Γνωρίστε τους Club des Belugas!

Γνωρίστε τους Club des Belugas!

Ο band-leader των Club des Belugas, Maxim Illion, μας απαντά, λίγο πριν το live τους στην Αθήνα (δες περισσότερα εδώ) για την μπάντα του, τις εμπειρίες του και τα σχέδιά του! Γνωρίστε τους κι εσείς!

 

Πώς σχηματίστηκε η μπάντα; Γνωρίζατε ο ένας τον άλλο από πριν ή σας έφερε κοντά κάποιο τυχαίο συμβάν;

Μετά την κυκλοφορία του 3ου άλμπουμ το 2006 είχα πολλές προτάσεις για συναυλίες αλλά πάντα έπρεπε να λέω «λυπάμαι αλλά όχι» γιατί το Club des Belugas ήταν πρότζεκτ για έναν. Το 2007 έλαβα μια πρόσκληση για ένα τουρ στην Κίνα για 89 συναυλίες. Ήταν μια τόσο ενδιαφέρουσα προσφορά που δεν μπόρεσα να πω όχι. Κατά τύχη, συνάντησα τον Mickey Neher, τον ντράμερ των CdB. Καθώς δεν γνώριζα κανέναν από την τοπική μουσική σκηνή ο Mickey προίκισε την μπάντα με τους καλύτερους μουσικούς από το Βούπερταλ, την Κολωνία και το Έσσεν. Έως σήμερα, 9 χρόνια μετά, τα μέλη της μπάντας παραμένουν οι ίδιοι άνθρωποι.

 

Μετά από περισσότερες από 280 συναυλίες σε όλα σχεδόν τα μέρη της γης, ποιες είναι οι στιγμές που έχετε να θυμάστε περισσότερο και γιατί;

Νομίζω οι πιο εντυπωσιακές συναυλίες ήταν οι συναυλίες στην Κίνα και στο τουρ μας στην Βραζιλία το 2013 και αυτό, γιατί η κουλτούρα τους είναι τόσο διαφορετική από τον δικό μας ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Άλλη μια ξεχωριστή συναυλία ήταν στο Cool Jazz Festival Cascais (Πορτογαλία) το 2010, όπου παίξαμε με τόσους θαυμάσιους μουσικούς όπως την Norah Jones, την Joss Stone, τον Elvis Costello, την Diana Krall, τον Chris Isaak και τον Solomon Burk. (http://www.festivaisverao.com/Festivais-2010/CoolJazz-2010.html)

 

Πώς σας φαίνονται τα βραβεία; Πώς νιώσατε με την υποψηφιότητά σας το 2010 στα Spanish Jazz Awards;

Δεν μου αρέσουν τα βραβεία, δεν μπορούν να είναι δίκαια καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί μουσικοί στον κόσμο! Πληροφορήθηκα για την υποψηφιότητα αφού έγινε η απονομή των βραβείων : )

 

Τι νιώθετε ότι σας εκφράζει περισσότερο ως καλλιτέχνες;

Το καλύτερο μέσο για να εκφραστούμε ως μπάντα είναι σίγουρα η σκηνή και η στιγμή που παίζουμε live.

 

Ετοιμάζετε κάτι αυτόν τον καιρό; Ποια είναι τα σχέδιά σας;

Αυτήν τη στιγμή κάνω ένα remix ενός κομματιού από την αγαπημένη  μου μπάντα  "Bahama Soul Club", έχει πολλή πλάκα!Το 2017 θα ηχογραφήσω έναν jazz δίσκο μαζί με τον Ισπανό τραγουδιστή και κιθαρίστα Gecko Turner, άλλον έναν jazz δίσκο με τον Γερμανό τρομπετίστα Thomas Siffling όπως και έναν pop-house δίσκο με τον κιθαρίστα των Club des Belugas, Detlef Hoeller.

 

Σύνταξη: Γεωργία Σουβατζή, Γιώτα Τσελέντη

Γιώτα Τσελέντη

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.