Η Κορίνα Λεγάκη «δική σας» | Μία συνέντευξη στο deBόp με αφορμή το νέο της τραγούδι

Η Κορίνα Λεγάκη «δική σας» | Μία συνέντευξη στο deBόp με αφορμή το νέο της τραγούδι

Μετά την πιο γλυκιά και ξεσηκωτική πρόγευση που μας έδωσε τον περασμένο Μάιο με το τραγούδι «Ένα Πρωί Γλυκό», η Κορίνα Λεγάκη επιστρέφει με ένα δεύτερο single, ένα ακόμα πλάνο από το επερχόμενο άλμπουμ της με τίτλο «Σεκάνς» και δηλώνει «Δική Σου».


Τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο Ορέστης Ντάντος, ο τραγουδοποιός που έχει ξεχωρίσει για το προσωπικό του βλέμμα πάνω στον ήχο και τον στίχο της εποχής.

Με αφορμή αυτή τη μπαλάντα λοιπόν, που ξεχειλίζει από αγάπη και αισιοδοξία, η Κορίνα έρχεται στο deBόp για να μας μοιράσει λίγη από την μοναδική της ενέργεια!

«Δική σου». Μίλησε μας για το νέο σου τραγούδι. 

Το «Δική σου» σε στίχους και μουσική του Ορέστη Ντάντου είναι το δεύτερο τραγούδι-προπομπός από το νέο μου άλμπουμ με τίτλο «σεκάνς». Την ενορχήστρωση υπογράφει το συγκρότημα Δραμαμίνη, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής «σκηνοθετεί» ο γκουρού της παρέας Μανώλης Φάμελλος. Το «Δική σου» κυκλοφορεί και οπτικοποιημένο, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κουντουρά.

... Μόνο η μεγάλη αγάπη
γίνεται μια σταλιά
να μπει σε κάθε βλέμμα
σε κάθε αγκαλιά...
Είναι ένα τραγούδι - κατάθεση ψυχής; Ο έρωτας είναι μια κινητήριος δύναμη για καλλιτεχνική δημιουργία; 

Το «Δική σου» είναι υπέρμαχος του έρωτα - της αγάπης, της συνύπαρξης, του μοιράσματος και της εμπιστοσύνης.
Ο έρωτας είναι πάντα μια από τις κύριες κινητήριες δυνάμεις για την καλλιτεχνική δημιουργία, ο έρωτας που αντιμάχεται τον θάνατο.

Ποιο είναι το καλλιτεχνικό στοιχείο που σε συνδέει με τον Ορέστη Ντάντο; 
Η εξερεύνηση του βαθύτερου καλλιτεχνικού εαυτού μας αλλά και η διάθεση για παιχνίδι στον ίδιο "κήπο", με ανοιχτό το αίσθημα της έκπληξης!

Δραμαμίνη και Μ. Φάμελλος. Συνεργάτες δυνατοί και με ανανεωτική διάθεση. Τι σε οδήγησε σε αυτές τις επιλογές; 

Στη διάρκεια της καραντίνας και του γενικότερου κλεισίματος, διάλεξα να συνομιλήσω με τραγουδοποιούς της γενιάς μου. Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση, αρχικά μέσω διαδικτύου, για τους δημιουργούς και το υλικό τους, με σκοπό να φτιάξουμε μαζί τον επόμενο δίσκο μου. Ένιωσα πως ο πιο κατάλληλος συνδετικός κρίκος στην όλη προσπάθεια θα έπρεπε να είναι ο Μανώλης Φάμελλος, και του το πρότεινα. Απάντησε θετικά και για μένα υπήρξε πολύτιμη η πολύχρονη εμπειρία του - τραγουδοποιός και παραγωγός της δισκογραφίας, Έλληνας και κοσμοπολίτης, αλλά και βαθύς γνώστης των μουσικών πραγμάτων της χώρας μας. Εκείνος μου σύστησε τους Δραμαμίνη, οι οποίοι με τις ενορχηστρώσεις τους φώτισαν μια άλλη πτυχή του μουσικού υλικού μου αλλά και μια δική μου ερμηνευτική πλευρά!

Γεννημένη στην Κρήτη και καταγωγή από Νάξο και Σουηδία. Πόσο συντέλεσαν στη διαμόρφωση της μουσικής κουλτούρας σου οι διαφορετικές επιρροές; 

Το περιβάλλον αλλά και το dna της καταγωγής σίγουρα παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, πόσο μάλλον του καλλιτεχνικού εαυτού. Ένα μωσαϊκό διαφόρων ακουσμάτων και επιρροών που πολλές φορές συγκρούονται μεταξύ τους, εξελίσεται σε μια συναρπαστική συνύπαρξη με το μοναδικό μείγμα που δημιουργεί.

Είσαι αρνητική με τη μουσική σκηνή της εποχής; Νοιώθεις ότι η νεολαία εκφράζει κάτι μέσα από αυτές τις επιλογές; 

Φαντάζομαι πως αναφέρεσαι στην τραπ «μουσική»... Είναι αυτονόητο για μένα πως κάθε είδος ρατσισμού, μισογυνισμού, σεξισμού, ακραίου καπιταλισμού, προσβολής της ανθρώπινης ύπαρξης και εξέλιξης που γίνεται τραγούδι και ισχυρίζεται πως έχει καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά, με βρίσκει απολύτως αντίθετη.

Υπάρχει κάποια συνεργασία που θα ήθελες να κάνεις οπωσδήποτε στο μέλλον; 

Ναι! Όταν συμβεί, θα το μάθετε...

Ετοιμάζεις κάποιες εμφανίσεις στο μέλλον;

Στα τέλη Νοεμβρίου ανεβαίνω για πρώτη φορά σε μια από τις πιο ιστορικές μουσικές σκηνές της πόλης, τον Σταυρό του Νότου. Λεπτομέρειες προσεχώς...

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.