Μια συνέντευξη με τον Kill Emil, λίγο πριν το μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι!

Μια συνέντευξη με τον Kill Emil, λίγο πριν το μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι!

Λίγες μέρες πριν το μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι στο six d.o.g.s, με αφορμή την αναχώρηση του Kill Emil για το εξωτερικό, μιλήσαμε μαζί του για τη μουσική και τα νέα σχέδια! Πόσα παραπάνω να σου πούμε για έναν απο τους πιο αγαπημένoυς beatmakers της εγxώριας μουσικής σκηνής; Απόλαυσέ τον παρακάτω και φρόντισε να είσαι στο six d.o.g.s στις 26 Μαρτίου για να πεις ένα μεγάλο «Γεια!».

 

Παρότι δεν χρειάζεσαι και ιδιαίτερες συστάσεις στο αθηναϊκό κοινό, θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα για σένα; Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την μουσική; Πως ξεκίνησε όλη αυτή η μουσική περιπέτεια;

Aσχολούμαι ενεργά με την μουσική τα 8 τελευταία χρόνια. Ξεκίνησα σαν κιθαρίστας σε μια Post Rock μπάντα, τους Cinekod. Λίγα χρόνια αργότερα γνώρισα τον J.Melik και τον Billa Qause, οι οποίοι με μύησαν στη φάση του Beatmaking και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Pad Trio, η Beatquick και ο Kill Emil. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά! 

 

Θυμάσαι τους πιο αγαπημένους σου δίσκους σου ως έφηβος; Ποιες ήταν οι μουσικές εκείνες που διαμόρφωσαν την μουσική σου παιδεία και τα γούστα σου;

Βασικά ποιον δίσκο να πρωτοθυμηθώ! Ένα σύντομο top 5 που μου έρχεται στο μυαλό είναι: 1.The Stone Roses - The Stone Roses, 2.Happy Mondays - Pills 'n' Thrills and Bellyaches, 3.Orbital - Snivilisation, 4.Gangstarr - Daily Operation, 5.Dj Shadow - Endtroducing.

 

Ποια ήταν αυτή η συνεργασία (από όλες όσες έχεις κάνει) που δεν πίστευες ότι θα σου προταθεί ποτέ και συνέβη; 

Πέρυσι τον Μάρτιο ένα ωραίο πρωινό, ξυπνάω, φτιάχνω καφέ και μπαίνω facebook. Ώσπου να πιω την πρώτη γουλιά καφέ, βλέπω μήνυμα από τον The Architect (από τους L’entourloop), τον οποίο ήδη θαύμαζα, να μου λέει τη γνώμη του για την μουσική μου. Με προσκάλεσε επίσης να παίξω live σαν guest σε ένα festival στο Saint Ettiene της Γαλλίας. Τις επόμενες μέρες οι άνθρωποι του management επικοινώνησαν μαζί μου και κάπως ετσι ξεκίνησαν όλα!! Πήγα, έπαιξα, γνωριστήκαμε και στην συνέχεια κανόνισα σε συνεργασία με το Four Twenty Break Bar να έρθουν στην Αθήνα για ένα live όπου έγινε χαμός! Από τότε έχουμε συχνή επικοινωνία και ανυπομονώ να τον ξανασυνάντησω τέλη Μαρτίου στη Γαλλία!

 

Πως βλέπεις την εγχώρια μουσική παραγωγή τα τελευταία χρόνια;

Κατά τη γνώμη μου η μουσική παραγωγή στην Ελλάδα καλπάζει. Συνέχεια ακούω ωραίες παραγωγές και αυτό είναι πολύ ευχάριστο γιατί δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους παραγωγούς του εξωτερικού. Όρεξη να έχουμε, να γράφουμε μουσική και όλα γίνονται. 

 

Εντοπίζεις διαφορές με την μουσική σκηνή του εξωτερικού; Προσωπικά, βλέπω μια έντονη δραστηριότητα, με πολλές συνεργασίες, δυναμικές παρουσίες των djs και μουσικών παραγωγών κ.α.. Υπάρχει κάτι που γίνεται εντελώς διαφορετικά έξω; Κάτι που βοηθάει τους καλλιτέχνες του εξωτερικού; 

Η διαφορά που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού είναι το κοινό/ο κόσμος. Στην Ελλάδα έχουμε το κακό συνήθειο να ακούμε ότι μας πλασσάρουν, άσχετα αν είναι ακουστικά καλό ή όχι.Το κοινό στο εξωτερικό είναι πιο απαιτητικό. Ο κόσμος που πηγαίνει σε lives/dj sets πἀει πρώτα από όλα για να ακούσει πραγματικά καλή μουσική και μετά για κοινωνικοποίηση. Συνεπώς ένας καλλιτέχνης παίρνει άλλη ώθηση από το κοινό που αναγνωρίζει τη δουλειά του με αποτέλεσμα να θέλει να γίνεται όλο και καλύτερος. 

 

Ήρθε η ώρα να μας μιλήσεις και για την αποχώρηση σου από την Αθήνα. Φαίνεται πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση του tour σου σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, δεν θα υπάρξει επιστροφή στα γνωστά εδάφη αλλά θα μετεγκατασταθείς μόνιμα στην Γερμανία. Αυτή η απόφαση σχετίζεται με τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Τα τελευταία χρόνια σκεφτόμουν αρκετά το ενδεχόμενο να μετακομίσω σε μια άλλη χώρα και αποφάσισα το 2016 να κάνω το μεγάλο βήμα! Λίγες μέρες πριν το live μου στη Ζυρίχη επισκέφτηκα τη Γερμανία όπου έγινε η πρώτη επαφή με κάποιους σπουδαίους καλλιτέχνες που θαύμαζα. Υπάρχουν πολλά σχέδια, σίγουρα θα υπάρξουν νέες συνεργασίες και νέα κομμάτια. Stay tuned! 

 

Επαγγελματικά όνειρα για το μέλλον; Σκοπεύεις να επιστρέψεις ξανά στην Αθήνα;

Καινούργιο άλμπουμ, νέες συνεργασίες, επιτυχημένα live και πάνω απ' όλα να κάνω αυτό που μ' άρέσει, να δημιουργώ μουσική. Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου είναι εδώ, οπότε εάν ο δρόμος με φέρει ξανά στην Αθήνα, σίγουρα δεν θα πω όχι.

 

Εν αναμονή λοιπόν του μεγάλου πάρτι και των νέων συνεργασιών! Καλή αρχή Αιμίλιε!

Η πρώτη φωτογραφία ανήκει στον Thanasis Maikousis.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.