Βρεθήκαμε στο ατμοσφαιρικό live του Dzingovic στο Gazarte

Βρεθήκαμε στο ατμοσφαιρικό live του Dzingovic στο Gazarte
 

Τη Δευτέρα, βρέθηκα στο live του Θανάση Τζίνγκοβιτς, στο Gazartte. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στίγμη που άκουσα το πρώτο άλμπουμ του project, το “Dzingovic” δηλαδή, που βγήκε από τη Veego Records, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είδα στο live και ανυπομονούσα για τη στιγμή που θα ζωντάνευε όλο αυτό μπροστά μου!

H ονειροπόληση, το ταξίδι στις παιδικές προσδοκίες, το κενό της απώλειας, το αβάσταχτο της ύπαρξης και η ευγενική προσπάθεια για βοήθεια. Αυτά και πολλά ακόμα, ξεπηδούν από το πρώτο επίσημο έργο του Θανάση Τζίνγκοβιτς.

Με απλές μελωδίες, εξαιρετικά chord progression, μελωδικά synths, γκρουβάτες μπασογραμμές και ένα ταμπούρο να χτυπάει σαν καρδιοχτύπι, η τετραμελής μπάντα από τη συμπρωτεύουσα, μας χάρισε μια αξέχαστη και ταξιδιάρα νύχτα μέσα από lo - fi / indie pop ήχους και μια λίστα που απαρτιζόταν από τα κομμάτια του δίσκου, κομμάτια των Σούπερ Στέρεο και κάποιες διασκευές. 

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ξεμουδιάσαμε και ζήσαμε ξανά σε έναν κόσμο που λίγο πολύ είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχει. Με πηγαία ευγένεια και διάθεση για σύνδεση, πήραμε όλοι μέρος σε μια γλυκόπικρη ατμόσφαιρα, που σε στιγμές, νομίζω ότι ακούστηκε ακόμα καλύτερα και από το ίδιο το άλμπουμ! Εξάλλου, αυτή δεν είναι και η δύναμη των συναυλιών;

Θα κλείσω απαντώντας σε μια φράση που είπε ο ίδιος στο τέλος και θα πω ότι εμείς ευχαριστούμε που μας άνοιξε την πόρτα και μας «φιλοξένησε», έστω για λίγο, στο εσωτερικό του «δωμάτιο».

Και επειδή η ζωή πάντα συνεχίζεται, γυρίζοντας στο σπίτι, σκέφτηκα:

Άλλο ένα βράδυ εδώ, μια μέρα στην Ωκεανία

Ας ήμουνα και στο φεγγάρι, καμία δεν έχει σημασία

Η μπάντα :

Θανάσης Τζίνγκοβιτς (φωνή, κιθάρα)

Εύα Ντούρου (πλήκτρα, φωνητικά)

Λαμπρινή Γρηγοριάδου (μπάσο)

Βασίλης Μπαχαρίδης (τύμπανα)

Η playlist: 

1. Ωκεανία

2. Τι τραγωδία

3. Ζακ Υβ Κουστώ

4. Τόξο (ακυκλοφόρητο)

5. Άσε με να κοιμηθώ

6. Καθώς ο ήλιος κατεβαίνει

7. Μη λυπάσαι (ακυκλοφόρητο)

8. Όπως φυσάει ο άερας

9. Λόγια

10. Σκόνη

11. Για κανέναν κανείς

12. Τροχιά (Βαγγέλης Γερμανός cover)

13. Κάθε φορά (ακυκλοφόρητο)

14. Χαρούμενα πόδια

15. Μη μαζί (Xaxakes cover)

16. Θέλω

17. Να λοιπόν (ακυκλοφόρητο)

18. Μέρα τη μέρα (ακυκλοφόρητο)

19. Αὐριο πάλι

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.