Οι Rollin' Dice επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και μιλάνε για όλα στο deBόp

Οι Rollin' Dice επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και μιλάνε για όλα στο deBόp

Οι Rollin' Dice ή αλλιώς ο Αντώνης Καραθανασόπουλος (κιθάρα, φωνή), ο Γιάννης Ρόμπας (μπάσο) και ο Άγγελος Καλογιάννης (τύμπανα) είναι μια νέα heavy rock μπάντα και αποτελείται από τρία παιδιά που ακολουθούν το μονοπάτι της μουσικής, για να γίνουν καλύτεροι ανθρώποι και να εκφραστούν. Έχοντας βγάλει το πρώτο τους άλμπουμ πριν από τρία χρόνια και έχοντας παίξει με μεγάλα ονόματα σε διάφορα stages, επιστρέφουν μετά από ένα διάλειμμα ενός χρόνου με καινούριο άλμπουμ, το "Reroll".
Σε αυτήν τη συνέντευξη, ο Αντώνης μας παρουσιάζει τη δραστηριότητα, τις αντιλήψεις και τους στόχους του γκρουπ...

 

- Είστε δραστήριοι από το 2017, όταν και κυκλοφορήσατε το πρώτο σας άλμπουμ «Way to the Sun». Γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα και πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;

Το “Way to the Sun”, το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, είναι ένα ταξίδι αποδέσμευσης από τη δυσάρεστη και ανελεύθερη πλευρά του κόσμου μας. Επιλέξαμε λοιπόν αυτό το όνομα, γιατί έτσι θα θέλαμε να αισθάνεται ο ακροατής κάθε φορά που πατάει “play” στα τραγούδια μας. Προσπαθώντας να δώσουμε ένα χαρακτηρισμό στη μουσική μας, θα λέγαμε πως παίζουμε ένα είδος Bluesy Heavy Rock με retro στοιχεία στη σύνθεση και τον ήχο.

- Έχουν επιτευχθεί κάποιοι από τους αρχικούς σας στόχους μέχρι τώρα;

Αρκετοί θα λέγαμε. Όμως περιμένουν πολλοί περισσότεροι ακόμα να εκπληρωθούν.

- Πόσο βολικό είναι να είστε τρία άτομα σε ένα γκρουπ; Γνωριστήκατε μέσω της μουσικής;

Είναι πολύ βολικό. Ειδικά εφόσον έχουν αναπτυχθεί κι οι απαραίτητοι κώδικες επικοινωνίας. Όταν ταιριάζει το γούστο σου μουσικά με κάποιον και ο στόχος είναι σαφής και κοινός, το να έχεις να συναποφασίσεις κάτι με άλλα δύο μόνο άτομα, το κάνει πολύ εύκολο. Κι ευτυχώς εμείς είμαστε μία τέτοια περίπτωση σύνθεσης. Και οι τρεις γνωριστήκαμε μέσω της μουσικής. Περισσότερο θα λέγαμε μέσω της ανάγκης μας για έκφραση σε σχέση με τη μουσική. Δε γνωριζόμασταν προτού αποφασίσουμε να συμπορευτούμε μουσικά. Το κοινό όραμα όμως κι η μουσική σύμπνοια μας έκανε αδέλφια σε πολύ σύντομο χρόνο.

- Αναφέρετε κάποιες από τις επιρροές σας.

Ξεκινώντας από τα παλιά θα λέγαμε τους Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin, Rush και The Who. Είναι η αρχή όλων για εμάς. Ερχόμενοι πιο κοντά στο σήμερα θα λέγαμε τους Kadavar, Rival Sons, Blues Pills, Graveyard και Witchcraft.

- Έχετε ανοίξει τη σκηνή για μεγάλα ονόματα από την αρχή της πορεία σας, όπως οι V.I.C., οι Nightstalker και το αποκορύφωμα ήταν ότι το 2018 παίξατε στο Rockwave festival με headliners τους Iron Maiden. Μιλήστε για αυτές τις εμπειρίες σας.

Μιλάμε για στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο νου μας. Το live με V.I.C. και Nightstalker π.χ. ήταν το πρώτο μας σαν τρίο με τον Άγγελο (τύμπανα) κι η αποδοχή του κόσμου ήταν τόσο θετική που ο ενθουσιασμός μας είχε χτυπήσει κόκκινο. Έπειτα, σε ό, τι αφορά το Rockwave Festival και την ημέρα των Iron Maiden, Volbeat και Tremonti, νομίζω πως ξεκάθαρα μπορούμε να μιλήσουμε για την καλύτερη εμπειρία που έχουμε βιώσει ποτέ. Μιλάμε για μία διοργάνωση της οποίας το μέγεθος ούτε που είχαμε φανταστεί νωρίτερα και που μας έδωσε μία γεύση του πως είναι να συμμετέχεις σε τεραστίων μεγεθών open-air festivals. Μόνο θετικές στιγμές έχουμε στον νου μας από αυτές τις μέρες και τη δίψα να επαναληφθούν αντίστοιχες.

- Πώς βλέπετε την ελληνική σκηνή;

Πολύ δυναμική και δραστήρια ευτυχώς. Ακόμη και εν μέσω πανδημίας έβλεπες πολύ καλές νέες κυκλοφορίες να βγαίνουν και να μας υπενθυμίζουν πως η επόμενη μέρα θα είναι γεμάτη νότες και μουσική.

