Ο Άγγελος Πεντάρης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση κάθε φορά που νιώθεις να «δυσκολεύεσαι»

Ο Άγγελος Πεντάρης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση κάθε φορά που νιώθεις να «δυσκολεύεσαι»

Αυτή η συνένετευξη είναι διαφορετική. Αυτή η συνέντευξη αφορά το φως και τη δύναμη, αλλά και τη δυσκολία και τον αγώνα. Ο Άγγελος Πεντάρης είναι ένας λαμπρός νέος που κάνει αυτό που έκανε πάντα. Τα όνειρά του πραγματικότητα! Συνομιλώντας με τον Άγγελο, για προσωπικούς και ανθρώπινους λόγους, άφησα τη σιωπή να δώσει χώρο στον ομιλητικό χείμαρρο ενός ανθρώπου που εμπνέει!


Παρουσίασέ μας τον εαυτό σου. 

Με λένε Άγγελο Πεντάρη και είμαι 24 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Λιβανέζα. Στα 18 έφυγα από την Ελλάδα για σπουδές και γύρισα με την εμφάνιση της πανδημίας. 

Τι σημαντικό έχεις να ανακοινώσεις μέσα από αυτό το βήμα;

Είμαι εδώ σήμερα, για να σας μιλήσω για τη δύναμη. Ξεκινώντας από πολύ πίσω, γεννήθηκα πρόωρα και όταν ήμουν 4 μηνών, διαγνώστηκα από γιατρούς με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία. Οι γιατροί είπαν στους γονείς μου ότι δε θα μπορούσα να κουνήσω ποτέ χέρια και πόδια και να ζήσω μια ανεξάρτητη ζωή. Έχω καταφέρει να ξεπεράσω αυτήν τη διάγνωση με πάρα πολλή σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Όταν οι γονείς μου συνειδητοποίησαν τη δυσκολία, αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν. Από 9 μηνών άρχισα εντατική φυσικοθεραπεία. Αυτό συνεχίστηκε σε όλη την παιδική μου ηλικία. Δε σταματούσα ποτέ. Ακόμα και στις διακοπές, έκανα ασκήσεις.

Τι έχεις σπουδάσει και με τι ασχολείσαι;

Έχω σπουδάσει μουσική στο Los Angels college of Music και συγκεκριμένα ντραμς και μουσική θεωρία. Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε και αυτή πολύ πίσω, αφού λειτούργησε σαν φυσικοθεραπεία για μένα. Άρχισα πιάνο με σκοπό να βοηθηθεί η κινητικότητα των δαχτύλων μου. Στη συνέχεια, έπαιξα και λίγο κιθάρα, αλλά περίπου στα 14, ανακάλυψα τα ντραμς και στα 14 συνειδητοποίησα ότι με αυτό ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά στη ζωή μου.

Πώς είναι για ένα παιδί να συνειδητοποιεί ότι έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που αφορά την υγεία;

Το συνειδητοποίησα σιγά σιγά, με τα χρόνια. Η πρώτη μου ανάμνηση είναι από το νηπιαγωγείο, όταν με ρωτούσαν συνέχεια οι συμμαθητές μου τι είχα. Τότε, μου φαινόταν περίεργο. Εξάλλου, για μένα όλο αυτό ήταν φυσιολογικό, αφού και οι γονείς μου το αποδέχτηκαν πολύ ψύχραιμα και ώριμα. Κατόπιν, έμαθα να το εξηγώ και στους άλλους. Κάθε φορά που πήγαινα έξω, ήταν μια νέα εμπειρία. Επίσης, οι ερωτήσεις δεν ήταν πάντα ευγενικές. Έζησα και τον χλευασμό κάποιες φορές. Στην εφηβεία προσπαθούσα συχνά να κρύψω τη διαφορετικότητά μου και να μη ζητάω βοηθεία. Έκανα υπερπροσπάθεια να περπατήσω σαν τους άλλους. Πολύ αργότερα, επειδή ασχολούμαι και με τον αθλητισμό, ανέβασε ένας φίλος μου ένα βίντεο που έκανα σερφ και είχαμε τόσο θετική ανταπόκριση που άλλαξαν όλα! Συνειδητοποίησα όχι μόνο ότι δεν πρέπει να το κρύβω αλλά θέλω να το δείχνω όσο περισσότερο μπορώ, για να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους. 

