Τι σημαίνει ΔΩΜΑΤΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ;

Τι σημαίνει ΔΩΜΑΤΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ;

Ανάμεικτες ήταν οι σκέψεις μου, όταν κάποιοι συνάδελφοι μου πρότειναν να πάω μαζί τους σε ένα escape room. Από τη μια, περιέργεια, να διαπιστώσω τι είναι αυτή η νέα μόδα για την οποία όλοι μιλούν και από την άλλη καχυποψία, σε τέτοιο βαθμό που να αποκαλώ τους φίλους μου “Αμερικανάκια” που θα καταστρέψουν το απόγευμα της Κυριακής μου.

Έπεσα έξω. Σε όλα. Ακόμα και στη χώρα προέλευσης.

Τα escape rooms, πρωτοεμφανίστηκαν στην Ινδονησία, πριν της πάρει τα ηνία η Ουγγαρία, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη τράπεζα γρίφων, πλέον, στον κόσμο.

Τι σημαίνει, όμως, στην πραγματικότητα “δωμάτιο διαφυγής”;

Για 60 λεπτά γίνεσαι πρωταγωνιστής στο Οcean’s Eleven και κλέφτης μουσείων ή επιβάτης στο Τιτανικό ψάχνοντας τρόπο να σωθείς. Γίνεσαι ακόμα και αστυνομικός του 18ου αιώνα στα χνάρια του Jack the Ripper.

Μαζί με τη παρέα σου, κλειδωμένοι σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο, με την ανάλογη μουσική υπόκρουση προσπαθείς να συνεργαστείς, να χρησιμοποιήσεις το μυαλό και τις ικανότητες σου ώστε να καταλήξεις στο τελικό κωδικό που θα σε οδηγήσει στην έξοδο.

Δε ξέρω πόσο θα συνεχιστεί αυτός ο μικρός χαμός που γίνεται με τα escape rooms, εγώ, πάντως, σκοπεύω να το απολαύσω για όσο κρατήσει!

 

Ενδεικτικά:
www.exodusathens.gr
www.brainquest.gr
www.trapathens.com
www.athensclue.gr
www.athensescaperooms.com

 

Σύνταξη: Νίκος Γρηγοριάδης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.