Αθηνά Μουστάκα, Έλλη Καμπίτση και Κατερίνα Κυβετού στο deBόp!

Αθηνά Μουστάκα, Έλλη Καμπίτση και Κατερίνα Κυβετού στο deBόp!

Τρία υπέροχα κορίτσια και δύο καταπληκτικοί μουσικοί (Κώστας Λώλος και Ηλίας Βαμβακούσης) παρουσιάζουν για δεύτερη φορά ένα «σουρεαλιστικό μουσικό μπλέντερ», στο φουαγιέ του θεάτρου Άλφα.Ιδέα την Τρίτη 30 Ιανουαρίου. Η Αθηνά Μουστάκα, η Έλλη Καμπίτση και η Κατερίνα Κυβετού απάντησαν στις απορίες μας, αποκάλυψαν όνειρα και αγαπημένα τραγούδια κι εμείς ανυπομονούμε να πάμε να τις ακούσουμε ζωντανά!

 

Τι κάνουν αυτά τα 3 κορίτσια στο φουαγιέ του Άλφα.Ιδέα; Πώς προκύπτει η ιδέα και η συνεργασία;

Αθηνά: Αυτή η συνεργασία πρόεκυψε από μια βαθιά ανάγκη να ενώσουμε τις φωνές μας και να τραγουδήσουμε μελωδίες που αγαπήσαμε πολύ. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να το οργανώσουμε. Στην αρχή ξεκινήσαμε με δυο άλλους μουσικούς και τα όργανα ήταν κιθάρα, τσέλο και πιάνο, όμως επειδή τα προγράμματα κι οι ζωές μας δεν ταίριαξαν το αναβάλλαμε. Έτσι μετά από έναν χρόνο είπαμε να το ξαναπροσπαθήσουμε. Αυτή τη φορά με δυο άλλους μουσικούς: τον Κώστα Λώλο που παίζει βιολί και τον Ηλία Βαμβακούση. Όλοι μαζί αναλάβαμε να φτιάξουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο φουαγιέ του Άλφα-ιδέα και να το μοιράσουμε με αγάπη στο κόσμο. 

Έλλη: Τρια κορίτσια, η αλεπού, το ψαράκι κι ο ελέφαντας, όπως αποκαλούν τους εαυτούς τους, έρχονται στο φουαγιέ του θεάτρου Άλφα.Ιδέα να εξιστορήσουν μια μουσική ιστορία που συνδυάζει πολλά διαφορετικά είδη μεταξύ τους και να ταξιδέψουν σε όμορφα μονοπάτια παρέα με το κοινό. Η ιδέα προέκυψε σαν μια ανάγκη και από τις τρεις μας να μοιραστούμε αγαπημένα τραγούδια και να συνδυάσουμε τις φωνές μας αρμονικά καταθέτοντας όχι τόσο τη μουσική μας γνώση όσο την αλήθεια μας. Με την Κατερίνα και την Αθηνά μας συνδέει μια δυνατή φιλία, οπότε για μας είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο αυτό που έχουμε ετοιμάσει. 

Κατερίνα: Τραγουδάμε,γελάμε, χορεύουμε, παραλογιζόμαστε, αγκαλιαζόμαστε... Θέλαμε να έχουμε ένα μουσικό «σημείο»  αναφοράς, να λέμε ιστορίες, να φανταζόμαστε πως θέλουμε να είναι τα πράγματα, ή πως θέλουμε να τα οδηγήσουμε. Μια κοινή ανάγκη, μέσα από μια όμορφη και τρυφερή φιλία συναντήθηκαν. Και το καταφέραμε! Με τη βοήθεια δύο απίστευτων μουσικών, του Ηλία Βαμβακούση και του Κώστα Λώλου.

