Ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο deBόp | [VIDEO]

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης στο deBόp | [VIDEO]

Είκοσι καλοκαίρια μετά τα Φτηνά Τσιγάρα, συναντήσαμε τον Ρένο Χαραλαμπίδη και μας ξενάγησε στην Αθήνα!

Βρεθήκαμε στο καφέ Little Tree Books and Coffee, ανοίξαμε την κάμερα και καταγράψαμε όσα -παλιά και νέα- είχε να μας πει.
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μας ταξίδεψε σε μια παλιά Αθήνα, που τη δεκατία του '90 «ερήμωνε βαθύτατα τον δεκαπενταύγουστο» για να αφήσει έναν νέο τότε δημιουργό, να τριγυρίζει ανενόχλητος στα στενά της καταγράφοντας τον παλμό της πόλης και κάνοντας τελικά μια ταινία περί φτηνών τσιγάρων.

Επίσης μιλήσαμε off camera για την την πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα, το «No budget story», στην οποία αξίζει να αναφερθούμε συνοπτικά.

To «No budget story» έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον δημιουργό του σαν ένα εφηβικό ημερολόγιο, μια ταινία που έχει πάντα στην καρδιά του. Το μακρινό 1997, ένας ουτοπικός νέος φαντασιώνεται την πρώτη του σκηνοθετική προσπάθεια που θα είναι απολύτως προσωπική και ποιητική. Για να βρει «budget», καταφεύγει στον καλλιτεχνικό υπόκοσμο. Εκεί πέρα μπλέκεται σε πολλές ιστορίες τρέλας μέχρι που στο τέλος καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο από εμπειρίες και αυτογνωσία. Πρόκεται για μια βαθιά βιωματική και ρομαντική ταινία σαν όλες τις ταινίες του Ρένου Χαραλαμπίδη. Μια ταινία που, όπως λέει και ο ίδιος, οι ατέλειές της είναι και η γοητεία της!

Το «No budget story», θα προβάλλεται από τις 12 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, στο θερινό σινεμά «Απόλλων» στη Θεσσαλονίκη .

 

Συνέντευξη: Γιάγκος Πλατής, Ιωάννα Γεωργιτσέα
Βίντεο: Toma Ionitoiu, Ιωάννα Γεωργιτσέα
Mοντάζ: Ιωάννα Γεωργιτσέα
Μουσική: Ρένος Χαραλαμπίδης - 4 Μαύρα Κουστούμια (2010) 

Ιωάννα Γεωργιτσέα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.