Tι είδαμε στο TEDxPanteionUniversity 2017

Tι είδαμε στο TEDxPanteionUniversity 2017

Το 3ο TEDxPanteionUniversity πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 6 Μαΐου στον πολυμορφικό χώρο «Προορισμός Παπαστράτος» στον Πειραιά. Με φετινό θέμα το «Break the Pattern» οι καλεσμένοι ομιλητές μάς ενέπνευσαν να σπάσουμε τα προσωπικά μας όρια και να δούμε πέρα από αυτά. Το event παρακολούθησαν 300 άτομα όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών ομάδων που με το χειροκρότημα, το γέλιο τους, την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό τους έδωσαν το παρών.

 

Το φετινό TEDxPanteionUniversity παρουσίασε η πολύτιμή μας Χρύσα Κατσαρίνη, Stand Up Comedian, που με τα αστεία της ελάφρυνε το κλίμα και μας χάρισε μία ξεχωριστή εμπειρία. Την εκδήλωση άνοιξαν δυναμικά με το performance τους ο Bradley White-Dale και o François Goordigiani . Οι ομιλίες ξεκίνησαν αναδεικνύοντας τη σημασία της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ο Πέτρος Άγγος παρουσίασε τις δυνατότητες κινητικότητας των νέων στην εκπαίδευση, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την επαγγελματική τους ανέλιξη. Στη συνέχεια, ο Χρήστος Τσούνης, Quizdom Greece, και ο Stephane de Freitas, Indigo World, έδωσαν έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα των εφαρμογών και τον αντίκτυπό τους στις ανάγκες της κοινωνίας.

Έτσι, ακολούθησαν μια σειρά ομιλιών βασισμένες στην κοινωνική δράση και αλλαγή. Η Μελίτα Σκαμπώ έκανε μία εισαγωγή στη drag performance, ως πράξη ακτιβιστική και ανατρεπτική του δίπολου των φύλων. Ο Πέτρος Σαπουντζάκης μίλησε με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού για τη συμπεριληπτικότητα στην εκπαίδευση. Ο Κωστής Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην πορεία της Greenpeace και την εστίαση της όχι μόνο σε περιβαλλοντικά αλλά και σε ανθρωπιστικά ζητήματα, ενώ ο Δημήτρης Ζώρζος φώτισε το άγνωστο πεδίο της σεξουαλικότητας των ΑΜΕΑ.

 

Γνωρίζοντας πως η κοινωνική αλλαγή αποτελεί προϊόν εσωτερικών διεργασιών και ζυμώσεων, η Ρεβέκκα Καμχή, ιδιοκτήτρια αίθουσας τέχνης, μίλησε για  το ρόλο της τέχνης στις διεργασίες αυτές. Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου αναφέρθηκε στη σχέση που αποκτούμε με το σώμα μας μέσω του χορού. Ο Παναγιώτης Κορδούτης αποκάλυψε τα νοήματα που δίνουν οι άνθρωποι στις ερωτικές τους σχέσεις και τα συναισθήματα που τους δημιουργούν αυτές. Τέλος, ο Γιάννης Χατζήμπεης, παραολυμπιακός αθλητής, παρουσίασε την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση πνεύματος και σώματος στην επίτευξη των στόχων μας. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε after party με τον Leon of Athens να παίζει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και  Dj set από την Pani Κary που μας ταξίδεψε με τις μουσικές επιλογές της.

Είναι σημαντικό για εμάς να τονίσουμε ότι και φέτος το TEDxPanteionUniversity, διατηρώντας τον κοινωνικό του χαρακτήρα, προσέφερε δωρεάν είσοδο, ενώ ζήτησε από τους συμμετέχοντες, εφόσον το επιθυμούν, να προσφέρουν αντί εισιτηρίου ένα βιβλίο για τη δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης. Τα βιβλία θα στεγαστούν στον συνεργατικό χώρο The Cube Athens για τους σκοπούς του προγράμματος  «SOLE Greece Project», ένα αυτοοργανωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας ενηλίκων και ανηλίκων προσφύγων.

 
 

Περισσότερα για το TEDxPanteionUniversity μπορείτε να βρείτε στην ​ επίσημη ιστοσελίδα μας, ενώ μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μας σε ​Facebook,​ Twitter​ και Instagram.

 
 

 

Ιωάννα Γεωργιτσέα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.