Τι θα έρθει να παρακολουθήσει κανείς διαβάζοντας «ένα σουρεαλιστικό ακουστικό Live»;

Αθήνα: Καταρχάς να εξηγήσουμε ότι το σουρεαλιστικό αφορά την επιλογή των τραγουδιών. Έχουμε επιλέξει τραγούδια από πολλά μουσικά ύφη. Παραδοσιακά ελληνικά, ιρλανδικά, σερβικά, ρεμπέτικα, αγγλικά. 

Έλλη: Εκείνοι που θα έρθουν να παρακολουθήσουν το live μας θα ακούσουν ένα κοκτέιλ τραγουδιών που

 

συνδυάζει από ξένο ρεπερτόριο, τζαζ, έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι έως πολυφωνίες και ρεμπέτικα. Μουσικά μας συνοδεύουν δυο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Ηλίας Βαμβακούσης στη κιθάρα και ο Κώστας Λώλος στο βιολί. 

Κατερίνα: Σουρεαλιστικό; Εξαρτάται από τη γεύση και την αίσθηση του καθενός… Η Φρίντα Κάλο, είχε πει πως δεν είναι σουρεαλίστρια ζωγράφος. Θέλω να πω πως... ελάτε να μας απαντήσετε εσείς σε αυτό το ερώτημα!

Ποια είναι τα τραγούδια και οι μουσικές καταβολές που σας ενέπνευσαν να ετοιμάσετε αυτές τις βραδιές;

Αθηνά: Όλα τα παραπάνω! 

Έλλη: Έχουμε στήσει αυτή τη βραδιά ορμώμενες κυρίως από καταβολές κι ακούσματα που η καθεμιά κουβαλάει μέσα της. Θέλαμε να επικοινωνήσουμε κάποια τραγούδια με τον κόσμο που αγαπάμε πολύ και που κάποια από αυτά έχουν συντροφεύσει έντονα πολύ δικές μας στιγμές. 

Κατερίνα: Παιδικές αναμνήσεις, έρωτες και γινάτια, ακούσματα από φοιτητικά χρόνια μέχρι τώρα μπήκαν στο μπλέντερ του κοκτέιλ μας.

Σε αυτήν την ιδιότυπη μπουάτ, πέρα από εσάς τους 5, με ποιους θα θέλατε ιδανικά να συνυπάρξετε επί σκηνής; Ποιοι αποτελούν την έμπνευση ή τους ήρωές σας;

Αθήνα: Βασική επιρροή είναι οι άνθρωποι που με ενέπνευσαν αλλά κι εκείνοι που με πίστεψαν. Σίγουρα είναι η ομάδα μου, η Ιδέα (Κώστας Γάκης και Κωνσταντίνος Μπιμπής) που με παροτρύνε να κάνω αυτό το βήμα γιατί ήξεραν ποσό πολύ μου αρέσει να τραγουδώ και φυσικά η Έλλη και η Κατερίνα που είναι πλέον συνοδοιπόροι σ αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι.

Έλλη: Ιδανικά θα θέλαμε να συνυπάρξουμε με ένα σουρεαλιστικό σχήμα, πράγμα που είναι εμφανές κι από τον τίτλο που έχουμε επιλέξει για το live μας. Είναι όπως η ζωή που εμπεριέχει μια κάποια σκληρότητα στη καθημερινή της διάσταση και που για να καταφέρουμε να νικήσουμε φτιάχνουμε πολλές φορές μια ατμόσφαιρα που θυμίζει λίγο πολύ παραμύθι. Αγαπημένος δικός μου χαρακτήρας είναι η αλεπού. Η ιστορία της είναι πολύ βαθιά και ουσιαστική και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την πονηριά. 

Κατερίνα: Πάντα έψαχνα τον ήρωα μου και πάντα με δυσκόλευε  το ερώτημα αυτό. Ωστόσο τώρα μπορώ να πω ότι βγαίνοντας στο δρόμο, στο μετρό, στο αυτοκίνητο έρχομαι σε επαφή με πολλούς ήρωες. Και όταν λέω έρχομαι σε επαφή όντως το κάνω. Με μαγεύει να παρατηρώ τους ανθρώπους την ομορφιά ή και την αδυναμία τους και παίζω μαζί τους, τους μιλώ, τους χαμογελώ, τους πειράζω και εμπνέομαι από αυτούς, γράφω για αυτούς και τους φέρω μαζί μου.

