Γ. Λαγγουρέτος, Χρ. Καλογράνης και Δ. Καλαντζής στο deBόp!

Γ. Λαγγουρέτος, Χρ. Καλογράνης και Δ. Καλαντζής στο deBόp!

Φθινόπωρο 2021... Αθήνα... στο ιστορικό Κύτταρο, που άντεξε και ανοίγει τις πόρτες του ξανά, μετά από 18 μήνες «κορωνονάρκης». Οι Magic de Spell μαζι με τον αγαπημένο Μίμη Καλαντζή και τα Γυμνά Καλώδια, θα «επαναφέρουν την τάξη στα συναυλιακά δρώμενα, σε ένα live δυναμίτη -όπως μας συνηθίζουν άλλωστε-.

Μια ζωντανή σύμπραξη που αναμένουμε με χαρά και λαχτάρα, όσο μεγάλη είναι και η ανυπομονησία να κατηφορήσουμε ξανά την Ηπείρου για να φτάσουμε στο Κύτταρο!

Το debop.gr έκλεψε λίγες κουβέντες από τους Γιώργο Λαγγουρέτο (Magic de Spell), Χρήστο Καλογράνη (Γυμνά Καλώδια) και Δημήτρη Καλαντζή για το επικείμενο live!

 

Φωτογραφία: Magic de Spell

Αν μπορούσαμε να βάλουμε ένα τίτλο στην επερχόμενη συναυλία σας θα προτείναμε «Η ισχύς εν τη ενώσει». Εσείς ποιο τίτλο θα δίνετε σε αυτό το live και γιατί;

Χρήστος Καλογράνης: Θα μπορούσε να είναι κι έτσι. Όμως ίσως να προτιμούσα το «Οι λόγοι που όλους μας ενώνουν». Γιατί η μουσική είναι που κινεί τα νήματα, η αγάπη για την μουσική και φυσικά η αγάπη και η εκτίμηση που έχουμε ο ένας για τον άλλο.

Γιώργος Λαγγουρέτος: «Μαζί». Είναι ωραίο να βρίσκεσαι ξανά με φίλους πάνω και κάτω απ' τη σκηνή. Με τα Γυμνά Καλωδια και το Δημήτρη Καλαντζή γνωριζόμαστε χρόνια, μας αρέσει η δουλειά τους, έχουμε καλή χημεία και θέλουμε πολύ να παίξουμε ξανά μαζί.

Δημήτρης Καλαντζής: Προσωπικά θα έλεγα: μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρεις και το λουρί της μάνας, γιατί αυτό το live το συζητάμε εδώ και δύο χρόνια περίπου και επιτέλους καταφέραμε να γίνει.

Ζωντανή συναυλία μετά από ένα τεράστιο διάστημα παύσης  -ειδικά των συναυλιών-, σε έναν αγαπημένο και ιστορικό χώρο, με ένα line up ζωντανή ιστορία της ελληνικής ροκ σκηνής. Τι ενώνει τους Magic de Spell, τα Γυμνά Καλώδια και τον Δημήτρη Καλαντζή;

Χρήστος Καλογράνης: Οι κοινές πορείες, οι παρέες και η ανάγκη της έκφρασης. Τα τραγούδια είναι που τα κάνουν όλα και ο κόσμος που τα αγαπάει. Κατά τα άλλα, είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας και αυτός είναι λόγος από μόνος του για να δημιουργήσεις την ευκαιρία για μια τέτοια συνάντηση.

Γιώργος Λαγγουρέτος: Η αγάπη για την ελληνόφωνη ροκ, η ενέργεια και o παλμός στα live, οι μπύρες και η  κυπριακή ζιβανία!

Δημήτρης Καλαντζής: Με τους magic μας συνδέει μια πραγματικά βαθιά φιλία που άρχισε απ' την πρώτη συνεργασία που είχαμε το 2008 (με τους Τσοπάνα rave). Εκτός αυτού με ενώνει και μια κουμπαριά, μιας και με τον Δημήτρη είμαστε κουμπάροι… Με τα Γυμνά  Καλώδια με συνδέουν πολλά πράγματα, αλλά το πιο περίεργο είναι, ότι στο  πρώτο ίσως live της ζωής μου και μάλλον και της δικής του, μιας και είναι μικρότερος, είχα πάει (ή μάλλον μας ειχαν πάει γιατί είμασταν 10 και 9 ετών) με τον Κώστα  (Γεροδήμο) και μάλιστα μας ειχαν ανεβάσει και στη σκηνή (υπάρχουν και ντοκουμέντα). Ήταν μια συναυλία από αυτές που έκαναν τα ελληνικά συγκροτήματα, τις Κυριακές τα πρωινά σε σινεμά  πίσω  στις αρχές της δεκαετίας του 80… Φίλοι από τότε….

