Μουσική, ένα food blog και μια περιοδεία: παρέα με τους Imam Baildi!

Μουσική, ένα food blog και μια περιοδεία: παρέα με τους Imam Baildi!

Λίγες μέρες μετά την εμφάνισή τους στο PassPort (19 Φεβρουαρίου) και λίγες ώρες πριν την δεύτερη (26 Φεβρουαρίου), είχαμε μια μικρή συνομιλία μαζί τους. Λίγο που τους απολαύσαμε το καλοκαίρι στην Βουδαπέστη, λίγο τα τελευταία live, δεν θέλαμε και πολύ! Οι Imam Baildi μας είχαν λείψει και τώρα παίζουν στο repeat!

 

Θα σας συναντήσουμε στην σκηνή του PassPort μετά από περίπου 6 μήνες που έχουμε να σας δούμε μιας και η τελευταία φορά που σας ακούσαμε ήταν σε μία από τις τόσες σκηνές του Sziget Festival στη Βουδαπέστη (χα! δεν μας είδατε αλλά ήμασταν εκεί!). Πώς ήταν η εμπειρία σας από το φεστιβάλ αυτό;

To Sziget είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη, και μόνο το γεγονός ότι μας κάλεσε για δεύτερη φορά είναι για μας μεγάλη τιμή. Πέραν αυτού είναι πραγματική απόλαυση να ανεβαίνεις στη σκηνή και να δέχεσαι την ενέργεια του κόσμου που είναι πραγματικά διαφορετική, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κοινό που βρίσκεται εκεί 4-5 μέρες και, έχοντας δει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής, βρίσκεται μπροστά σου και σου μεταδίδει όλη αυτή την καλή διάθεση που έχει συσσωρεύσει.

 

Τα μουσικά φεστιβάλ και σκηνές που έχετε επισκεφθεί στο εξωτερικό είναι πολλά! Θυμάστε κάποια συμμετοχή σας ή κάποιο live που να σας έχει αφήσει ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα; Να συνέβη κάτι, να είδατε ή να ακούσατε κάτι..

Είναι πολλές οι στιγμές, τόσο πάνω στη σκηνή, όσο και στη διάρκεια των ωρών που ταξιδεύουμε. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις, αλλά μια από τις πιο συγκινητικές εμπειρίες που ζήσαμε ήταν πέρσι τον Ιούλιο, στη συναυλία μας στο Παρίσι. Ήταν μια πολύ φορτισμένη περίοδος για όλους του Έλληνες, και τόσο εμείς όσο και το κοινό είχε πολύ ένταση μέσα του, η οποία τελικά εκτονώθηκε με απίστευτη ενέργεια και κέφι από τον κόσμο. Το πιο ωραίο ήταν ότι στη συγκεκριμένη συναυλία το κοινο ήταν εξίσου μοιρασμένο μεταξύ Ελλήνων και ξένων, και όλοι εκδήλωναν την ίδια ενέργεια και συγκίνηση. Για μας ήταν μια απόδειξη ότι παρόλα όσα κατά καιρούς συμβαίνουν, υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στο εξωτερικό για την ελληνική τέχνη και πολιτισμό. Νιώσαμε χαρούμενοι και περήφανοι για την ταυτότητά μας, κάτι που συχνά το ξεχνάμε μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα των τελεταίων ετών.

 

Κάτι πήρε το μάτι μας για ένα food blog στη σελίδα σας! Για πείτε, για πείτε! (Θα σας χειροκροτήσουμε για κάθε ένα τραγούδι αλλά ένα χειροκρότημα στο τέλος, θα το αφιερώσουμε σε αυτή την επιλογή σας! :D)

Ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, κατά καιρούς τυχαίνει να τρώμε σε μερικά πολύ ξεχωριστά μέρη. Αναζητούμε πάντα τα μέρη με αυθεντική κουζίνα, τα οποία ευτυχώς είναι πολλά και συναντάμε ιδιαίτερους ανθρώπους με μεράκι. Το food blog στοχεύει στο να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και να αναδείξουμε το πόσο αξιόλογες είναι οι τοπικές κουζίνες πρωτίστως στην Ελλάδα, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού.

 

3 album στη δισκογραφία σας, πολλές και εξαιρετικές συνεργασίες, live ανά τον κόσμο.. Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να κάνετε ως μπάντα και δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη;

Έχουμε πολλές καινούριες ιδέες που ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στο κοινό μόλις είναι έτοιμες. Κάποιες από αυτές θα ακούσετε και στο PassPort αυτή την Παρασκευή. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αγαπάμε αυτό που κάνουμε και να μπορούμε να μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τη μουσική με τον κόσμο.

 

Οι επόμενες στάσεις, μέχρι τον Ιούλιο, είναι πολλές! Ανυπομονείτε ιδιαίτερα για κάποια εμφάνιση; 

Δεν κάνουμε διακρίσεις μεταξύ συναυλιών. Είτε είναι μικρές είτε μεγάλες, εντός ή εκτός Ελλάδας, κάθε συνεύρεση με το κοινό είναι μοναδική και μπορεί να σε εκπλήξει εκεί που δεν το περιμένεις. Ανυπομονούμε εξίσου για όλες.

 

Θέλουμε να μας γράψετε κάτι συναρπαστικό, κάτι που να μην το γνωρίζουμε, μια ευχή, μια σκέψη, να μας δώσετε μια γεύση για το τι ακολουθεί! Ό,τι νομίζετε πως θα κλείσει πιο ιδανικά αυτή τη μικρή μας συνομιλία. 

Το Μάρτιο θα κυκλοφορήσουμε το live album μας, με κομμάτια από συναυλίες των τριών τελευταίων ετών. Έχουμε διαλέξει τις πιο ιδιαίτερες στιγμές και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα γιατί νιώθουμε ότι ενσωματώνει όλη την αγάπη και την ενέργεια του κόσμου. Για εμάς το album αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία γιατί πρώτον υπάρχουν πολλά κομμάτια που παίζουμε μόνο στις εμφανίσεις μας και δεν έχουν δισκογραφηθεί μέχρι τώρα, αλλά και γιατί ούτως ή άλλως ο τρόπος που παίζουμε τα κομμάτια στις συναυλίες διαφέρει πολύ από το πώς είναι στα προηγούμενα albums μας. Λίγο μετά το live album θα κυκλοφορήσει και ένα project έκπληξη, το οποίο θα είναι ένα solo album της τραγουδίστριάς μας, Ρένας Μόρφη, στο οποίο έχουμε κάνει την παραγωγή σε καινούρια κομμάτια και διασκευές παλιότερων.

Το Μάιο και Ιούνιο θα είμαστε σε περιοδεία στην Ευρώπη (Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Λονδίνο, Γερμανία και Ελβετία), και επιστρέφοντας ξεκινάμε την καλοκαιρινή μας περιοδεία μας Ελλάδα, που είναι πάντα απολαυστική, ενώ παράλληλα θα κάνουμε και κάποιες εμφανίσεις σε φεστιβάλ στη Γαλλία. Όλα τα παραπάνω μας γεμίζουν με χαρά και όρεξη, και θα προσπαθήσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας να τα μεταδώσουμε στον κόσμο τόσο από τη σκηνή, όσο και μέσα από νέα, φωτογραφίες και video  που ανεβάζουμε στο site μας (imambaildi.com) και στις σελίδες μας στα social media.

 

Τους ευχαριστούμε πολύ!

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.