 

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο τραγούδι της καθεμιάς σε αυτό το live;

Αθηνά: Δύσκολο να ξεχωρίσω μιας κι οι επιλογές είναι πολύ αγαπημένες. Παρολα αυτά θα επιλέξω τη «Σαπφώ» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, σε στίχους Σαπφούς και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου κι αυτό γιατί μέσα σε λίγα λεπτά που διαρκεί το κομμάτι συνδυάζει πολλά μουσικά ύφη και φυσικά το «Ήθελα να'μουν άρωμα» γιατί είναι το σήμα κατατεθέν αυτού του live και είναι ένα κομμάτι όπου τραγουδάμε όλες μαζί. 

Έλλη: Ένα αγαπημένο μου τραγούδι στο live είναι το «Ederlezi». Το τραγουδώ πολλά χρόνια παρέα με τον πατέρα μου στη κιθάρα και κάθε φορά που το ερμηνεύω νιώθω πολύ ισχυρές δονήσεις. Σαν να ταξιδεύω στον χρόνο ξυπόλυτη με ένα σωρό αναμνήσεις στη πλάτη μου. Κάπως έτσι το βιώνω. Το δεύτερο αγαπημένο τραγούδι είναι το «Ήθελα να'μουν άρωμα» καθώς είναι εκείνο που ένωσε τις τρεις μας εξαρχής και που μ' αυτό ανοίγουμε και κλείνουμε τη βραδιά.

Κατερίνα: Όλα μας τα τραγούδια είναι αγαπημένα- συνδεδεμένα με στιγμές. Ίσως μόνο ένα τραγούδι δεν ήταν επιλογή  μου εξαρχής. Παρόλα αυτά προτάθηκε σε μένα. Το αγάπησα πολύ, μέσα από την ίδια τη διαδικασία των προβών και των γεγονότων που συνέβησαν και πήρε ένα ιδιαίτερο χρώμα και «Άνοιξε» ένα παράθυρο τεράστιο. Με ανυπομονησία περιμένω κάθε φορά να το πω!

Σε ποιο εξωτερικό σημείο της Αθήνας θα θέλατε να διαδραματιστεί ιδανικά για μια φορά αυτό το ακουστικό σετ και γιατί;

Αθηνά: Όνειρο μου είναι να πάμε να παίξουμε σε πλατειές. Θα ξεκινούσα από την πλατεία της γειτονιάς όπου μεγάλωσα κι έπειτα και σε άλλες πλατειές και σε άλλες γειτονιές όπου θα πηγαίναμε εμείς στους ανθρώπους κι όχι αυτοί σε μας. 

Έλλη: Αν διάλεγα έναν εξωτερικό χώρο γι' αυτό το μουσικό live, θα ήταν σίγουρα σε κάποια ταράτσα του κέντρου με θέα τον ουρανό και σύμμαχους τ' αστέρια.

Κατερίνα: Για κάποιο λόγο το σκέφτομαι σε εξωτερικό χώρο έντονα. Ένα ανοιξιάτικο προς καλοκαιρινό βράδυ, με μυρωδιές από νυχτολούλουδα. Ένας τέτοιος χώρος είναι το Νομισματικό Μουσείο.

Πότε είναι οι επόμενες παραστάσεις;

Επόμενη μουσική παράσταση στις 30 Ιανουαρίου πάλι στο φουαγιέ του θεάτρου Άλφα.Ιδέα. Το μετά δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Σίγουρα θα ακολουθούσουν κι αλλά live μας στον ίδιο χώρο, αλλά και σε άλλους μουσικούς χώρους. Σας περιμένουμε!!!

Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 21:00 στο φουαγιέ του θεάτρου Άλφα.Ιδέα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.