Το La La Land είναι το blockbuster της χρονιάς!

Το La La Land είναι το blockbuster της χρονιάς!

Μια φορά στα... αρκετά χρόνια, ένα μιούζικαλ καταφέρνει και κλέβει την «κινηματογραφική παράσταση»! Αυτή τη φορά το κάνει το La La Land - ένας νοσταλγικός φόρος τιμής στις ταινίες του είδους των δεκαετιών 1940 και 1950 (Fred Astaire, Ginger Rogers, West Side Story (1961)) με αρκετά στοιχεία 60s και 70s.

Ο ταλαντούχος νέος σκηνοθέτης, Damien Chazelle, του οσκαρικού Whiplash (2014) κατόρθωσε να φέρει την νεολαία σε ένα «σεμινάριο» σχετικά με το «Τι είναι το μιούζικαλ;», εκσυγχρονίζοντας έτσι όλες τις χορογραφίες από τις glamour ταινίες-θρύλους στον χώρο των ταινιών του είδους του Hollywood, αξιοποιώντας μια συνταγή με τρία στοιχεία:
α. το επιτυχημένο δίδυμο Emma Stone και Ryan Gosling (δοκιμασμένο στο παρελθόν στις ταινίες “Crazy, Stupid, Love” (2011) και Gangster Squad (2013)),
β. τα εκπληκτικά, σε Cinescope, πλάνα που με την επιστροφή του σε αυτήν την ταινία συμπλήρωσε την μαγεία που είχαν τα μιούζικαλ στην δεκαετία του 50s 
και τέλος 
γ. την τέλεια αρμονία της μουσικής επένδυσης με την χορογραφία, που οι μεγάλοι ανοιχτοί χώροι έδωσαν στον θεατή μια αμεσότητα συμμετοχής στον ρυθμό και στο σενάριο. 

Όσον αφορά στους πρωταγωνιστές, ήδη είναι υποψήφιοι για Χρυσές Σφαίρες και αναμένουμε σύντομα τις υποψηφιότητές τους και για Όσκαρ.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ο σκηνοθέτης δεν συμβιβάστηκε με τα αυστηρά κλισέ των μιούζικαλς, διότι ξέρει πολύ καλά πως όταν αγαπάς και υπηρετείς φανατικά την τέχνη που αντιπροσωπεύεις θα σε οδηγήσει ή στην αποτυχία ή στην μεγάλη επιτυχία...
Στην προκειμένη περίπτωση εισέπραξε την επιτυχία του blockbuster της χρόνιας!Σύνταξη: #Omiros #BreakfastAtNeptune #ConiOnAir.

Coni-ΟnAir: Τhe Music Radio

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.