Μια "επεισοδιακή" συνέντευξη

Μια "επεισοδιακή" συνέντευξη

Τα βιντεάκια τους λάτρεψαν οι απανταχού φαν των ξένων σειρών στην Ελλάδα. Από τις παλαιότερες (βλ. x-files) μέχρι τις πιο σύγχρονες (πχ. Walking dead), καμιά δε γλιτώνει από τη διάθεσή τους για τρολάρισμα. Σας παρουσιάζουμε την Ιωάννα, το Δημήτρη και το Γιώργο ή αλλιώς τους "Επεισοδιακούς".

Πώς γεννήθηκε η ιδέα;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Για πολλά χρόνια μου άρεσε να γράφω τραγούδια παρωδίες για τα πάντα. Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε σειρές αρχίσαμε να γράφουμε τραγούδια-παρωδίες για τις σειρές που βλέπαμε. Στην πορεία μπήκε στη μέση και ο Γιώργος ο οποίος άκουσε την παρωδία του homeland του άρεσε και είπε πως πρέπει να μπει στο youtube .Έτσι μπήκαμε στο spoiler alert (http://spoileralert.gr/) και έγινε το σπίτι μας. 

Τι είναι το spoiler alert? 
ΓΙΩΡΓΟΣ: Πρόκειται για ιστοσελίδα που περιλαμβάνει κριτικές & παρουσιάσεις βιβλίων , κόμικ , ταινιών και σειρών.

Πόσες σειρές και ποιες "τρολάρετε" ?
ΙΩΑΝΝΑ: Homeland , Game of thrones, Breaking Bad, True detective, House of cards, x-files, Friends, Walking dead και βέβαια έχουμε και κάποιες στα σκαριά.  (https://www.youtube.com/playlist?list=PLXTBUkdydxh-_t7_fXrd-CwyuvsdbMVTh)

Πώς τις επιλέγετε;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Είναι θέμα έμπνευσης, γίνεται το κλικ εκεί που δεν το περιμένεις. Τα περισσότερα τα σκέφτηκα Δευτέρα πρωί στη δουλειά.

Ποια στοιχεία ενός ήρωα σας ιντριγκάρουν ώστε να τον βάλετε στο στόχαστρο; Ποιος ο αγαπημένος σας ήρωας ;
ΙΩΑΝΝΑ: Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ή ακόμα και το όνομά του, κάτι που μπορεί να δώσει το έναυσμα για να γράψουμε το στίχο. 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Ο Rast για παράδειγμα από το True Detective είναι ένας αντισυμβατικός τύπος, σε σημείο γραφικότητας.

Ποια είναι η διαδικασία για τη δημιουργία ενός βίντεο;
ΙΩΑΝΝΑ: Πρώτα παραφράζουμε τους στίχους από ένα τραγούδι. Τους δείχνουμε στο Γιώργο, ο οποίος ενθουσιάζεται και λέει ότι αυτό θα γίνει viral, εμψυχώνει την ομάδα και ξεκινάμε τη δουλειά. Στέλνουμε τους στίχους στους EZ song lessons στο Λονδίνο (http://YouTube.com/c/ezsonglessons), οι οποίοι γράφουν τη μουσική , ηχογραφούμε τη φωνή στην Ελλάδα και ο Γιώργος φτιάχνει το βίντεο με πλάνα της σειράς. Στη συνέχεια, γυρίζουμε πλάνα σε green screen και γίνεται το τελικό μοντάζ.

Τα βίντεό σας έχουν πολλά views στο you tube, αυτό σας εξασφαλίζει κάποιο κέρδος; 
ΓΙΩΡΓΟΣ: Όχι, άλλωστε όλο αυτό γίνεται για χόμπυ και στόχος είναι να περάσουμε καλά και αυτό να βγαίνει προς τα έξω (γέλια).

Γιατί δεν ασχολείστε με ελληνικές σειρές ;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ :Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει κάτι που να μας τράβηξε το ενδιαφέρον. (Μετά τους "Απαράδεκτους" το χάος ) (γέλια). Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείεται. 

Γιατί επιλέξατε την παρωδία σειρών και όχι τη σάτιρα; 
ΓΙΩΡΓΟΣ: Γιατί η σάτιρα απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά. Δεν έχουμε τον χρόνο γι' αυτό, η καθημερινότητα δε μας αφήνει να ανταπεξέλθουμε.

Μιλήστε μας για το τελευταίο σας βίντεο;
Είναι η παρωδία για το Walking dead. Αυτή τη φορά συνεργαστήκαμε με την make-up artist Χρύσα Μιχαηλίδου (https://www.facebook.com/gwenmakeup/?fref=nf&pnref=story), για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην εμφάνιση του Δημήτρη. Κάναμε εξωτερικά γυρίσματα και το διασκεδάσαμε πολύ. 
Επιλέξαμε να το δημοσιεύσουμε τώρα ώστε να συμπέσει με την πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν της σειράς παγκοσμίως.


Κάτι αποκλειστικό για τους αναγνώστες μας;

SONS OF ANARCHY...COMING SOON

 

 

Αντώνης Μπάτζιος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.