Ο Γιώργης Χριστοδούλου στο deBόp.gr

Ο Γιώργης Χριστοδούλου στο deBόp.gr

O Γιώργης Χριστοδούλου, ένας από τους πιο ρομαντικούς μουσικούς καλλιτέχνες που διαθέτει η χώρα μας, συμμετέχει στα «ανοιξιάτικα» ντουέτα του Menta FM, και μας μιλά για την προσεχές του live εκεί με την Ανδριάννα Μπάμπαλη, και για πολλά ακόμη!

Στις 04/05 θα βρεθείτε ξανά με την Ανδριάνα Μπάμπαλη, σε μια μελωδικά ρομαντική εναρμόνιση. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για την σχέση αυτή;

Με την Ανδριάνα είμαστε φίλοι αρκετά χρόνια, από τότε που πρωτοπαίξαμε μαζί. Σ' αυτή τη δουλειά στην οποία πάντα, όσο κι αν δεν το θες, "χάνεσαι" με κάποιους ανθρώπους και με κάποιους άλλους αποκτάς μια στενή και ειλικρινή σχέση. Η Ανδριάνα είναι η μουσική μου συγγενής. Έχουμε παίξει αρκετές φορές μαζί, όμως, αυτή τη φορά, η πρόταση από το Μικρό Παλλάς
μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε στα σοβαρά κάτι το οποίο συζητάμε χρόνια τώρα: πώς να στήσουμε μια μουσική παράσταση στην οποία
κανείς δεν θα τραγουδάει ένα κομμάτι μόνος του αλλά οι φωνές μας θα αλληλοσυμπληρώνονται ή θα συνυπάρχουν όλη την ώρα.
Πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι ξεκινάει μόλις τώρα και θα μας βγάλει σε πολύ όμορφα κι αναπάντεχα μέρη.

Ο ρομαντισμός, το γαλλικό ρεύμα, η άνοιξη, πόσο ρομαντικοί είμαστε τελικά;

Κάθε τί στη ζωή -από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο- γίνεται με δύο τρόπους ή κίνητρα, αν θες: από φόβο ή από αγάπη.
Ο ρομαντισμός ωθεί τον άνθρωπο να κάνει περισσότερα πράγματα από αγάπη παρά από φόβο. Γι' αυτό και τον έχουμε σε μεγάλη υπόληψη!

Που θα μας ταξιδέψει το πρόγραμμα της παράστασης αυτή τη φορά και τι ακούσματα θα περιλαμβάνει;

Διαλέξαμε λίγα δικά μας κομμάτια (ντουέτα φυσικά) και πολλά  ήδη γνωστά και αγαπημένα καθώς και μερικά τραγούδια τα οποία δεν ακούγονται πολύ αλλά τους αξίζει να παιχτούν ζωντανά. Simon & Gurfunkel, Λένα Πλάτωνος, Μάνος Χατζιδάκις, Αττίκ, Αρλέτα και Λάκης Παπαδόπουλος αλλά και ... Γιάννης Πάριος είναι μερικοί από τους δημιουργούς των οποίων τα τραγούδια θα ακουστούν εκείνο το βράδυ.

Η Άνοιξη συμβολίζει την αναγέννηση, την ανανέωση, τι καινούριο μας ετοιμάζετε;

Η Ανδριάνα απ' ό,τι ξέρω θα παίξει με τον Στάθη Δρογώση ενώ εγώ θα κυκλοφορήσω ένα νέο άλμπουμ με τίτλο "Αν η αγάπη ήταν δρόμος". Θα κυκλοφορήσει σε βιβλίο-cd και με αυτό θα γιορτάσω τα 20 μου χρόνια στη δισκογραφία και θα το παρουσιάσω ζωντανά σε κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα. Τα τραγούδια έχουν γράψει ο Σταύρος Σταύρου, ο Πάνος Σουρούνης κι εγώ, αλλά και αγαπημένες φίλες-γυναίκες
τραγουδοποιοί, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Μάρω Μαρκέλλου, η Μαρίζα Ρίζου και η Κατερίνα Κυρμιζή. Είναι τραγούδια ευαίσθητα που μιλούν κυρίως για την απώλεια αλλά και για το "στερέωμα" που θα είναι πάντα η αγάπη.

Το καλοκαίρι που πλησιάζει πού θα σας συναντήσουμε;

Παντού... ή σχεδόν! Εγώ θα ξεκινήσω από τον κήπο του Νομισματικού μουσείου που αγαπώ πολύ, στις 7 Ιουνίου.
Η αγάπη είναι δρόμος που δεν τελειώνει, γι' αυτό να έχετε το νου σας αν θέλετε να μας συναντήσετε, θα μάθετε τους σταθμούς μας στο www.giorgismusic.com.

Πέτρος Ξυπνητός

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.