

Συζητώντας με τους Planet of Zeus αμέσως μετά την κυκλοφορία του «Faith in Physics»

Μόλις λίγες ημέρες μετά την δισκογραφική επιστροφή των Αθηναίων heavy rock / metallers Planet of Zeus, με το πολυαναμενόμενο «Faith in Physics», το deBόp τους συναντά για να μιλήσουν για όσα έρχονται μετά το «Loyal to the Pack», για τις σχέσεις των ανθρώπων που συνυπάρχουν σε μία μπάντα, για τις εμπειρίες τους στο εξωτερικό, αλλά κι εντός Ελλάδας.

Πατήστε play για να ακούσετε το opening track του album παρακάτω («Gasoline») κι απολαύστε τους:


«Ο εθισμός είναι ένα σημαντικό καταφύγιο από τα ζητήματα της σύγχρονης ζωής, και γι’ αυτό ακριβώς το θέμα μιλάει το νέο μας τραγούδι ‘Gasoline’. Μην αφήσετε την ‘καλλιτεχνική’ εισαγωγή να σας ξεγελάσει, το τραγούδι είναι ωμό και ακατέρχγαστο, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο εθισμός.»

Planet of Zeus

 

Είστε ένα γκρουπ που μετράτε αρκετά πλέον χρόνια συνύπαρξης. Πόσο εύκολο είναι να υπάρχει φιλική και παράλληλα επαγγελματική ατμόσφαιρα σε αυτήν την περίπτωση;

Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις ενέχουν ποικιλομορφία και σκαμπανεβάσματα στην πορεία του χρόνου. Στην προκειμένη περίπτωση, πέρα από τα κοινά μας χρόνια στον μικρόκοσμο της μπάντας, μας συνδέει μια μακροχρόνια φιλία, αγάπη και εκτίμηση που έχει ξεκινήσει απο μικρή ηλικία. Αυτό αποτελεί και μια ισχυρή βάση που απορροφάει όποιούς κραδασμούς υπάρχουν εύλογα σε ένα σύνολο ανθρώπων που πέρα από την φιλική τους σχέση, έχουν να πορευτούν μεσά σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε στη σύνθεση;

Δεν υπάρχει κάποια πεπατημένη στον τρόπο που γράφουμε τραγούδια. Μπόρει κάποιος από εμάς να έρθει με μια ιδέα, την οποία θα την εξελίξουμε όλοι μαζί, μπορεί επίσης να προκύψει ένα τραγούδι απο jam μεταξύ μας.

Αναφέρετε κάποιες από τις επιρροές σας.

Το εύρος των επιρροών μας είναι αχανές. Από το rock ‘n roll των 60’s, το classic rock των Rolling Stones, Led Zeppelin και των Grand Funk καθώς και το metal από τους Black Sabbath μέχρι τους Mastodon. Ξεχωριστή θέση κατέχει και το old-school hip-hop και ραπ όπως και η soul και η funk.

Έχετε περιοδεύσει αρκετά στο εξωτερικό. Ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με το ελληνικό κοινό;

Κάθε χώρα έχει την κουλτούρα της και το ταμπεραμέντο της. Αλλιώς αντιδρά και εκδηλώνεται κατά την διάρκεια ενός Live ένας Βορειοευρωπαίος και εντελώς διαφορετικά κάποιος που προέρχεται από το νότο. Αύτο που σίγουρα δεν αποτελεί μόνο δική μας διαπίστωση, είναι ότι το εγχώριο κοινό είναι το πιο ένθερμο κοινό στην Ευρώπη.

Ποιες είναι οι δυσκολίες αλλά και οι ομορφιές που υπάρχουν όταν ένα συγκρότημα περιοδεύει στο εξωτερικό;

Οι δυσκολίές είναι καθαρά πρακτίκης φύσης. Η σωματική κούραση και οι ελάχιστες ώρες για ξεκούραση είναι οι επικρατέστερες. Προφανώς δεν εστιάζουμε σε αυτές μιας και το να ταξιδεύεις κάθε μέρα σε διαφορετική πόλη για να παίξεις την μουσική σου, είναι ένα συναίσθημα που επικρατεί οποιασδήποτε δυσκολίας.

Πιστεύετε ότι η Αθήνα είναι φιλική πόλη για τα συγκροτήματα και τους μουσικούς γενικότερα;

Ξεκάθαρα και είναι. Από την πληθώρα των καταστημάτων με μουσικά είδη, τα στούντιο και τους χώρους για πρόβες μέχρι τα venues κάθε χωρητικότητας που μπόρει μια μπάντα να παρουσιάσει την μουσική της ζωντανά. Αν συνυπολογίσουμε και το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του εγχώριου κοινού για τις πιο εναλλακτικές μουσικές, η Αθήνα αποτελεί εύφορο έδαφος για μουσικούς και συγκροτήματα.

Υπάρχουν ακούσματα της ελληνικής σκηνής που σας αρέσουν πέραν του rock / metal χώρου;

Ο ΛΕΞ καθώς και ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ όπως και ο Martian Arts.

Μιλήστε μας για το βίντεο κλιπ του “All these happy people” και για το καινούριο σας άλμπουμ.

Το βίντεο ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος ο οποίος απέδωσε πιστά μέσω της εικόνας την ειρωνία που αναβλύζει από το συγκεκριμένο κομμάτι. Ο καλός μας φίλος και stand-up κωμικός Βύρωνας Θεοδωρόπουλος επιφορτίστηκε τον ρόλο του πρωταγωνιστή φορώντας για πολλές ώρες το pillory που τον εγκλώβιζε καθ όλη την διάρκεια των γυρισμάτων.


Όσο για το Faith in Physics, αποτελεί την νοητή συνέχεια του ”Loyal to the Pack”, παρουσιάζοντας με πιο τράχυ ήχο τα νέα μας τραγούδια με έντονο κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα, εμπλουτίζοντας τον με νέα στοιχεία.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από τα δικά σας για τον καθένα ξεχωριστά;

Θα ακουστεί κλίσε (και είναι), αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαλέξουμε κάποιο κομμάτι και πόσο μάλλον να συμπίμπτουν τα γούστα μας σε κάποια συγκεκριμένα τραγούδια.

 

Μάθετε περισσότερα για τους Planet of Zeus εδώ:
http://www.planetofzeus.gr/
https://www.facebook.com/planetofzeus

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.