Συνέντευξη Balothizer

Πρόσφατα είχα την τύχη να ακούσω τη μουσική σας και είναι η αλήθεια ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Ορμώμενος ο ίδιος από την Κρήτη θεωρώ πολύ ιδιαίτερο τον τρόπο που παρουσιάζετε μια παραδοσιακή αμιγώς τεχνοτροπία, αλλαγμένη και δοσμένη με ένα τρόπο δικό σας, απροσδόκητο και ευφάνταστο.

Η αλήθεια είναι ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλες οι παραδοσιακές μουσικές που πειράζονται απο μπάντες, έχουν την τάση να δημιουργούν στους ακροατές μια νέα οπτική και κάθε φορά να τους αποκαλύπτουν μια νέα δυναμική.

Κάτω απο ποιες συνθήκες δύο  Έλληνες, βρεθήκατε με έναν Βρετανό και στήσατε την μπάντα;

B: Μένουμε σε μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις και έναν από τους πολυπολιτισμικότερους δήμους στον κόσμο οποτε αναπόφευκτα απλά συνέβη!

Ποιες είναι οι μπάντες που σμίλευσαν το μουσικό σας κόσμο, στον καθένα ξεχωριστά;

B: Nikos - Ξυλούρηδες, Bill Frisell, Megadeth, Jimi Hendrix, John Coltrane. Pav - Anthrax, Dead Kennedy’s, King Gizzard n Lizard Wizard, Steve - QOTSA, The Police, RHCP, Frank Zappa & The Mothers, Captain Beefheart, Jimi Hendrix Experience,

Πώς είναι να κάνεις παραδοσιακή ελληνική μουσική στο πολυπολυτισμικό Λονδίνο. Δυσκολίες, ευκολίες και πως δέχεται την μουσική σας το εκεί ακροατήριο;

B : Δεν θα λέγαμε ότι υπάρχουν ευκολίες ή δυσκολίες, στο Λονδίνο υπάρχει μια πολύ δυνατή μουσική κουλτούρα και ο κόσμος έχει την διάθεση να ακούσει μουσική ανεξαρτήτως από το μουσικό είδος ή από το που προέρχεται η εκάστοτε μουσική. Απλά βγαίνει να ακούσει και πολύ συχνά πραγματικά να ακούσει και αυτό είναι κάτι πολύ ωραιο. Με την δικιά μας μουσική πέφτει πολύ head banging.

Βλέποντας το διαδικτυακό σας υλικό, παίζετε ήδη δισκογραφημένα παλιά παραδοσιακά κομμάτια διασκευασμένα. Υπάρχει η σκέψη για δικό σας πρωτότυπο υλικό;

B: Βεβαίως υπάρχει και ήδη δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Μόλις ολοκληρωθεί το concept του “Cretan Music From Hell” θα υπάρξει και δισκογραφία.

Έχετε παίξει στην Κρήτη και πώς δέχτηκε εκεί ο κόσμος τη μουσική σας, γνωρίζοντας την ευαισθησία των Κρητών για την παράδοση τους.

B: Στην Κρήτη έχουμε παίξει τρεις φορές και ήταν όλες πολύ ιδιαίτερες. Το συγκεκριμένο ερώτημα το είχαμε κάνει και εμείς στους εαυτούς μας πηγαίνοντας να παίξουμε πρώτη φορά αλλά όλα έγιναν πολύ όμορφα όταν είδαμε ποσο θερμά μας δέχτηκε το κοινό και χαρακτηριστικό στο πρώτο λαιβ που κάναμε εκεί ήταν ότι ο κόσμος ξεκίνησε να χορεύει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του γκρούπ και πως βλέπετε τη μουσική σας πορεία σε 5 χρόνια απο τώρα;

B: Το μέλλον βλέπει cretan music from hell vol.2 και vol.3 και συγκεκριμένα σε 5 χρόνια το πάμε για Όσκαρ ..

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Σας εύχομαι ένα γεμάτο ΑΝ και να το απολαύσετε.

Μιχάλης Χρυσός

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.