 

Φωτογραφία: Χρήστος Καλογράνης (Γυμνά Καλώδια)

Τι θέλετε να βροντοφωνάξετε πάνω από τη σκηνή στον κόσμο που σας ακολουθεί και θα βρεθεί εκεί εκείνο το βράδυ αλλά και γενικότερα;

Χρήστος Καλογράνης: Τα τραγούδια και τους στίχους. Που είναι ο λόγος που υπάρχουμε και ο λόγος που ανταμώνουμε.

Γιώργος Λαγγουρέτος: Ότι μας ελειψαν! Οι online εμφανίσεις της καραντίνας ελπίζουμε να αποτελέσουν μια σύντομη παρένθεση. Διψάμε για κανονικές συναυλίες με ζωντανούς θεατές, ένταση και πάθος.

Δημήτρης Καλαντζής: Αααααααααργκχχχχχχχχχχ

Στο πρόγραμμα εντάσσεται και ο Τζίμης Πανούσης μέσα από τον δαιμόνιο Δημήτρη Καλαντζή. Τι θα συμβεί σε αυτό το μίνι αφιέρωμα στον Τζίμη Πανούση; Τι λείπει περισσότερο από την περσόνα του Πανούση στο σήμερα;

Γιώργος Λαγγουρέτος: Η ελευθερία της έκφρασης με το δικό του μοναδικό τρόπο. Ο Πανούσης στο παρελθόν  έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές μεταξύ άλλων στο Σκάι, στον Flash και στο Θέμα fm. Σήμερα στη μονομερή και απόλυτα κατευθυνόμενη ενημέρωση που μας παρέχεται, ο Τζίμης θα ήταν άνεργος. Μαζί με το χαρισματικό Μίμη Καλατζή, θα θυμηθούμε τον ανατρεπτικό και ακομπλεξάριστο λόγο του.

Δημήτρης Καλαντζής: Βασικά θα πουμε μερικά τραγουδάκια του Τζιμάκου, κυρίως της παλιάς περιόδου με τους Magic. Η άποψη λείπει… Όλοι νομίζουν ότι έχουν, αλλά όλοι λένε τα ίδια και τα ίδια.

Φωτογραφία: Δημήτρης Καλαντζής

 

Σε εσάς προσωπικά τι έλειψε το διάστημα της απουσίας σας από τις ζωντανές εμφανίσεις και τι προσδοκάτε από δω και στο εξής;

Χρήστος Καλογράνης: Μας έλλειψε ο κόσμος και η επικοινωνία. Ελπίζουμε αυτό να είναι η αρχή.

Γιώργος Λαγγουρέτος: Αφού δεν μπορούσαμε να παίξουμε ζωντανά, κυκλοφορησαμε νέα τραγούδια, όπως το «Είμαι» σε ποίηση Ιάσωνα Σταυράκη, τη διασκευή μας στη «Φαντασία στην εξουσία» των Στέλιου Βαμβακάρη και Πάνου Ηλιόπουλου και το live «Έρχονται οι άνθρωποι». Προσδοκώ να προβληθεί στην Αθήνα και αλλού το ντοκιμαντέρ «Διασχίζω τον κόσμο και φλέγομαι» που έχουν ετοιμάσει ο Βορης Καραγιάννης και ο Μιχάλης Λαμπριανίδης για την ιστορία των Magic de Spell. Και βέβαια να συνεχίσουμε τα live σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δημήτρης Καλαντζής: Εμένα προσωπικά μου έλειψε να λέω τις βλακείες μου και να έχει και κόσμο να τις ακούει, γιατί μόνος μου τις λέω έτσι κι αλλιώς.

Τετάρτη 27 Οκτώβρη θα το «γκρεμίσουμε» το ΚΥΤΤΑΡΟ; 

Χρήστος Καλογράνης: Θα χτίσουμε όλα όσα προσπαθούν να μας γκρεμίσουν. Το Κύτταρο δεν γκρεμίζεται. Θα είναι το οχυρό μας.

Γιώργος Λαγγουρέτος: Το Κύτταρο είναι το σπίτι της ελληνικής ροκ σκηνής. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές εκεί, όχι μόνο εμείς, αλλά γενιές και γενιές καλλιτεχνών και θεατών. Επιστρέφουμε με λαχτάρα. Ανεξάρτητα απ' αυτό, θα θέλαμε να μην χρειαζόταν λόγω συνθηκών να αποκλειστούν κάποιοι από τη βραδιά αυτή, χωρίς τη θέλησή τους. Περιμένω σύντομα να παίξουμε για όλους τους φίλους και τις φίλες μας χωρίς διαχωρισμούς.

Δημήτρης Καλαντζής: Ένα μαγαζί βρήκαμε να παίξουμε και θα το γκρεμίσουμε;

Όλες οι πληροφορίες για τη συναυλία βρίσκονται εδώ

Όλες οι φωτογραφίες (εκτός της φωτογραφίας του Δημήτρη Καλαντζή) είναι ευγενική παραχώρηση του Ηλία Μωραΐτη τον οποίο ευχαριστούμε θερμά

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.