- Πείτε μερικά ονόματα με τα οποία θα θέλατε να συνεργαστείτε.

Σίγουρα με τους τεράστιους 1000mods και Planet of Zeus, αλλά και τους BUS, με τους οποίους νομίζουμε ότι ταιριάζουμε πολύ στιλιστικά.

- Τι είναι αυτό που κάνει το rock n’ roll αθάνατο;

Το ότι είναι η μουσική της αιώνιας εφηβείας.

- Τι άλλα είδη μουσικής ακούτε;

Ακούμε διάφορα πράγματα. Από electronic μέχρι jazz κι από κλασική μουσική μέχρι την πιο περίεργη μίξη disco μουσικής με σύγχρονα στοιχεία. Ιδιαίτερη αγάπη έχουμε επίσης κι οι τρεις για grunge και progressive ακούσματα.

- Βιώνουμε μια εποχή που ο κόσμος αλλάζει λόγω του covid – 19. Πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα έχουν χαθεί και η υπόστασή τους μοιάζει να έχει διαβρωθεί τελείως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύετε ότι η ζωή θα γίνει ξανά όπως πριν; Τι αντίκτυπο έχει στους καλλιτέχνες;

Πιστεύουμε ότι η ζωή οφείλει να γίνει όπως πριν σε κάποια πράγματα και σε κάποια άλλα να πάει παρακάτω. Τι εννοούμε μ’ αυτό; Μέσα στην καραντίνα όλοι μας καταλάβαμε την αξία που έχει ο πολιτισμός, πόσο μας χαρακτηρίζει, πόσο μας ενδυναμώνει σε στιγμές συναισθηματικής κατάπτωσης, πόσο η έκφραση μέσω διαφόρων τρόπων μας βοηθάει στο να απελευθερωθούμε από τους φόβους και τις έγνοιες μας και εν τέλει πόσο πιο όμορφη γίνεται η καθημερινότητα μας. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι την επόμενη μέρα - σε σχέση με αυτό που βιώνουμε σήμερα - θα έπρεπε να δώσουμε βάση σε όσα μας κράτησαν ζωντανούς και μας στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές και να τους δώσουμε περισσότερη σημασία. Να γίνει η έκφραση κι ο άνθρωπος και πάλι το κέντρο μας και να δημιουργήσουμε ένα νέο τοπίο αισθητικά και εκφραστικά που θα δώσει χώρο σε νέα άτομα και ιδέες να αναπτυχθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Εν ολίγοις, θέλουμε και πάλι – ακόμα περισσότερες - συναυλίες, παραστάσεις, ταινίες κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμπεριλάβει κανείς στο πλαίσιο του όρου «πολιτισμός». Να κοντραριστεί και πάλι η ανθρώπινη σκέψη με το κατεστημένο. Αυτό που δε θέλουμε, είναι ο καπιταλισμός. Οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στο κομμάτι της οργάνωσης της κοινωνίας μας. Η πανδημία απέδειξε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη και λιγότερο κεφάλαιο. Οφείλουμε να μάθουμε από αυτό. Τώρα σε ό, τι αφορά τους καλλιτέχνες, σε άλλους έχει θετικό αντίκτυπο και σε άλλους αρνητικό. Θα μπορούσε να το δει κανείς σαν ευκαιρία εξέλιξης, ενώ κάποιος άλλος σαν τέλμα λόγω αποκλεισμού του από τις ζωντανές εμφανίσεις. Και τα δύο ισχύουν. Πρέπει όμως ο κάθε ένας μας να βρει τον τρόπο λειτουργίας του μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Το οφείλουμε στη ζωή.

- Με τι άλλο ασχολείστε πέραν της μουσικής;

Ο Γιάννης είναι μουσικός με τα όλα του θα λέγαμε, καθώς σπουδάζει Μουσικολογία και είναι και δάσκαλος κιθάρας. Ο Αντώνης παράλληλα δουλεύει ως ηθοποιός, ενώ κι ο Άγγελος λόγω του ότι φοιτάει στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών, ασχολείται κι αυτός με το θέατρο.

- Τι θα συμβουλεύατε έναν που ξεκινάει τώρα το ταξίδι του στη μουσική;

Να ακολουθεί το ένστικτο του.

- Μιλήστε για το τελευταίο σας άλμπουμ.

Το “Reroll” γράφτηκε σε μία δύσκολη για εμάς περίοδο, λόγω ενός προβλήματος υγείας που καθήλωσε το σχήμα μετά την εμφάνιση μας στο Rockwave του 2018. Η ανάγκη μας όμως να ξεπεράσουμε αυτό το θέμα, μεταφράστηκε σε μουσική και κάπως έτσι τον Αύγουστο του 2019 – αφότου και ξεπεράστηκε αυτό το πρόβλημα – ηχογραφήσαμε ζωντανά το 2ο άλμπουμ μας στο “Made in Hell” studio σε μίξη και master του David Prudent. Λόγω της πανδημίας αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε για λίγο την κυκλοφορία του κι έτσι τώρα, τον Σεπτέμβριο του 2020, αποφασίσαμε να το κυκλοφορήσουμε σε συνεργασία με το Vinylstore.gr. Επίσης, το υπέροχο artwork του άλμπουμ έχει σχεδιάσει ο Γιάννης Τούσας(Graphic no Jutsu).

- Κλείστε με έναν αγαπημένο σας στίχο.

My love is stronger than your hate will ever be

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.