#new_entry: FRENZEE on deBόp!

#new_entry: FRENZEE on deBόp!

Oι Frenzee είναι ένα φρέσκο σχήμα από τρία αδέλφια (Απολλωνία, Νίκος και Αντώνης) που γεννήθηκαν στην Αυστραλίας αλλά μεγάλωσαν ως επί το πλείστον στην Κρήτη. Η χημεία που έχουν μεταξύ τους βγαίνει και στη μουσική που παίζουν, ένα τσαμπουκαλεμένο punk rock με πλήθος επιρροών το οποίο έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού, μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις τους αλλά και mouth to mouth. Πριν λίγο καιρό έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους, ομώνυμο, e.p. και το deBop δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους.

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση πριν ακόμη καν ακούσω τη μουσική σας είναι το όνομα της μπάντας και το artwork, τα οποία θεωρώ ότι δίνουν μια ταυτότητα που τελικά δένει αρμονικά με τον ήχο σας. Πείτε μας δυο λόγια για αυτά τα δύο στοιχεία καθώς και για το πώς βρεθήκατε να παίζετε μαζί και, μάλιστα, το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Το όνομα της μπάντας μας ήρθε νωρίς. Αυτή η λέξη εκφράζει πολλά για μας, για το πώς νιώθουμε όταν παίζουμε αλλά και για τη κατάσταση των πραγμάτων κοινωνικά, πολιτικά και  ψυχολογικά. Το artwork του ΕΡ το έφτιαξε η Απολλωνία. Τη περίοδο που δουλεύαμε τα κομμάτια, δούλευε και το artwork.

Η μάνα μας είχε μια συλλογή δίσκων με διάφορες μπάντες και τη μουσική αυτή την αγαπήσαμε από μικρά. Με τη πανδημία βρήκαμε τον χρόνο να ασχοληθούμε. Αρχίσαμε να βαράμε με μανία τύμπανα, κιθάρες και φωνητικά μέσα στο 2020-2021 και κάναμε μπάντα επιτέλους, κάτι που θέλαμε από πάντα.

O ήχος σας, προσωπικά, μου έφερε στο μυαλό διάφορα πράγματα, από 70ς πρώιμο βρετανικό punk, μέχρι τους Fugazi και τους R.A.T.M, σε άλλες στιγμές πάλι μου φαίνεται πολύ ιδιαίτερος και ξεχωριστός (και αυτό μάλλον είναι καλό). Μιλήστε μας για τις μουσικές σας επιρροές.

Από παιδιά ασχολούμαστε με διάφορα είδη μουσικής και μουσικά όργανα. Μεγαλώσαμε με διάφορες παραδοσιακές μουσικές - κρητικά, ιρλανδέζικα, τούρκικα, με χιπ-χοπ του 90’ και του 2000’, ηλεκτρονική.  Όσον αφορά την πανκ/ροκ συγκεκριμένα, μεγαλώσαμε με μπάντες όπως AC/DC, Nirvana, Rage Against The Machine, Motörhead, Prodigy, Hole, The Jon Spencer Blues Explosion, Bikini Kill, Fugazi, Green Day, Annihilation Time κι άλλες πολλές.

Έχετε καταγωγή από δύο διαφορετικά μέρη την Κρήτη και την Αυστραλία. Τι ρόλο έχει παίξει το καθένα στην εξέλιξη σας ως μουσικούς –δημιουργούς;

Όλοι οι μουσικοί/δημιουργοί εμπνέονται από το περιβάλλον τους, το κόσμο τους. Το τυχερό μας είναι ότι έχουμε δύο πηγές έμπνευσης/επιρροής έχοντας μεγαλώσει με δύο κουλτούρες. Όπως πάρα πολύς κόσμος. Κι έχει παίξει μεγάλο ρόλο στα πάντα.

 

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας e.p. στην εταιρία Ouga Booga and the Mighty Oug Recording που έχουν ιδρύσει οι 1000 mods. Πώς βιώσατε τη διαδικασία της ηχογράφησης;

Ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία. Πορωθήκαμε βαριά. Ηχογραφήσαμε το ΕΡ στο υπόγειο του σπιτιού μας, με τη βοήθεια του φίλου Αριστοτέλη Τέλη.

Ένα σημαντικό στοιχείο στην πανκ/ ροκ μουσική είναι, φυσικά, ο στίχος. Ποια πράγματα σας εμπνέουν να γράψετε στίχους και να τους τραγουδήσετε;

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να γράψουμε στίχους, βγαίνουν σε κοινωνικοπολιτικά θέματα. Πολλά απ’τα τραγούδια μας σχολιάζουν τον καπιταλισμό και τους ιούς του, τη λαιμαργία, τον σεξισμό και τη πατριαρχία. Τη ψυχολογική κατάσταση του καθένα και το πώς είναι να ζεις ως νέος άνθρωπος στον κόσμο μας σήμερα.

To καλοκαίρι θα μοιραστείτε τη σκηνή του Rockwave Festival στη Μαλακάσα με σημαντικά ονόματα όπως οι Black Keys και οι Puscifer. Σκέψεις για αυτό το live; Και γενικότερα ποια είναι τα πλάνα σας για το άμεσο μέλλον;

Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για το Rockwave! Ανυπομονούμε.
Στο σύντομο μέλλον μπαίνουμε στούντιο να γράψουμε το άλμπουμ μας και κοιτάμε να πάμε περιοδεία εκτός Ελλάδας.

 

FRENZEE BANDCAMP

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.