Βρεθήκαμε στη συναυλία των Mikro στο Gazarte και χορέψαμε όπως τότε ξανά

Βρεθήκαμε στη συναυλία των Mikro στο Gazarte και χορέψαμε όπως τότε ξανά

Οι Mikro (Νίκος Μπιτζένης, Γιάννης Λευκαδίτης, Chloe Ann, Απόστολος Μπιτζένης - ο Χρήστος Ασλανίδης και ο Απόστολης Μπιτζένης εναλλάσονται - στο Gazarte έπαιξε ο δεύτερος) επέστρεψαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Gazarte, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου μετά από την οκτάχρονη απουσία τους από τις σκηνές της Ελλάδας. Είχαν προηγηθεί, βέβαια και κάποιες εμφανίσεις του καλοκαιριού, όπου δεν ήταν οι ίδιοι headliner.

Το συγκρότημα που έκανε την ηλεκτρονική μουσική ποπ σε μια χρυσή εποχή (τέλη ’90 – αρχές ’00), συνέχισε κάποια στιγμή τη διαδρομή του από την Αγγλία, όπου τα περισσότερα μέλη έμειναν για αρκετά χρόνια. Ο Νίκος Μπιτζένης δε μένει ακόμη στο Λονδίνο.

Με στίχο που ξεσηκώνει και έναν συνδυασμό electronica, dance, disco και drum n’ bass patterns, οι Mikro ήταν ομολογουμένως ένα σχήμα που είχε λείψει πολύ από το εγχώριο κοινό. Έχοντας κυκλοφορήσει πρόσφατα το νέο single «Πηγή», έχοντας επίσης στο βιογραφικό τους συναυλιακές παρουσίες δίπλα σε μεγάλα ονόματα (Hooverphonic, Morrisesy κτλ) και μια μεγάλη αγκαλιά από το αθηναϊκό κοινό ειδικά, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο frontman, η νύχτα αυτή έμοιαζε να έχει θέσει τις προσδοκίες πολύ υψηλά.

Όχι μόνο οι προσδοκίες αυτές βρήκαν εύφορο έδαφος αλλά ξεπεράστηκαν κιόλας! Με νοσταλγική διάθεση και νέα πνοή, το κατάμεστο Gazarte απέδειξε ότι η Αθήνα θα βρίσκεται για πάντα στο πλευρό αυτών των παιδιών που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη σε μια εποχή που μεσουρανούσε ο ηλεκτρονικός ήχος και το clubbing και ο αέρας μιας Ελλάδας διαχεόταν παντού.

Παίζοντας σχεδόν όλες τις επιτυχίες τους (Σε τροχιά, Νετρίνο, Απογειώνομαι, Το δωμάτιο, Γέφυρα, Δε σε φοβάμαι, Εικόνες, Η σειρά σου, Καταφύγιο, Αυτή η πόλη, Tronik πλάσμα κτλ) κοινό και σχήμα έγιναν ένα, για περίπου δύο ώρες. Όχι απλά οι θεατές / ακροατές θυμήθηκαν τότε που χορεύανε όλοι, όχι απλά άλλαξαν θέση οι πλανήτες και φορά, όχι απλά ήταν η σειρά των Mikro να πάρουν αυτό που θέλουν και να στείλουν κοσμική αγάπη, αλλά δημιουργήθηκε ένα νέο κύμα πολλά υποσχόμενο, γεμάτο από ανθρώπους που δεν τους πρόλαβαν την παλιά εποχή είτε γιατί δεν έτυχε είτε λόγω ηλικίας.

Μακάρι αυτή η βραδιά να σταθεί ως εφαλτήριο για τον κόσμο των Mikro ώστε να βγουν πολλά ακόμα νέα πράγματα και να προγραμματιστούν πολλές ακόμα εμφανίσεις στη χώρα τους! Το σίγουρο είναι ότι οι Mikro τα κατάφεραν, μας θύμισαν όλα τα όμορφα που πρέπει να τα επανεφευρεθούν στο σήμερα και να γίνουν ένα μαζί με σύγχρονες ομορφιές.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει σαφώς και στους Lip Forensics, που υπήρξαν το ιδανικό warp up της βραδιάς με το πολύ όμορφο χορευτικό και ηλεκτρονικό τους set. Ο Ζήσης (Zade) και ο Κώστας (Ekelon), κατάφεραν να μεταδώσουν τη δική τους ενέργεια σε ένα κοινό που περίμενε πώς και πώς το έναυσμα για κίνηση και χορό. Εμφανίστηκαν εκρηκτικοί, γελαστοί και απόκοσμοι μαζί, με την indietronica αισθητική στους στα ύψη, με τη συνοδεία της Sugahspank όταν χρειάστηκε να ερμηνεύσει πάνω σε urban beats, για να παραδώσουν τη σκυτάλη στους headliners έχοντας μετατρέψει τον χώρο σε χορευτική πίστα.

Το ντουέτο έπαιξε κομμάτια από τις μέχρι τώρα δουλειές του, με πιο πρόσφατη το “Apophenia”. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα project πολλά υποσχόμενο, κατασκευασμένο από ανθρώπους που ξέρουν να δημιουργούν τα vibes που χρειάζεται για ένα ζεστό dancefloor. Το σχήμα υπενθυμίζει ότι η ελληνική σκηνή μπορεί να στέκεται στιβαρή, άρτια και γεμάτη με εκπλήξεις. 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.