O Theodore έρχεται στο deBόp λίγο πριν το live του στο six d.o.g.s.

O Theodore έρχεται στο deBόp λίγο πριν το live του στο six d.o.g.s.

Λίγο πριν την επερχόμενη συναυλία του στην Αθήνα, ο Τheodore μας μίλησε για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον.

 Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισε η επαφή μου με τη μουσική. Στα 17 μου χρόνια όμως άρχισα να ονειρεύομαι όλη μου τη ζωή μέσα από τη μουσική.

 Τι σημαίνει για σένα μουσική; Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου χωρίς αυτήν;

Πάντα ήξερα ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ με πολλά διαφορετικά πράγματα και να είμαι ευτυχισμένος άλλα χωρίς την μουσική  θα ήμουν δυστυχισμένος.

Σε ποια εποχή θα ήθελες να έχεις ζήσει και να έχεις δημιουργήσει μουσικά;

Νεότερος θα μπορούσα να σκεφτώ πολλές εποχές που θα ήθελα να ζω μουσικά. Στην Αμερική ή στην Αγγλία του '60-'70, ή στην Ευρώπη στα τέλη 1800 αρχές 1900. Πλέον θεωρώ ότι η μουσική ιστορία  έκανε τον κύκλο της ξανά και ετοιμάζονται μεγάλες εκρήξεις. Οπότε περιμένω να ζήσω αυτό.

 Λόγω των πολύ επιλεκτικών εμφανίσεών σου, δίνεις την αίσθηση πως είσαι από τους μουσικούς που προτιμούν τη δισκογραφία/ τη διαδικασία δημιουργίας  από τις live εμφανίσεις ; Ισχύει, κι αν ναι, γιατί;

Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο κυρίως επειδή τον τελευταίο καιρό αφοσιώθηκα για να εξελίξω το live μου και ζούσα για τη στιγμή που θα ανέβαινα πάνω στη σκηνή. Από τον Οκτώβρη του 2015 που βγήκε το It Is  But Its Not έχω κάνει συνολικά 27 συναυλίες. Εν τω μεταξύ στις περισσότερες από αυτές  οι ενορχηστρώσεις συνεχώς άλλαζαν. Τώρα αισθάνομαι ότι η παράσταση αυτή που παρουσιάζω τόσο καιρό ολοκληρώθηκε για αυτό χαίρομαι που η τελευταία για αυτή τη χρόνια θα δοθεί στην Αθηνά. Παράλληλα δουλεύω καινούρια μουσική και στο διάστημα μέσα στα Χριστούγεννα θα προετοιμαστούμε για να την εντάξουμε στις υπόλοιπες συναυλίες στο 2017 κάποιες από τις οποίες είδη έχουν ανακοινωθεί.

 Βέβαια έχεις κάνει live σε χώρους που πολλοί καλλιτέχνες θα ζήλευαν; Ξεχωρίζεις κάποιον; Κι αν ναι γιατί;

Από όλους τους χώρους σίγουρα ξεχωρίζω τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Το συναίσθημα αυτό ήταν πρωτόγνωρο. Στα δεξιά μου ήταν ο Ναός του Δία, πάνω και αριστερά ο Παρθενώνας και μπροστά μου ο κόσμος.

 Ταξιδεύεις αρκετά και μοιράζεις τη ζωή σου ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο. Γιατί επέλεξες αυτόν τον τρόπο ζωής; Ποιο από τα μέρη που έχεις πάει ή μείνει σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο και γιατί;

Πλέον ζω και προσπαθώ να δημιουργώ στην Αθήνα κάτι που δεν θα άλλαζα. Ταξιδεύω όμως για να επικοινωνώ τη μουσική. Η ζωή που έχω επιλέξει έχει αρκετό αγώνα αλλά είμαι περήφανος που έχω βρει συνεργάτες και φίλους για να μοιραζόμαστε τα όνειρα και το ταξίδι αυτό.

Με εντυπωσίασε το ενδιαφέρον του κόσμου σε μια μικρή πόλη με μεγάλα όμως μουσικά ακούσματα στην Πολωνία, το Bialystok. Ενθουσιαστικά με την προσήλωση του κοινού και το γεγονός ότι είχαν ασχοληθεί να ψάξουν και να μάθουν την μουσική μου αλλά και όλη τη μουσική που ακούστηκε σε εκείνο το φεστιβάλ πριν την έναρξη του.

 It Is But It's Not : Τι ακριβώς θέλεις να πεις με αυτόν τον τίτλο;

Στον δίσκο αυτό προσπάθησα να ασχοληθώ με την ενότητα των αντιθέτων. Ο τίτλος αυτός μου αρέσει γιατί παρουσιάζει σε μια μικρή πρόταση ότι όλα τα αντίθετα ισχύουν ταυτόχρονα. Ίσως και όχι...

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Ken Thomas;

Θαυμάζω πολύ καιρό το έργο του. Κυρίως για τους πρώτους δίσκους των Sigur ros. Επικοινωνούσα πολύ καιρό με την manager του ώστε να του προωθήσει την δουλειά μου. Χάρηκα πολύ που όταν τελικά ο Ken Thomas άκουσε το δίσκο ήθελε να συνεργαστεί μαζί μου.

 Τι να περιμένουμε από το live στο six dogs και ποια τα επόμενα σχέδιά σου;

Όπως προείπα με το live αυτό κλείνει σιγά σιγά ένας κύκλος.  Όλα τα στοιχεία που τόσο καιρό προσπαθώ να δημιουργήσω στην παράσταση μου , σκοτεινά, φωτεινά, δυνατά και ατμοσφαιρικά, θα είναι στην πιο έντονη τους εκδοχή.

Γραφώ το καινούριο μου υλικό εδώ και αρκετό καιρό οπότε μέσα στο 2017 θα αρχίσω να μοιράζομαι πράγματα. Πρώτα ζωντανά και μετά ηχογραφημένα.

Ανυπομονούμε να τα ακούσουμε...

Θα ήθελες να αφιερώσεις ένα τραγούδι που αγαπάς πολύ στους αναγνώστες μας;

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.