Οι "φανταστικοί" Galliard Syndrome!

Οι "φανταστικοί" Galliard Syndrome!

Οι Galliard Syndrome είναι ένα συγκρότημα που γνωρίσαμε με μεγάλη χαρά, για να μας κάνει να αναλογιστούμε άλλη μια φορά τη δύναμη της μουσικής και τη δυναμική της!
Πατήστε το play παρακάτω και ακούστε όσα μας είπαν για τη δουλειά τους!
Μία συνέντευξη με τον Δημήτρη... Galliard!

 

 

- Από πότε ασχολείσαι με τη μουσική,πώς ξεκίνησε η ιδέα του συγκροτήματος και ποιές οι μουσικές επιρροές;

Η ατομική μου ασχολία με την μουσική ξεκινάει από τη παιδική ηλικία και την 80's γονεϊκή τάση, που ήθελε την καλλιέργεια των παιδιών να ταυτίζεται με τα γαλλικά και το πιάνο.Από την ίδια αυτή ηλικία συνάντησα τους 2 μουσικούς συνοδοιπόρους μου Χρήστο Ντάνο (πλήκτρα) και Ηλία Μιτάτο (κιθάρα) που κλείνουμε φέτος 29 χρόνια γνωριμίας και 17 χρόνια συνύπαρξης στους Galliard Syndrome. Οι μουσικές μας επιρροές προέρχονται από την εφηβεία μας και την υπερβολική μας αγάπη για την folk αισθητική που κρύβεται σε όλη την rock ιστορία.Οι Loreena Mckenitt,Blackmore's Night και οι Blind Guardian υπάρχουν ακόμα και στις πιο progressive,pop ή hard rock προσεγγίσεις της μουσικής μας και μας συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια.

- Πες μας λίγα λόγια για τους Galliard Syndrome;

Οι Galliard Syndrome γεννήθηκαν το 1997 από 4 παιδικούς φίλους στη Νέα Σμύρνη. Τα πρώτα demos δημιουργήθηκαν την ίδια χρονιά με έμπνευση από την fantasy λογοτεχνία αλλά και την σατυρική διάθεση των Monty Pythons. Μετά από έναν πολύ μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων, το 2005 ηχογραφήθηκε το πρώτο επίσημο demo με τον τίτλο Velvet Rings που έδωσε το όνομά του και στο πρώτο album μας, που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες σε όλη την Ευρώπη, μεσω της the Leaders Records και της SoulFood distribution (Germany). Τους Galliard Syndrome πλαισιώνουν σήμερα δυο εξαιρετικοί συνεργάτες όπως είναι ο Μιχάλης Γαλάνης (drums) και ο Σεραφείμ Γεωργουσόπουλος (μπάσο) αποτελώντας εδώ και πολλά χρόνια μόνιμα μέλη του συγκροτήματος μαζί με τον Χρήστο, τον Ηλία και εμένα (Δημήτρης).

- Από που εμπνευσθήκατε το όνομά σας;
- Είναι όντως από τον παραδοσιακό χορό;

Το όνομά μας προέκυψε από την ενασχόληση του φίλου, συνεργάτη, κιθαρίστα και συνθέτη της μπάντας μέχρι το 2011, Μιχάλη Ανδριτσόπουλου, για την Αναγεννησιακή εποχή.Για τους υπόλοιπους το όνομα έλαβε συμβολικές διαστάσεις και μέχρι σήμερα αποτελεί ταυτόσημη έννοια με κάθε μουσική μας αναζήτηση.Η λέξη Syndrome προστέθηκε το 2006 όπου και οι Galliard έλαβαν διαστάσεις μόνιμης καλλιτεχνικής αρρώστιας για όλους μας.

- Πιστεύεις ότι μεταφέρετε ένα μήνυμα στο κοινό μέσα από τη μουσική και τα κομμάτια σας και αν ναι, ποιό είναι αυτό;

Αν προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια μουσική που θα μεταφέρει μηνύματα τότε δύσκολα θα αποφύγεις την παγίδα της επιτήδευσης. Μέσα από την μουσική μας, τις ζωντανές εμφανίσεις μας αλλά και την επικοινωνία με τους ανθρώπους που μας ακολουθούν αυτά τα χρόνια, εκφραζόμαστε με ειλικρίνεια και αυτοκριτική διάθεση.Αν αυτό απο μόνο του εκλαμβάνεται ως "μήνυμα" τότε νομίζω ότι εκπληρώνεται ο βασικότερος στόχος μας.

- Με ποιούς καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

Δυστυχώς η απάντηση σε αυτή την ερώτηση κρύβει μέσα της ένα αδιέξοδο. Η σπουδαιότερη φιγούρα που πέρασε ποτέ από την rock σκηνή μετράει 25 περίπου χρόνια μακριά μας.Ο Freddie Mercury για μένα προσωπικά είναι δάσκαλος, πρότυπο και στόχος. Η συνεργασία μαζί του σε αυτό το επίπεδο έχει ήδη επιτευχθεί.

- Πόσο ωραίο και δύσκολο ταυτόχρονα θεωρείς πως είναι το κομμάτι των διασκευών;

Είναι γνωστό στους μουσικούς κύκλους οτι υπάρχουν μπάντες που είναι εξαιρετικές στην απόδοση διασκευών και άλλες που εκφράζουν αρτιότατα επί σκηνής τις δικές του και μόνο μουσικές ιδέες. Ο κίνδυνος εγκλωβισμού σε μία από τις δύο κατηγορίες είναι πάντα υπαρκτός. Ο δικός μας τρόπος αντιμετώπισης του κινδύνου αυτού είναι η προσέγγιση των διασκευών μέσω της δικής μας αισθητικής και ενορχηστρωτικής διάθεσης, δημιουργώντας μια ομαλή συνύπαρξη των δικών μας συνθέσεων και των διασκευών μέσα σε κάθε setlist.

- Που μπορούμε να σας δούμε και να σας βρούμε ώστε να πάρουμε μια γεύση;

Η εποχή της πληροφορίας, που ζούμε είναι σπουδαίος συνεργάτης. Με μια αναζήτηση στο Google μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τις σελίδες μας στο Facebook, στο Twitter, στο Youtube και στο Jumping Fish, όπου υπάρχουν τα επίσημα videos μας και πολλά στοιχεία μουσικά και βιογραφικά.

- Λίγα λόγια για τα μελλοντικά σχέδια σας;

Όλη μας η ενέργεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην προώθηση του επερχόμενου album μας μέσω των ζωντανών εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα και ελπίζουμε να οριστικοποιηθούν και κάποιες ενδεχόμενες εμφανίσεις μας και εκτός συνόρων.Παράλληλα θα ξεκινήσουμε να δίνουμε συλλογική "μορφή" στις ατομικές ιδέες που έχουμε για την επόμενη δουλειά μας.

Σημαντικότατη αναφορά στην ιστορία της μπάντας είναι η συνεργασία μας με τον Όμιλο Καινοτόμων Δράσεων του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και την Unicef, όπου παιδιά 12-17 ετών συμμετείχαν στην σύνθεση τραγουδιών που παρουσιάστηκαν στις δράσεις της.

Οι Galliard Syndrome και η The Leaders (Record Label), σε συνεργασία με την Gordeon Music Promotion (Germany) και την SoulFood Music Distribution (Germany) παρουσιάζουν το album "Velvet Rings" που θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι του 2015. Όποιος επιθυμεί να προπαραγγείλει το album μπορεί να το κάνει μέσω της επίσημης σελίδας των Galliard Syndrome στο Facebook: https://www.facebook.com/GalliardSyndrome

Τζένη Δρούγκα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.