Γνωρίζουμε τους νικητές του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο: Συνέντευξη με το The MÉTA Project

Γνωρίζουμε τους νικητές του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο: Συνέντευξη με το The MÉTA Project

Μιλήσαμε με τα κορίτσια του The MÉTA Project. Τα κορίτσια έχουν κερδίσει 8μηνη δωρεάν στέγαση στο creative hub του Ρομάντσο μετά από τη συμμετοχή τους στο φετινό διαγωνισμό CURestartup@Ρομάντσο που διοργανώνει το Ρομάντσο σε συνεργασία με το CU.

Τι «σκαρώνουν» 3 κορίτσια και πως ξεκίνησαν να το κάνουν αυτό;

Συναντηθήκαμε πριν από 2,5 χρόνια σε ένα ταξίδι και από τότε είμαστε αχώριστες. Στην πραγματικότητα είμαστε τέσσερεις. Η 4η της παρέας γυρίζει την Ευρώπη και μας στέλνει cart postal από όπου κι αν βρίσκεται!  Αυτό που κάνουμε οι υπόλοιπες στην Ελλάδα, είναι να αναζητάμε συνεχώς νέους τρόπους εξέλιξης και επικοινωνίας, μέσα από τη φωτογραφία και το video.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας που επιλέγουν οι καλλιτέχνες να φωτογραφηθούν και πως;

Εκεί που θα νιώσουν άνετα και οικεία, συνήθως το μέρος που τους έχει δώσει έμπνευση για δημιουργία. Φωτογραφίζονται με αυθορμητισμό κι εκεί που δεν το περιμένουν. ;)

Ιδανικά σε ποιον-α από όλο το καλλιτεχνικό φάσμα θα θέλατε να κάνετε παρουσίαση και γιατί;

Στη γιαγιά ή στον παππού ενός ξεχασμένου χωριού που λαχταρά να μας ξεναγήσει σ’ αυτό που αγαπά να κάνει.

 

Τι ανταπόκριση έχει το εγχείρημά σας ως τώρα; Ανταποκρίνονται εύκολα οι άνθρωποι που πλησιάζετε;

Μέχρι στιγμής ναι. Εξάλλου στο “Meet the Artist”, το project που τρέχουμε αυτή την περίοδο με σκοπό να προωθήσουμε μέσα από ένα ρομαντικό πρίσμα νέους καλλιτέχνες, αφήνουμε τους ίδιους να μας οδηγήσουν σε μέρη που μόνο εκείνοι γνωρίζουν. 

Με ποια κριτήρια επιλέγετε το πρόσωπο-α που θα παρουσιάσετε;

Την ιδιοσυγκρασία του.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για να βγει το τελικό αποτέλεσμα;

Το πρωτογενές υλικό κοιτάμε πάντα να είναι στην καλύτερη μορφή ώστε η επεξεργασία που θα κάνουμε μετά, να είναι η απολύτως απαραίτητη χωρίς περαιτέρω «photoshopισμούς» και editing. Χρωματικά θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σύμφωνα με την συγκεκριμένη παλέτα του κάθε εικονιζόμενου και τέλος ολοκληρώνουμε με την αισθητική μας όπου εξαρχής είναι και ο βασικός πυλώνας της κάθε δουλειάς μας.

 

Δώστε μας ένα παράδειγμα από ένα αγαπημένο σας έργο τέχνης από το οποίο εμπνέεστε; 

Το κτήριο του Ρομάντσο.

Τώρα που θα στεγαστείτε στο Ρομάντσο τι να περιμένουμε να δούμε από εσάς; Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Αρχικά, θα δείτε μια νέα και ανανεωμένη εικόνα μας. Μια πιο δομημένη παρουσία μας και τα πλέον πιο σταθερά - πρώτα - βήματά μας. Θέλουμε να απογειώσουμε το project μας «Meet the Artist» που είναι αυτό που μας ένωσε από την αρχή και επίσης να αφοσιωθούμε σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε. 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.