 

Γιατί ντραμς και όχι κάποιο άλλο όργανο;

Δέθηκα με τα ντραμς στα 14, όταν έπαθα έναν πολύ ισχυρό μυικό σπασμό στο ισχύο και δεν μπορούσα να περπατήσω για πάρα πολύ καιρό. Οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι και έπρεπε να συνηθίσω τη ζωή μου σε αναπηρικό αμαξίδιο. Εκ των πραγμάτων δεν μπορούσα να ασχοληθώ με κάποια πράγματα που έκανα τότε, όπως το μπάσκετ. Ένιωσα κενός και ότι όσα είχα προσπαθήσει για χρόνια, κατέρρευσαν. Αποφάσισα τότε να αρχίσω ντραμς και πίστεψα ότι μια μέρα θα τα κατάφερνα ξανά. Τα ντραμς μου έδωσαν κίνητρο. Πάλεψα ξανά και άναψε μια φλόγα μέσα μου. Βέβαια, δε θέλω κάποιος να παρεξηγήσει τα λεγόμενά μου και να θεωρήσει ότι είναι κακό να είσαι σε αμαξίδιο. Απλά για μένα αυτό ήταν το κίνητρό μου.

Ξέρω ότι πλέον έχεις και το δικό σου μουσικό στούντιο. Πες μας λίγα πράγματα για αυτήν την επαγελλματική κίνηση.

Ήθελα πάντα να φτιάξω ένα στούντιο και είχα σκοπό να το κάνω πολύ αργότερα, όταν θα ζούσα μόνιμα πια στην Ελλάδα και έχοντας κάνει πολλές περιοδείες. Όμως, όπως σε όλους, ο covid - 19 μου άλλαξε τα σχέδια και γύρισα στην Αθήνα. Έτυχε τότε να βρω έναν χώρο στο Νέο Ηράκλειο (Πολυτεχνείου 44) και αποφάσισα να τον ανακαινίσω και να τον κάνω ένα σύγχρονο στούντιο με προδιαγραφές εξωτερικού. Το lockdown με έκανε να πραγματοποιήσω ένα όνειρο που ήθελα πάντα δηλαδή! Ο χώρος ονομάζεται Gem Studios. 

Είσαι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα της πανδημίας;

Όλη αυτή η ιστορία μου έδειξε ότι ποτέ δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί και γι' αυτό είναι σημαντικό να βρισκόμαστε στο σήμερα. Το παίρνω δηλαδή μέρα με τη μέρα, προσπαθώ να συγκεντρώνομαι στο τώρα. Και ξέρω πως ό, τι και αν γίνει αύριο, εγώ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα συνεχίσω να κάνω αυτά που αγαπώ! 

Τελικά η δύναμη είναι κάτι που βγαίνει από μέσα μας ή έρχεται απέξω;

Και τα δύο πάνω κάτω! Η δύναμη αρχίζει από μας αλλά αν το σκεφτείς, ένα κίνητρο δίνει πάντα την ώθηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κίνητρο είναι η υγεία. Και επειδή δεν είμαστε ρομπότ, όλοι χρειαζόμαστε στήριξη. Είχα πάντα και εγώ βοήθεια από ανθρώπους, όπως η οικογένεια και οι φίλοι μου, αλλά είχα και θέληση.

Τι κοινό έχουν η μουσική και η γυμναστική που μας βοηθάει να εξελιχθούμε στη ζωή μας;

Και τα δύο έχουν χτίσει τον χαρακτήρα μου. Χρειάζονται και τα δύο υπομονή, επιμονή και σε ωθούν να βάζους στόχους. Χρειάζεται καθημερινή προπόνηση, που φυσικά θα σου φέρει δυσκολίες και απογοητεύσεις, αλλά και αυτά τα μαθήματα είναι εξίσου σημαντικά!

Ποιοι είναι οι στόχοι σου αυτήν τη στιγμή;

Έχω μεγάλα όνειρα! Ως motivational speaker, θέλω να δώσω ξανά ομιλίες από κοντά. Έχω κανάλι στο YouTube επίσης. Ως μουσικός θέλω να κάνω περιοδείες είτε με τη δική μου δουλειά που λέγεται "Empowerment Through Music" είτε παίζοντας για άλλους μουσικούς, να παίξω σε δίσκους άλλων αλλά και χρησιμοποιώντας το studio μου να αναδείξω τα έργα νέων καλλιτεχνών. Ξέρω ότι θα τα καταφέρω όλα γιατί έχω όλη τη ζωή μπροστά μου!

Κλείσε με μια φράση που σε εκφράζει.

Η αποτυχία είναι ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία. Οι δύσκολες στιγμές είναι αυτές που μας αλλάζουν και μας βοηθούν να αναπτυχθούμε και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. 

Μπορείτε να βρείτε τον Άγγελο εδώ: 

http://Angelo Pentaris (YouTube) 
https://www.facebook.com/AngeloPentaris/ (Facebook)
https://www.instagram.com/angelopentaris/?hl=el (Instagram)

Και μπορείτε να δείτε σε video την ιστορία του Άγγελου εδώ https://vimeo.com/254970837

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.